Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Ithorilaiset

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. toukokuuta 2024
(Ohjattu sivulta Ithorialaiset)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tendau Bendon (Ithorian).jpg
Ithorialaiset
Biologinen luokitus


Alalaji

Ei ole

Fyysiset ominaisuudet
Keskimääräinen pituus

1,8 - 2,23 m [1]

Ihon väri

Ruskea tai vihreä

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Mustat tai siniset

Erikoisuudet

Kaartunut kaula, kaksi suuta

Sosiokulttuuriset tiedot
Kotiplaneetta

Ithor

Kieli

Ithor

Jäsenet

Momaw Nadon, Roron Corobb, Noga-ta, Tendau Bendon, Thulls

Ithorialaiset olivat älykkäiden nisäkkäiden laji, joka oli kotoisin Ithorilta. Heitä kutsuttiin tavallisesti "vasarapäiksi" pitkän, käyrän kaulansa ja T-kirjaimen muotoisen päänsä johdosta. He itse pitivät tätä nimeä loukkaavana.

Biologia ja ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ithorialaisilla oli kaksi suuta ja neljä kurkkua, minkä johdosta he kykenivät tuottamaan stereoääniä. Naispuolisilla yksilöillä oli kaksi kyhmyä päänsä takana, kun taas mieheillä oli vain yksi. Heillä oli kiiltävä, tavallisesti ruskea, iho ja heidän pituus vaihteli 1,8 ja 2,3 metrin välillä. Heidän refleksit ja koordinaatiokykynsä olivat hieman useimpia humanoideja hitaampia.

Uniikin kielensä lisäksi ithorialaisten neljä kurkkua kykenivät muodostamaan korviasärkevän huudon. Vaikka jopa normaaleilla ithorialaisilla oli hallussaan tämä outo kyky, mikä oli mahdollisesti evoluutiossa kehittynyt puolustusmekanismi, Voimaa käyttävät yksilöt kykenivät lisäämään huudon voimaa, jolloin se kykeni tuhoamaan jopa rautaa ja terästä.

Yhteiskunta ja kulttuuri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ithorialaiset olivat pääasiassa luontoa suojelevia, kasvissyöjiä ja täysin pasifisteja. He myös olivat hyvin uskonnollisia ja rakastivat taidetta suuresti. Useille yksilöille syntyi matkustusvimma, minkä johdosta he tutkivat galaksia palaten lopulta kotiinsa. Useista yksilöistä tuli kuitenkin galaktisia kauppiaita matkustaen tähtien välillä yksin tai suurissa laumoissa. He osoittivat väkivallan merkkejä ainoasaan jouduttuaan uhkailluiksi ja tällöin käyttivät huutoaan ennemmin kuin asetta. Rauhanhaluisen luonteensa johtoosta ithorialaiset pääasiassa välttivät sotaa, vaikkakin Kapinaliitto innosti joitain yksilöitä joukkoihinsa.

Toimiessaan toisten kanssa, ithorialaiset olivat äärimmisen poliittisia. He olivat hyvin keskustelunhaluisia ja kunnioittavat suuresti toisten mielipiteitä. Vaikka heitä usein kuvailtiin ystävällisiksi ja pidettäviksi, useat myös pitivät ithorialaisia hyvin tylsinä.

Kaikki ithorialaiset eivät kuitenkaan olleet tälläisiä. Harvoin ithorialaisten keskuudessa syntyi väkivaltaisia yksilöitä, jotka karkotettiin muiden joukosta. Tälläiset yksilöt usein alkoivat kulkureiksi tai palkkionmetsästäjiksi, vaikkakin näistä kukaan ei saanut osakseen paljoa pahamaineisuutta.

Ithorialaisten yhteiskunnassa oli pappien ryhmä, jota kutsuttiin luonnon papeiksi. Nämä keskustelivat "Äiti Viidakon" kanssa ja heillä oli syvempi yhteys ithorialaisten kotiplaneettaan.

Tunnettuja ithorialaisia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanoonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Star Wars: Behind the Magic