Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Naga Sadow

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
NSheadshot.jpg
Naga Sadow
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Ziost [1]

Kuollut

4400 eYt Yavin 4

Ruumiilliset tiedot
Laji

Sith [1]

Sukupuoli

Mies [1]

Pituus

188 cm [1]

Hiusten väri

Ruskeat [1]

Silmien väri

Vihreät [1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Sithien imperiumi

Oppilaat

Gav Daragon,
Freedon Nadd

Progressiiviset tapasi tuhoavat sithien imperiumin, Naga Sadow!
Ludo Kressh[lähde]

Naga Sadow oli voimakas sithlordi ensimmäisen sithien imperiumin aikaan. Marka Ragnosin kuoleman jälkeen Sadow kilpaili Ludo Kresshin kanssa Sithin mustan valtiaan arvonimestä leikiten sithlordien peloista siitä, että Galaktinen Tasavalta veisi heidän tukimiehensä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marka Ragnosin kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naga Sadow eli noin vuonna 5000 eYt, 20000 vuotta Vanhan Tasavallan muodostamisen jälkeen. Hän oli Tasavaltaa paenneiden mustien jedien jälkeläinen ja täten hänen verensä oli osittain sithien sekä osittain ihmisten.

Naga Sadow Marka Ragnosin hautajaisissa

Kun Sadow kasvoi, hän opiskeli sithlordi Simusin, Marka Ragnosin hetkettäisen vihollisen, oppilaana. Sadow loi myös oman vihasuhteensa toiseen sithlordiin, Ludo Kresshiin, mikä johti useisiin taisteluihin kaksikon välillä. Marka Ragnosin kuoltua, kaksikko alkoi kamppailla vallasta. Ragnosin hautausseremoniassa Korribanilla, he aloittivat kaksintaistelun sithmiekoilla. Kiivas taistelu kuitenkin keskeytyi, kun Ragnosin henki kertoi sithien imperiumin tuntemattomasta tulevaisuudesta kehottaen sithejä pysymään yhdessä.

Hetkeä myöhemmin, hyperavaruutta kartoittaneet Gav ja Jori Daragon saapuivat planeetalle toivoen voivansa luoda kauppasopimuksia Tasavallan ja heille uuden planeetan välille. Sithit kaappasivat heidät pian ja lähettivät maanalaiseen vankilaan Ziostilla.

Daragonien kohtalo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naga Sadow, kokouksessa yhdeksän muun Ziostin sithlordin kanssa, keskustelivat Daragonien kohtalosta. Ludo Kressh ehdotti heidän tappamistaan, sanoen, että kaksikon palatessa Tasavaltaan, he kertoisivat sitheistä ja Tasavalta lähettäisi joukkonsa hyökkäykseen. Kuten usein aiemmin, Naga Sadow (yhdessä entisen mestarinsa kanssa) ei hyväksynyt Kresshin ideaa ja sanoi sithien voivan oppia paljon näiltä vangeilta. Muut sithlordit kannattivat Sadowin ajatusta.

Sadow lähetti myöhemmin ryhmän hänelle lojaaleja massassivartijoita Daragonien alukselle, Starbreaker 12:lle, varastaakseen Tasavallan valopistooleja näiden aluksen ruumasta. Hän sitten kokosi kymmeniä, mahdollisesti satoja, sotilaitaan ja hyökkäsi Ziostin vankilaan vapauttaen Daragonin. Hän ei halunnut jättää yhtään silminnäkijöitä, joten tappoi myös oman mestarinsa, Simusin. Jättäen tarkoituksella Tasavallan valopistoolin jälkeensä, Naga vei Daragonit omaan linnoitukseensa Khar Shianiin, Khar Delban kuuhun.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]