Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Padawan

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 

"Padawan" oli jedien keksimä nimitys jedioppilaalle, jota jedimestari koulutti jediksi korkeintaan 13 vuoden alkukoulutuksen jälkeen. Padawanista tuli valmistumisensa jälkeen jediritari. Padawanin odotettiin osoittavan täydellistä tottelevaisuutta mestariaan kohtaan; jos padawan ei totellut mestariaan, hänet saatettiin heittää jopa ulos jediritarikunnasta. Yhdellä mestarilla pystyi olemaan vain yksi padawan kerrallaan. Koulutuksen jälkeenkin mestari ja (entinen) padawan olivat usein hyvin läheisiä ja viettävät paljon aikaa yhdessä.

Ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Padawan saattoi olla mitä rotua tahansa, ja mitä sukupuolta hyvänsä. He käyttivät hyvin paljon jedien tunikoja muistuttavia tunikoita, joiden väri ei ollut määrätty, mutta yleensä ne olivat joko tumman tai vaaleanruskeita. Ainoa padawanien yhtenäinen piirre oli pitempi palmikko näiden hiuksissa. Miesten lyhyissa hiuksissa palmikko oli huomattavasti pitempi kuin muut hiukset. Naisilla se saattoi olla yhtä pitkä muiden hiusten kanssa. Kun padawan julistettiin Jediritariksi, palmikko leikattiin pois valosapelilla.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijöiden palmikot olivat elokuvissa proppeja, sillä oikean kasvattaminen vie kuukausia tai vuosia.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]