Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Boba Fett

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
BobaFettMain2.jpg
Boba Fett
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kamino

Syntynyt

32 eYt, Kamino

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen (klooni)

Sukupuoli

Mies

Pituus

183 cm

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat

Nyt ymmärrän, miksi sinua kutsutaan galaksin parhaaksi palkkionmetsästäjäksi.
Darth Vader[lähde]

Boba Fett oli mandalorialainen soturi ja palkkionmetsästäjä. Hän oli kuuluisan Jango Fettin klooni, joka luotiin vuonna 32 eYt yhtenä ensimmäisistä Fettin klooneista, joita luotiin tarkoituksena luoda Galaktiselle Tasavallalle suuri klooniarmeija. Jango kasvatti hänet poikanaan ja opetti tälle paljon palkkionmetsästyksen taidosta, jotta pojasta tulisi isänsä tavoin taitava palkkionmetsästäjä. Vuonna 22 eYt Jango kuitenkin sai surmansa kloonisodat käynnistäneen Geonosisin taistelun aikana, ja vasta lapsena Boba joutui aikuistumaan ja ryhtyi matkustamaan ympäri galaksia. Myöhemmin hänestä tuli palkkionmetsästäjä, ja otti vastaan tehtäviä eri henkilöiltä, kuten Hutt Jabbalta, ja hänestä tuli pahamaineinen nuoresta iästään huolimatta.

Kun Galaktinen Imperiumi muodostui vuonna 19 eYt, oli asetelma ihanteellinen Boba Fettille. Tänä aikana hän meni myös naimisiin Sintas Velin kanssa ja sai Ailyn Vel -nimisen tyttären. Seuraavien vuosikymmenten aikana Fett tuli tunnetuksi galaksin parhaana palkkionmetsästäjänä ja työskenteli usein Imperiumin laskuun. Hän toimi useaan otteeseen yhteistyössä Darth Vaderin kanssa, ja ansaitsi jopa sithlordin vastahakoisen kunnioituksen.

Vuonna 1 eYt, vuosi galaktisen sisällissodan syttymisen jälkeen, Fett palkattiin sieppaamaan kapinallisten kapteeni Juno Eclipse, jotta Galen Marekin klooni saataisi houkuteltua esiin. Fett osallistui Kaminon taisteluun ja kun Darth Vader vangittiin ja vietiin Dantooinelle kuulusteltavaksi, Fett jäljitti Rogue Shadow'n sinne.

Fett sai huomattavimman palkkionsa, kun hän vuonna 3 jYt onnistui nappaamaan kapinallisten sankarin Han Solon ja toimittamaan hänet Jabballe. Vuotta myöhemmin hän taisteli Carkoonin montun taistelussa kapinallista pelastusryhmää vastaan. Kuitenkin Solo sysäsi hänet epähuomiossa Sarlacc-hirviön kitaan. Vaikka kukaan ei tunnetun historian aikana ollut onnistunut pakenemaan Sarlaccin kidasta, Fett onnistui pelastautumaan, tosin vakavasti haavoittuneena. Rautaisen tahtonsa ja mandalorialaisen panssarinsa ansiosta hän onnistui taistelemaan tiensä ulos pedon mahasta ja myöhemmin hän tappoi Sarlaccin. Palattuaan takaisin toimintaan hän jatkoi työtään palkkionmetsästäjänä.

Tehtyään lupauksen kuolevalle Fenn Shysalle Fettistä tuli Mandalore ja hän lopulta johti mandalorialaisten joukkoja yuuzhan vongien sodassa. Työskenneltyään aluksi palkkasotilaana ekstragalaktisten valloittajien alaisuudessa hän käänsi myöhemmin takkinsa ja auttoi Uutta tasavaltaa sotaponnistuksissa valloittajaa vastaan. Kun yuuzhan vongit hyökkäsivät Mandalorelle ja pommittivat planeetan pintaa, löytyi suuria määriä Mandaloren rautaa, mikä ironisesti vain vahvisti mandalorialaisten joukkoja. Myöhemmin toisen galaktisen sisällissodan aikana Fett, joka yhä johti mandalorialaisia, kärsi heikosta terveydentilasta. Hän löysi lapsenlapsensa, Mirta Gevin, ja kaksikko suoritti useita tehtäviä yhdessä, joskus myös jopa Han Solon kanssa. Fett myös koulutti Solon tytärtä, Jainaa, jotta tämä voisi tappaa sithlordi Darth Caedukseksi muuttuneen kaksoisveljensä Jacenin, ja hän avusti jedikoalitiota useissa taisteluissa. Lopulta Fettin antaman koulutuksen ansiosta Jaina onnistui lopulta surmaamaan Caeduksen, mutta keisarillisten nanovirushyökkäys esti häntä koskaan palaamasta Mandalorelle.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaiset vuodet (32-19 BBY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori Boba Fett Kaminossa.

