Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Qordis

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Qordis
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

1000 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Pituus

Yli 2 m

Silmien väri

Harmaat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Pimeyden veljeskunta

Oppilaat

Qordis, sithin musta valtias, oli yksi Pimeyden veljeskunnan korkea-arvoisimmista jäsenistä ja Kaanin kannattaja. Pitkä ja ylellisyydestä nauttinut Qordis oli myös Korribanin sithakatemian perustaja toimien siellä rehtorina uusien sithsotien viimeisinä vuosina.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qordis, yhdessä Kopeczin ja Kas'imin kanssa, oli yksi voimakkaimmista sithlordeista, jotka vannoivat uskollisuutta Kaanin Pimeyden veljeskunnalle. Uskotaan, että hän oli kouluttanut voimakasta sithoppilasta, Sirakia, kahdenkymmenen vuoden ajan ennen tätä vaihetta.

Akatemiassa Qordis oli osallisena Darth Banen kouluttamisessa. Kuitenkin, Qordiksen huonot välit Kopeczin kanssa, joka oli tuonut Banen akatemiaan, johtivat myös Qordisin ja Banen välien kylmenemiseen. Kun Bane päihitti Sirakin valosapelitaistelussa, Qordis antoi hänelle valosapelikristallin osoittaakseen veljeskunnan hyväksyntää. Vihainen Bane kuitenkin väitti Kaanin tehneen sitheistä heikkoja ja poistui akatemiasta opiskellakseen muinaisten sithien opetuksia.

Qordis uskoi Banen kuolleen, mutta tämä lopulta palasi takaisin akatemialle. Kun Qordin yritti houkutella Banea veljeskuntaan sekä taistelemaan Ruusanille, korottaen tämän sithin mustaksi valtiaaksi, Bane vihastui jälleen. Hän otti Qordiksen aluksen, Valcynin, ja suuntasi Lehonille. Päiviä myöhemmin, tapettuaan Kas'imin sekä selviydyttyään myrkytysyrityksestä, Bane matkusti Ruusaniin. Siellä Qordis näki oppilaansa voimat ja lähestyi tätä uskoen Banen syrjäyttävän Kaanin veljeskunnan johtajana. Bane, joka suunniteli koko veljeskunnan tuhoa, kääntyi Qordista vastaan. Hän käytti Voima nostaen Qordiksen ilmaan ja alkoi murskata tämän vartaloa. Qordisin pyydettyä kunniakasta kuolemaa valosapelitaistelussa, Bane kieltäytyi tappaen mestarinsa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]