Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.

Dantooine

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Dantooine2.jpg
Dantooine
Astrograafiset tiedot
Alue

Ulkokehän alueet

Sektori

Raioballon sektori

Aurinkokunta

Dantooinen aurinkokunta

Auringot

1

Kuut

2

Etäisyys galaksin ytimestä

45000 valovuotta

Pyörähdysaika

25 standardituntia[1]

Kiertoaika

378 paikallista päivää[1]

Fyysiset tiedot


Ilmakehä

Tyyppi I (hengitettävä) [1]

Ilmasto

Hallittu[1]

Painovoima

Standardi[1]

Maasto yleisesti
  • Vuoristoja
  • Valtameriä
  • Savanneja[1]
Vedenmäärä

Alle 50%

Yhteiskunnalliset tiedot
Syntyperäiset lajit

Dantarit

Muut lajit
Virallinen kieli
Asukasluku

334000

Tärkeimmät kaupungit
Tärkeimmät tuontituotteet
  • Teknologiaa
Tärkeimmät vientituotteet
  • Elintarvikkeita
Liittoutuma
Dantooine on liian syrjäinen planeetta hyvää demonstraatiota varten. Mutta älä huoli, tulemme tekemisiin kapinallisystäviesi kanssa tarpeeksi pian.
Wilhuff Tarkin Leia Organalle[lähde]

Dantooine oli harvaan asuttu vihermaita täynnä oleva maaseutuplaneetta, jossa oli myös paljon jokia ja järviä. Dantooine sijaitsi Raioballon sektorilla ulkokehän alueilla, joten planeetta oli kaukana Galaktisen Tasavallan kauppaliikenteestä. Planeetalla oli hyvin pieni populaatio ja asukastiheys oli erittäin harva. Dantooinelaiset asuivat omilla yhden perheen tiloillaan tai pienissä yhteisöissä valtavilla mailla. Planeetan humanoidipopulaatio koostui suurimmilta osin ihmisfarmareista, vaikka Dantooine oli Dantarin rodun kotiplaneetta. Syntyperäisiin villieläimiin kuului kath houndit, iriaz, kinrath, ja graul. Planeetalla ei ollut teollisia alueita tai edistyneen teknologian välineitä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dantooinen asutuksen alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muinaisina aikoina Dantooinessa kävivät hyvin kehittyneet rakatat jotka tulivat kaukaisesta maailmasta. He tekivät sinne temppelin johon he asentivat tähtikartan, joka oli yksi viidestä. Sen jälkeen planeetalle tuli uudisasukkaita, jotka alkoivat viljellä maata ja rakentaa asumuksia, mutta he joutuivat myös vaikeuksiin Dantooinen villieläinten kanssa. Suurin osa uudisasukkaista kuoli villieläinten uhreina. Koska Dantooinessa ei ollut kauppoja, heidän piti saada elektroniikkansa myymällä satoa planeetan ulkopuolisille. Koska planeetta oli niin syrjässä, heillä oli vaikeaa saada elektroniikkaa. Moni uudisasukas kuoli nälkään sadon puutteessa. Tilanne sai kuitenkin helpotuksen, kun Jediakatemia perustettiin sinne. Villieläimet saatiin pidettyä kurissa ja elektroniikkaa alkoi tulla Dantooineen. Myöhemmin Dantooineen rakennettiin tukikohta Eol Shan asukkaita varten.

Jedien sisällissota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ei kuitenkaan kestänyt kauaa: Kun Mandalorialaissodat loppuivat, Mandalorialaiset pakenivat syrjäisille planeetoille kuten Dantooineen. He alkoivat ryöstellä ja tappaa uudisasukkaita, kaataen planeetan tilan kaoottiseksi. Jedit eivät ehtineet auttaa uudisasukkaita, sillä heidän toimintansa oli keskittynyt jedien sisällissotaan ja sen estämiseen. Tämän seurauksena Dantooine taantui taas takaisin vuosia aiempaan tilanteeseensa. Vielä kauan tämän jälkeenkin, Imperiumin nousun aikakaudella, Dantooinen pääelinkeino oli maanviljely.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]