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Su: ”Palkkansa, joka oli varsin huomattava, lisäksi Fett vaati itselleen ainoastaan yhden asian: muuntelemattoman kloonin itselleen.
Kenobi: ”Muuntelemattoman?
Su: ”Puhdas geneettinen kopio. Ei peukalointia geneettiseen rakenteeseen, ei käyttäytymismuutoksia eikä kasvun kiihdyttämistä.
Lama Su ja Obi-Wan Kenobi keskustelevat Boba Fettistä.[lähde]

Kaminolaiset loivat Boba Fettin "isänsä" Jango Fettin pyynnöstä muuntelemattomana kopiona itsestään ennen kloonisotien alkua. Hänen oli tarkoitus olla sekä Jangon perillinen että "Jasterin perintö". Nuorena Fett kasvoi Kaminon planeetalla. Jango kasvatti ja huolehti hänestä yhteistyössä kaminolaisen Taun Wen kanssa, joka toimi eräänlaisena "varaäitinä" Fettille. Fett tiesi olevansa isänsä klooni, mutta hänen syntymänsä askarrutti nuorta Bobaa paljon. Jango vakuutti Fettille, että tämä oli hänen "todellinen klooninsa" ja oikea poikansa. Yhdessä clawdite-palkkionmetsästäjä Zam Wesellin kanssa Taun We oli ainut naispuolinen vaikuttaja nuoren Boban elämässä. Null-ARC -kapteeni Ordo kutsui häntä "pikku tyhmyriksi".

Nuori Boba yhdessä isänsä Jangon kanssa.

Lapsena Fett ei käynyt koulua, vaan hän oppi paljon matkustellessaan isänsä kanssa ympäri galaksia ja lainatessaan kirjoja paikallisesta kirjastosta. Fett oli hyvin kiintynyt kirjoihin, erityisesti sellaisiin, joissa esiintyi tähtihävittäjiä, joita hän usein lainasi Tipoca Cityn kirjastosta. Joskus ennen kloonisotien alkua hän tapasi sithlordi kreivi Dookun, joka palkkasi hänen isänsä metsästämään palkkioita, jotka olisivat hyödyllisiä hänelle ja hänen mestarilleen tulevaisuudessa. Ollessaan suorittamassa erästä sellaista tehtävää Kuatilla yhdessä isänsä kanssa Jango käytti poikaansa syöttinä saadakseen kohteensa Larbon esiin. Peloissaan nuori Boba heitti lämpöräjähteen ja pakeni telttoihin. Kun hänet löydettiin, kävi ilmi, että hän oli poika, jonka isä oli väijymässä maaliaan lähistöllä. Jango, surmattuaan leirin väen, meni vaatimaan Bobaa takaisin Larbolta, jota kuvotti, kun Jango oli käyttänyt poikaansa syöttinä. Boba vastasi: "Vain poika voi tuntea isänsä sydämen". Tapettuaan kohteensa kaksikko pakeni ja tiedotti Dookulle tehtävän onnistumisesta. Boba seurasi usein isäänsä koulutusjaksoihin muiden kloonien kanssa, jossa hän sai perustaistelukoulutuksen.

Geonosis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ehkä minusta olisi voinut kasvaa ihan mukava ihminen, ellei jedi olisi silpaissut isältäni päätä irti aivan nenäni edessä!
―Boba Fett ilmaisee jedeihin kohdistuvaa vihaansa Mirta Geville.[lähde]

Mahdollisuus nähdä Obi-Wan Kenobin Delta-7 oli mahtava mahdollisuus erilaisia kulkuneuvoja rakastaneelle Fettille. Boba oli noin kymmenvuotias kun jediritari Obi-Wan Kenobi saapui Kaminoon tutkimaan Galaktiselle Tasavallalle tilattua mystistä klooniarmeijaa. Fettin isä, Jango, oli sitä mieltä, että heidän oli lähdettävä Kaminosta, ennen kuin jedit pääsisivät selville senaattori Padmé Amidalan murhayritykseen johtaneesta tapahtumaketjusta. Obi-Wan ja Jango taistelivat, minkä jälkeen Fett pakeni isänsä kanssa planeetalta Slave I:llä.

Fett suree isänsä kuolemaa Geonosisissa.

