Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Lando Calrissian

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Kielioppi

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Lando WoSW.jpg
Lando Calrissian
Elämäkerralliset tiedot
Syntynyt

31 eYt (4)[1], Socorro (luultavasti)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[2]

Sukupuoli

Mies[2]

Pituus

1,77 metriä[3]

Hiusten väri

Mustat[4]

Silmien väri

Mustat[4]

Ihon väri

Tumma

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Lando Calrissian oli ammattimainen uhkapeluri, yrittäjä ja salakuljettaja. Hän oli myös Han Solon pitkäaikainen yhteistyökumppani. Calrissian syntyi Socorrolla ja myöhemmin hänestä tuli Pilvikaupungin johtaja Bespinillä, kunnes Galaktinen Imperiumi valtasi kaupungin galaktisen sisällissodan aikana. Tämän seurauksena hän liittyi Kapinaliittoon ja johti onnistunutta tehtävää hyökätä Imperiumin superaseen, toisen Kuolemantähden ytimeen tuhoamaan sen reaktorin.

Myöhemmin Calrissian jatkoi Uuden tasavallan palveluksessa tarpeen niin vaatiessa, mutta käytti suurimman osan ajastaan erilaisissa liikeyrityksissä, joista useimmat liittyivät jotenkin kaivostoimintaan. 18 jYt Lando tapasi Tendra Risantin ja meni tämän kanssa naimisiin pian rauhansopimuksen solmimisen jälkeen.

Yuuzhan vongeja vastaan käydyn sodan aikana Lando jatkoi Uuden tasavallan auttamista sekä omilla johtajan kyvyillään että tappavilla YVH 1 droideilla, joita hänen yrityksensä Tendrando Arms tuotti. Lando ja hänen vaimonsa Tendra jatkoivat Tendrando Armsin johtamista vielä sodan jälkeenkin. Hänen YVH droidinsa esittivät merkittävää roolia vielä myöhemmin seuranneissa Swarmien sodassa ja Konfederaation ja Galaktisen allianssin sodassa. Jälkimmäisen konfliktin aikana hän auttoi ystäviään Han ja Leia Soloa näiden pyrkimyksessä vastustaa omaa poikaansa Jacen Soloa, kunnes sai kuulla vaimonsa Tendran olevan raskaana. Hän oli myös ihastunut Mara Jadeen, mutta Mara ei vastannut Landon tunteisiin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanonisoimattomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]