Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Sädepistooli

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kyle Katarnin sädepistooli.
Teidän uskonnolliset ja muinaiset aseenne eivät pärjää kunnon sädeaseelle...
Han Solo arvostelee valosapeleita[lähde]

Sädepistooli (engl. blaster pistol) oli pienikokoinen yhden käden versio sädekivääristä, ja yleensä niistä puhuttiin vain sädeaseina. Sädepistoolit olivat yleensä pienempiä kuin kiväärit, mutta niissä oli silti kylliksi voimaa humanoidin tappamiseen ja tavallisen sotilaan vartalohaarniskan läpäisyyn. Niissä ei ollut silti tarpeeksi energiaa tähtialuksen panssarin läpäisyyn. Omistaminen ja käyttö oli vaihtelevaa eri sektoreilla, suurin piirtein alueiden mukaisien rajoitusten mukaisesti. Coruscant oli yksi esimerkeistä.

Sädepistooleista oli monia erilaisia muotoja ja malleja. Oli olemassa suuria raskaita sädepistooleja, ja taas pienempiä kevyitä sädepistooleita ja hold-out sädepistooleita. BlasTech Industries oli ehkäpä suosituin sädepistooleiden tuottaja ja kehitti monia malleja pitkin galaksia.

Pistooleja käytettiin sivu - tai vara-aseina. Pistooleilla oli usein heikompi tulivoima kuin kiväärillä tai karbiiniaseilla. Sädepistooleita pystyi silti näkemään miltei missä vaan päin galaksia. Pistoolit ovat mahdollisesti yleisimpiä aseita, mutteivät olleet yleensä ensisijaisesti valittavia aseita niiden heikon tehon ja voiman vuoksi. Kuitenkin jotkut pistoolit, kuten DC-17 käsisädepistooli, olivat erityisen voimakkaita ja nopeita tulitukseltaan vara-aseeksi.

Tavallisesti taistelukentän sotilaan pistooli oli kotelossaan. Erityisissä hätätilanteissa se voi tarkoittaa elämää, kuolemaa tai pahempaa.

Tunnetuimmat sädepistoolimallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sädepistooleja.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]