Matkallaan Geonosisiin Fettit saivat selville, että Kenobi oli jäljittänyt heitä. Boba kannusti isäänsä haastamaan jedin ja katseli tarkkaavaisesti isän liikkeitä, kun tämä yritti tuhota jedin. He lopulta uskoivat kukistaneensa Kenobin, vaikka jedi olikin itse asiassa vain levitellyt aluksensa varakomponentteja, jotta häneen lukittunut ohjus räjähtäisi, ja hän piileskeli asteroidilla. Kun Geonosisin taistelu käynnistyi, Boba seisoi isänsä kanssa Petranaki-areenan puhujankorokkeella yhdessä useiden Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation johtajien, kuten kreivi Dookun, varakuningas Nute Gunrayn sekä arkkiherttua Poggle Vähäisemmän kannssa. Kun jedimestari Mace Windu saapui areenalle, Jango piti Boban poissa vaikeuksista kun jedien iskuryhmä yritti vapauttaa vangiksi joutuneet Kenobin, Amidalan sekä Anakin Skywalkerin. Taistelun aikana Fett joutui katsomaan kun hänen isänsä joutui reekin tallomaksi ja lopulta kun Windu katkaisi tämän kaulan palkkionmetsästäjän yrittäessä haastaa jediä kaksintaisteluun. Kun Tasavallan suurarmeija ja separatistien droidiarmeija kohtasivat ensi kertaa, Fett karkasi piilopaikastaan poimimaan isänsä kypärän. Fett vannoi Windulle kostoa isänsä kuoleman johdosta.

Kloonisodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teini-ikäinen Fett Aurra Singin kanssa kloonisotien aikaan.
Olet lähes taideteos, Fett. Sinussa on selkeyttä, joka on… hmh… melko mahtavaa. Aikomuksesi ovat selvät.
Susejo[lähde]

Geonosisin jälkeen Fett hautasi isänsä ja yritti paeta. Kaikki mitä hänellä oli isästään jäljellä oli hänen panssarinsa ja 'kirja', jonka Jango oli jättänyt opastaakseen poikaansa. Taistelun jälkeen Fett yritti palata Kaminoon, mutta siitä ei ollut hyötyä, sillä hän tajusi harvan paikan olevan turvallinen hänelle Jangon kuoleman jälkeen. Aurra Sing järjesti Fettin Darth Tyranuksen eteen, ja tämä sai Slave I:n palkkioksi Boban nappaamisesta (Fett myöhemmin hankki aluksen takaisin itselleen). Hänet vietiin Raxus Primelle Tyranusta tapaamaan. Tyranus yritti pidättää Fettin, mutta Tasavallan hyökkäyksen aiheuttaman häiriön ansiosta Fett pääsi pakenemaan.

Kloonisotilaat veivät Fettin mukaansa ja hänet sijoitettiin orpokotiin Bespinille. Aurra Singin avulla hän pääsi pakoon sieltä. Sing oli lähtenyt pojan perään päästäkseen käsiksi Jangon huomattavan isoihin rahavarantoihin, jotka oli talletettu pankkitilille Aargaulla.

Aargaulla Fett menetti puoli miljoonaa krediittiä isältään perimiä rahoja Nuri-nimisen clawditen petoksen takia, mutta loput hän sai haltuunsa. Aargaulla Fett onnistui myös karistamaan Singin kannoiltaan kun tämä oli epäonnistunut Jangon rahojen ryöstämisessä. Jangon 'kirja' käski Fettiä vierailemaan hutt Jabban luona, mutta Fett joutuikin hankaluuksiin vaarallisen separatistien komentajan Durgen kanssa. Gen'Daiden viha mandalorialaisia kohtaan sai hänet hyökkäämään nuoren Fettin kimppuun.

Mace Windun metsästys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Fett: ”Ymmärrän nyt tehneeni kamalia asioita. Mutta sinä aloitit sen murhatessasi isäni! En koskaan anna sitä sinulle anteeksi.
Windu: ”Näyttää siltä, että sinun vain täytyy. Viekää hänet pois.
―Boba Fett ja Mace Windu Fettin vangitsemisen jälkeen[lähde]

Isän kuolema oli nuorelle Fettille raskas isku ja hän syytti kaikista vaikeuksistaan Jediritarikuntaa, erityisesti jedimestari Mace Windua. Fett onnistui suostuttelemaan Aurra Singin sekä palkkionmetsästäjät Bosskin ja Castasin avukseen hänen yrittäessään tappaa Windun. Tähän pyrkiessään hän naamioitui Kloonien nuorisoprikaatin jäseneksi nimeltä 'Lucky'. Ryhmä vieraili Venator-luokan tähtituhoaja Endurancella, missä Windu oli vierailemassa yhdessä Anakin Skywalkerin kanssa. Kun Fett tajusi tilaisuutensa tulleen, Endurancen miehistö keskeytti hänet ja määräsivät Fettin ja muut klooninuoret kiekkoammuntatestiin, minkä Fett läpäisi heittämällä.

Kun ryhmä kierteli risteilijän käytävillä, Fett onnistui poistumaan huomaamatta ja hän asetti viritetyn pommin Windun hytin oveen. Hänen murhayrityksensä lähes onnistui, sillä eräs kloonisotilas sattui epähuomiossa pelastamaan jedimestarin hengen laukaistessaan pommin Windun sijaan. Risteilijään määrättiin hälytystila ja Sing yritti saada Fettin tuhoamaan koko risteilijän ydinreaktoria sabotoimalla. Vaikka Fett ei sitä tahtonutkaan, sillä Fett halusi tappaa ainoastaan Windun, hän lopulta joutui soluttautumaan reaktorikammioon, missä hän taivutteli vartiossa olleen kloonin luopumaan sädekivääristään. Kiväärillä Fett tuhosi reaktorin vaurioittaen koko alusta vakavasti. Fett onnistui pääsemään jälleen nuorisoprikaatin mukaan kun heitä suljettiin aluksen pakokapseleihin. Pakoaluksen lähdettyä Fett sammutti sen ja hänen palkkionmetsästäjätoverinsa poimivat hänet kyytiin Slave I:een.

Boba Fett yhdessä Aurra Singin, Bosskin ja Castasin kanssa.

Saatuaan tietää Windun olevan yhä elossa Fett ja hänen liittolaisensa matkustivat risteilijän törmäyspaikalle. Koska Windu joka tapauksessa jäisi paikalle etsimään elonjääneitä, Fett järjesti hänelle ansan kiinnittämällä liiketunnistimella aktivoituvan pommin isänsä mandalorialaisten kypärään, joka räjähtäisi, kun hän poimisi kypärän. Sillä välin Sing surmasi törmäyksessä selviytyneet, lukuun ottamatta amiraali Shoan Kiliania, komentaja Pondsia ja erästä nimeämätöntä kloonisotilasta, jotka hän otti panttivangeiksi. Fett ei pitänyt tästä, kuten ei myöskään Castas, sillä tilanne oli heidän mielestään karkaamassa käsistä. Windu onnistui selviämään kypäräansasta, jonka lopulta laukaisikin Anakin Skywalker. Räjähdys poltti puolet kypärästä sekä romautti risteilijän komentosillan jättäen jedit raunioihin jumiin. Skywalkerin astromekaniikkadroidi R2-D2 onnistui houkuttelemaan Slave I:n miehistön planeetalta Windun tähtihävittäjää käyttäen.

Fett ei pitänyt tavasta, jolla Sing kohteli vankejaan, joten hän otti vastuulleen hoitaa heidän ravitsemuspuolensa. Kuitenkin Endurancen tapahtumien jälkipelissä Sing tappoi Pondsin Windulle tarkoitetussa holotallenteessa, kun Fett kieltäytyi tekemästä sitä itse. Sing toivoi, että panttivankien tappaminen houkuttelisi Windun heidän luokseen. Teloituksen jälkeen Sing päätti etsiä turvapaikkaa Florrumilta, missä hän toivoi saavansa apua entiseltä rakastajaltaan Hondo Ohnakalta, joka tunnettiin pahamaineisena avaruuspiraattina. Florrumissa eräässä baarissa sattui kuulemaan Castasin suunnitelman vangita heidät palkkiota vastaan, mihin hän reagoi ampumalla palkkionmetsästäjän siihen paikkaan. Hänen kylmäverinen julmuutensa vaikutti Fettiin syvästi ja hän alkoi todella ymmärtää tekemiään kauheuksia.

Castasin murhan takia jedit onnistuivat jäljittämään Fettiä Florrumiin. Kuitenkin Windun vammojen takia hän ei päässyt lähtemään, vaan hänen sijastaan Fettin perään lähetettiin jedimestari Plo Koon ja Skywalkerin padawan, Ahsoka Tano. Tämä raivostutti Fettin, joka tahtoi vain Windun. Kohtaaminen eskaloitui nopeasti tulitaisteluksi, kun Fett avasi tulen Tanoa kohti. Sing hylkäsi Fettin ja poika joutui Koonin vangitsemaksi. Koon vei Fettin Ohnakan eteen, joka antoi pojalle läksytyksen isänsä kunnian tuhoamisesta. Ohnaka onnistui saamaan Fettiltä Slave I:n ja panttivankien sijainnin Bosskin uhkaillessa poikaa kiväärillään. Ahsoka Tano vapautti panttivangit ja tuhosi Slave I:n yhden lentovakaajan, minkä takia Sing joutui tekemään pakkolaskun läheiseen kanjoniin vaurioittaen Fettin alusta vakavasti.

Florrumin tapahtumien jälkeen Fett ja Bossk vietiin Tasavallan vankilaan Coruscantille, missä Fett pystyi puhumaan Windun kanssa kasvokkain. Fett myönsi katuvansa tekojaan, mutta vannoi, ettei antaisi koskaan anteeksi Windulle tai Jediritarikunnalle.

Ollessaan vankilassa Fett tapasi Obi-Wan Kenobin, joka oli naamioitunut Kenobin "tappaneeksi" palkkionmetsästäjäksi, Rako Hardeeniksi. Cad Bane antoi Fettille merkin aloittaa vankilapako. Fett taisteli Kenobia vastaan, mutta Kenobi pääsi lopulta niskan päälle, jolloin Bossk saapui hänen avukseen. Lopulta kloonisotilaat saivat tappelun päättymään. Vankilapako kuitenkin onnistui ja Kenobi pääsi pakoon Cad Banen kanssa.

Ryhtyminen palkkionmetsästäjäksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boba Fett tilapäisessä haarniskassaan ennen Jangon haarniskan uudelleenmuotoilua.
Huttit, ja kaikki muutkin asiakkaani, maksavat minulle niin suuria palkkioita vain yhden asian takia. Minä toimitan maalini perille asti. Kun olen napannut saaliini, mikään ei pysäytä minua viemästä työtäni loppuun. Ei mikään. Kun otan työn vastaan, teen sen loppuun asti. Jokainen galaksin asukas tietää sen.
―Boba Fett Nil Posondumille[lähde]

Myöhemmin kloonisotien aikana Fett kokosi kasaan ryhmän palkkionmetsästäjiä, johon kuului Fettin lisäksi Latts Razzi, Bossk, Dengar, C-21 Highsinger sekä Oked. Kuusikko oli ottanut vastaan tehtävän beluganeilta, mutta erässä kanttiinassa Asajj Ventress surmasi Okedin. Bossk ja Latts kiristivät Ventressiä, kunnes tämä joutui tulemaan Okedin tilalle ryhmään, ja kuusikko matkasi Quarzitelle. Majuri Rigosso, heidän työnantajansa, kertoi heille sitten työn yksityiskohdista: tavoitteena oli auttaa Rigossoa toimittamaan eräs rahtikirstu turvallisesti hänen herralleen, Otua Blankille. Planeetan ilmakehäolojen takia toimitus avaruusaluksella oli mahdotonta, joten Fett ja hänen ryhmänsä käyttivät sen sijaan luotijunaa.

Pian lähdön jälkeen juna joutui kuitenkin Kage-soturien hyökkäyksen kohteeksi. Seuranneen kahakan aikana soturit viskasivat ryhmän jäsenet junasta yksi kerrallaan sekä tappoivat Rigosson. Vain Ventress ja Fett jäivät jäljelle. Taistellessaan Kage-soturien johtajan, Krismo Sodin, kanssa Fett vahingossa kaatoi kirstun ja hänen hämmästyksekseen sieltä kompuroi esiin nuori nainen. Fett yritti suojella häntä, mutta hän saikin läiskäisyn kasvoilleen. Jouduttuaan yllätetyksi Fett hävisi kaksintaistelun ja Krismo Sodi onnistui iskemään hänet tajuttomaksi. Nainen oli itse asiassa Pluma Sodi, Krismon sisar, joka oli pakotettu naimisiin Otua Blankin kanssa. Kuitenkin ennen kuin sisarukset ehtivät pakoon, Ventress kukisti Krismon nopeassa kaksintaistelussa. Pluman anelu vaikutti Ventressiin, sillä se muistutti häntä hänen omasta menneisyydestään. Fettin ja Ventressin välille puhkesi kiivas sanaharkka Pluman kohtalosta, ja se päättyi, kun Ventress lopulta kuristi Fettiä Voimalla. Lopulta juna saapui asemalleen, missä Blank odotti tulevaa vaimoaan. Ventress keräsi palkkion perille toimitetusta lastista ja katosi paikalta. Kuitenkin kun Blank avasi kirstun, sisällä olikin sidottu, kapuloitu ja äärimmäisen vihainen Boba Fett; Krismo oli maksanut Ventressille Pluman vapauttamisesta hänen huostaansa. Tavattuaan muut Fettin joukkiosta Ventress jakoi palkkion sovitun mukaisesti. Hän käski heitä antamaan myös Fettille osansa, sitten kun hän saapuisi.

Quartizen tapahtumien jälkeen Fett oli jatkuvasti liikkeellä. Kun hänellä ei ollut muutakaan paikkaa minne mennä, hän päätyi paatuneen hutt-rikollislordi Jabba Desilijic Tiuren huomaan. Yksi Jabban syistä hyväksyä Boba oli korvata Jango Fettin tekemä palvelus, kun tämä oli surmannut Gardulla the Huttin vuosikymmentä aiemmin. Työskennellessään Jabban palveluksessa Fett ystävystyi erään Jabban kokin, Gab'borahin, ja tämän tyttären Ygabban (jonka hän oli pelastanut aiemmin saavuttuaan ensi kertaa Tatooinelle) kanssa. Kiitollisina kaksikko muunteli Fettin isän panssarin niin, että se mahtui nuoren Boban päälle.

Fett isänsä uudelleenmuotoillussa haarniskassa.

Gilramos Libkath oli ensimmäinen palkkio, jonka Jabba määräsi Fettille. Jabba oli kuitenkin määrännyt tehtävää suorittamaan myös toisen palkkionmetsästäjän, Durgen. Boballa oli etulyöntiasema Durgeen nähden, sillä hän tiesi jo, mistä aloittaa Libkathin etsiminen. Libkath johti Ygabbaa ja nälkiintynyttä lapsirosvojoukkiota, jotka olivat vastuussa hänen kypäränsä varastamisesta vain päivää aikaisemmin. Saatuaan tehtävän Fett, joka oli jätetty ilman aseita tai kuljetusta, etsi käsiinsä Gab'borahin, kokin joka oli auttanut häntä Jabban proomulla. Kokki lahjoitti hänelle rakettirepun ja lento-ohjeet pois dyynimereltä. Fett tajusi pian, ettei hän pääsisi dyynimereltä Mos Espaan ainoastaan rakettirepun avulla, joten hän salamatkusti sinne erään sinne matkanneen Jabban rahtiproomun kyydissä. Saavuttuaan Mos Espaan hän pakeni, mutta Durge lähti hänen peräänsä. Hän pääsi lopulta pakoon käyttäen Tatooinen kaksoisauringon heijastusta hyväkseen, ja hän löysi Gilramosin piilopaikan. Löydettyään Libkathin Fett viskasi häntä tiilellä, joka osui häntä päähän. Sitten hän paljasti itsensä. Hän oli kuitenkin aseeton, kun Durge jälleen löysi hänet valmiina nappaamaan sekä Likbathin ruumiin että Fettin. Nuori Fett onnistui kuitenkin jälleen selviämään tilanteesta taitavan rakettireppulentämisen ansiosta, ja hän nappasi Likbathin hatun mukaansa todisteena Jabballe tehtävän onnistumisesta. Durgen ampuessa Fettiä yksi harhalaukaus osui polttoainekennoon, mistä seurasi räjähdys, joka peitti Fettin paon ja tuhosi Libkathin täydellisesti.

Jhordvarin metsästys oli lyhyt mutta intensiivinen tehtävä, joka johdatti Fettin jälleen dyynimerelle. Kun petturi-noghri kieltäytyi hänen määräyksestään seurata häntä takaisin Jabban palatsiin, Fett joutui tappamaan hänet. Fett joutui paluumatkallaan hiekkamyrskyn kouriin, mikä viivästytti hänen paluutaan Jabban luokse. Hän yöpyi Jhordvarin lymypaikassa jättäen ruumiin hukkumaan hiekkaan, mutta noghrin kädet hän vei Jabballe todisteeksi työn suorittamisesta. Jabba antoi Fettille Jhordvarin sormuksen osana palkanmaksua.

Onnistuneen tehtävän jälkeen Jabba antoi Fettille ensimmäisen galaktisen tehtävän, jonka maalina oli Kauppaliiton pääjohtaja Wat Tambor, jolla oli tukikohta Xagobahilla. Planeetta oli Tasavallan suurarmeijan hyökkäyksen kohteena, joten Fettillä oli hieman hankaluuksia livahtaa kummankin osapuolen linjojen ohi. Hän onnistui pääsemään Tamborin linnoitukseen, mutta kenraali Grievousin yllättävä saapuminen paikalle vesitti hänen suunnitelmansa, kun osoittautui, ettei Fettistä ollut vastusta kaleesh-soturille. Nuori Fett onnistui selviytymään ainoastaan sen ansiosta, että hän onnistui lavastamaan kuolemansa käyttäen myrkyllistä xabar-sientä, joka aiheutti tilapäisen tajunnan menetyksen. Taisteludroidit veivät hänet poltettavaksi, mutta hän heräsi juuri ajoissa ja onnistui pakenemaan linnoituksesta. Sekä Wat Tambor että kenraali Grievous pääsivät kuitenkin pakoon.

Fett yritti lähteä karkulaisten perään Slave I:llä, mutta alus vaurioitui tulitaistelussa Asajj Ventressin kanssa. Nuoren jediritari Anakin Skywalkerin väliintulo lopulta pelasti Slave I:n tuholta, kun tämä avasi tulen Ventressin alusta vastaan. Slave I teki pakkolaskun läheiselle kuulle, missä Skywalker ja Fett tapasivat ensi kertaa. Skywalker, joka oli varma siitä, ettei Fett ollut separatisti, auttoi Fettiä Slave I:n korjaustöissä. Tuolloin Fett myös maalasi yhä Jangon väreissä olleen haarniskansa lempivärillään vihreällä, tehden siitä näin omansa. Vaikka Skywalker oli auttanut Fettiä korjaustöissä, hän oli kuitenkin päättänyt pidättää pojan Tasavallan asevoimien ilmatilan loukkaamisesta. Boba onnistui kuitenkin vakuuttamaan Skywalkerin siitä, että hänellä oli Tasavallan säilymisen kannalta olennaisia tietoja, jotka hän oli valmis kertomaan vain ylikansleri Palpatinelle. Tiedot koskivat sitä, että kreivi Dooku ja sithlordi Darth Tyranus olivat yksi ja sama henkilö. Hän oli valmis antamaan tiedot päästäkseen lähelle eniten vihaamaansa henkilöä, isänsä tappanutta jedimestari Mace Windua, saadakseen vielä yhden mahdollisuuden tämän murhaamiseen.

Boba Fett vuonna 19 eYt, 13 vuoden iässä yllään uudelleenmaalattu panssari.

Sen jälkeen, kun kuvernööri Tarkin oli saattanut hänet Coruscantille, Fett sai lopulta toisen ja viimeisen mahdollisuutensa yrittää Windun salamurhaa. Fett seurasi jediä ylikanslerin kansliaan ja odotti häntä siellä, minkä jälkeen hän haastoi tämän veriseen kaksintaisteluun, mutta ei onnistunut saamaan vihollistaan hengiltä. Lopulta taistelun keskeytti itse ylikansleri Palpatine ennen kuin kumpikaan ehti tekemään viimeistä, kuolettavaa iskua. Boba yllättyi siitä, että Palpatine tiesi jo Dookun sith-kytköksistä, ja hän tiesi myös Fettin yrittävän Windun murhaa Coruscantiin saapuessaan. "Uskon, että meillä on yhteinen vihollinen", hän oli kertonut Fettille. Palpatine maksoi Fettille tiedoista ja vannotti häntä pysymään vaiti heidän tapaamisestaan, ja Fett viisaasti kunnioitti sopimusta. Sitten kansleri lähetti hänet pois.

Kloonisotien loppuun mennessä Fett täytti 13 vuotta, mikä merkitsi perinteistä aikuistumisikää mandalorialaisessa kulttuurissa. Hänestä tuli vihdoin täysi-ikäinen palkkionmetsästäjä.

Imperiumin aikakausi (19-0 BBY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavina vuosina Fettin maine palkkionmetsästäjien ja salamurhaajien parissa kasvoi suurin harppauksin. Fett jatkoi mandalorialaisen panssarinsa osien keräämistä ja parantelua. Sanottiin, että hänellä oli jopa kolme täydellistä mandalorialaista haarniskaa, joista yksi jäi pääosin Sarlaccin monttuun kun hän pakeni sieltä. Lopulta hän löysi myös isänsä kouluttajan ja johtajan, Jaster Mereelin, panssarin. Uusien panssariensa turvin hän kehitti entisestään taitojaan salamurhaajana ja palkkasoturina, jotka ennen pitkää tekivät hänestä yhden galaksin pelätyimmistä ja pahamaineisimmista palkkionmetsästäjistä.

Fett työskenteli vähän aikaa Malorumin, säälimättömän keisarillisen yli-inkvisiittorin palveluksessa syrjäisemmillä planeetoilla, kuten Polis Massalla, Naboolla sekä Bellassalla. Fettille annettiin tehtäväksi urkkia tietoja edesmenneestä Padmé Amidalasta, ja tehtävänsä aikana hän joutui tekemään yhteistyötä toisen palkkionmetsästäjän, D'harhanin, kanssa. D'harhanin avulla Fett jäljitti jedejä Bellassalle, missä hän pysäytti kansannousun syntymisen. Fett myös taisteli lainsuojattomien jedien, Obi-Wan Kenobin sekä Ferus Olinin kanssa ja pakotti heidät pois aurinkokunnasta. Hän joutui kuitenkin itsekin pakenemaan läheisen tähtisumun suojiin.

Varhainen galaktisen sisällissodan aika (0 BBY-4 ABY)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Han Solon vangitseminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vader: ”Hänelle, joka löytää Millennium Falconin, on luvassa huomattava palkkio. Kaikki keinot ovat käytettävissä, mutta haluan heidät elossa.
Fett: ”Kuten haluatte.
―Darth Vader ja Boba Fett[lähde]
Fett seuraa Millennium Falconin laskeutumista Pilvikaupunkiin.

Fett keskusteli useaan otteeseen Han Solon käyttämisestä syöttinä Luke Skywalkerin nappaamisessa, ja erään sellaisen keskustelun jälkeen Ord Mantellilla Fett sai tiedon, että hänen palkkaamansa palkkionmetsästäjät olivat saaneet Solon napattua Hothin yläpuolella ja pitivät häntä vankina kaukaisessa sijainnissa. Kuitenkin Fettin saavuttua paikalle oli Solo jo päässyt pakenemaan.

Vaderin kokoamasta Solon perään lähetettävästä palkkionmetsästäjäporukasta, joista osa oli mukana Solon epäonnistuneessa vangitsemisyrityksessä, Fett oli ainoa, joka tiesi, miten Millennium Falcon oli onnistunut välttämään keisarillisten jahdin jätteiden joukossa piilottelemalla, olihan hän nähnyt Obi-Wan Kenobin hyödyntävän samankaltaista taktiikkaa hänen seuratessaan isänsä taistelua jedimestarin kanssa, ja hän onnistui jäljittämään Soloa Bespinille Pilvikaupunkiin.

Jahtinsa aikana hän seurasi Millennium Falconia Pilvikaupunkiin, missä hän kertoi Darth Vaderille heidän olinpaikastaan. Vastauksena Vader lähetti osaston iskusotilaita soluttautumaan kaupunkiin. IG-88B seurasi Fettiä, mutta Fett tuhosi tappajadroidin tappavan ansan avulla. Kun Vader saapui, hän pakotti kaupungin johtajan, Lando Calrissianin, sopimukseen, jossa Calrissianilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pettää Solo ja hänen ystävänsä ja myydä heidät hänelle. Kun Solo ja hänen kumppaninsa oli vangittu, lordi Vader käytti Soloa testatakseen karboniittijäädytystä—jota hän toivoi voivansa käyttää viedessään Luke Skywalkerin keisari Palpatinen eteen. Saatuaan tietää Solon selvinneen jäädytysprosessista Vader lahjoitti hänet Fettille, joka vastaavasti suunnitteli vievänsä hänet Jabballe palkkiota vastaan. Kuitenkin Fett vei Solon Jabballe vasta useita kuukausia vangitsemisen jälkeen.

Kahakka Tatooinessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Boba Fett? Boba Fett? Missä?
Han Solo Sarlacc-hirviön kuopalla, ennen tahatonta kuolemantuottamusta[lähde]
Fett Jabban palatsissa.

Kun prinsessa Leia Organa, Chewbacca, Lando Calrissan ja Luke Skywalker yrittivät pelastaa jäädytetyn Solon Jabban palatsista, heidät vangittiin ja Jabba alkoi pähkäillä eri tapoja hankkiutua eroon kustakin sankarista. Ilmeisesti kun Organa sulatti Solon ja hänestä tuli Jabban orjatyttö, Jabba lähetti hänet Fettille "viihdyttämään" palkkionmetsästäjää. Moraalinsa takia Fett kieltäytyi, mutta hän ei kuitenkaan palauttanut Organaa, sillä se olisi voitu tulkita rikollislordin loukkaamiseksi. Sen sijaan Fett ja Organa kiistelivät Kapinaliiton virheistä ja Imperiumin toimista.

Fett pysyi valppaana, mutta hän totesi vierailunsa varsin viihdyttäväksi kun hän katseli Jabban kanssa Skywalkerin taistelua ilkeää rancoria vastaan. Kun Skywalker tappoi hirviön, raivostunut Jabba määräsi Skywalkerin, Solon ja Chewbaccan heitettäväksi Carkoonin suureen monttuun, missä kauhistuttava sarlacc-hirviö asusteli. Fett kuitenkin tiesi, että Skywalkerista oli luvattu mittava palkkio. Kuitenkaan Jabba ei suostunut vaihtokauppoihin eikä edes neuvotellut asiasta Fettin kanssa, sillä he olivat tappaneet hänen rancorinsa ja maksaisivat siitä hengellään. Fett hermostui, mutta hän ei keksinyt suunnitelmaa palkkion saamiseksi. Skywalker kuitenkin järjesti selviytymisensä ja Fett yritti estää häntä pakenemasta yhdessä Jabban epäonnisten kätyreiden kanssa.

Kun Fett tulitti Skywalkeria yrittäessään pakkomielteisesti saada jedin napattua, hän ei huomannut Soloa, joka oli yhä puolisokea horrostaudin jälkivaikutuksien takia. Vahingossa Solo aktivoi Fettin rakettirepun manuaaliohjauksen heiluttaessaan villisti keppiään, ja Fett paukahti holtittoman rakettipolton takia päin Jabban hiekkaproomua ja kieri suoraan odottavan sarlaccin kitaan.

Selviytyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tätä paistia ei kokonaisena syödä.
―Boba Fett[lähde]

Sarlacc ei kuitenkaan pystynyt pitämään Fettiä mahassaan. Rautaisen tahtonsa ja mandalorialaisen panssarinsa ansiosta Fett onnistui lopulta taistelemaan tiensä pois sarlaccin mahasta ja tappamaan hirviön. Myöhemmin joukko jawoja löysi Fettin hiekasta luullen häntä joko droidiksi tai kyborgiksi, eivätkä he vaivautuneet skannaamaan häntä ja he julistivat Fettin omaisuudekseen uskoen hänen olevan ei-orgaaninen. He veivät hänet hiekkakulkijalle, asensivat häneen pidätyspultin ja jatkoivat matkaansa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Epävarmasti kaanoniset esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanoniin kuulumattomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]