Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

All Terrain Tactical Enforcer

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
All Terrain Tactical Enforcer.jpg
AT-TE
Tuotantotiedot
Valmistaja
Tuotantolinja

All Terrain -linja

Malli

All Terrain Tactical Enforcer

Luokka

Talsija

Tekniset tiedot
Pituus

12,4 metriä[2]

Leveys

5,32 metriä[1]

Korkeus/syvyys

5,02 metriä[1]

Suurin nopeus

60 km/h [2]

Aseistus
Täydennykset

IM-6 lääkintädroidi (1)[1]

Miehistö
Matkustajat

20 kloonisotilasta[2]

Kulutustarvikkeita
  • Polttoainetta: 500km[1]
  • Ilmaa: 3 viikolle[1]
  • Muonavaroja: 3 viikolle[1]
Muut järjestelmät

Useita sensoriasemia

Käyttö


Otettu käyttöön

22 eYt

Aikakausi
Liittoutuma
Nämä sodan aseet voisivat olla henkeäsalpaavia, jos eivät olisi niin kammottavia.
Ylikansleri Palpatine[lähde]

All Terrain Tactical Enforcer (AT-TE) (suom. Kaikkimaastoinen taktinen taistelija) oli kaikkimaastoinen hyökkäystalsija, joka tuotettiin Tasavallan suurarmeijalle kloonisotien aikoihin. Se oli yksi monista varhaisista edeltäjistä Imperiumin AT-AT talsijalle. Sitä käytettiin rajallisesti myös Imperiumin armeijassa (enimmäkseen "vähäpätöisimmissä" Ulkokehän taisteluissa).

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AT-TE lasketaan Geonosikelle LAAT/c aluksesta.
Vaikea kohde.
―AT-TE ohjaaja[lähde]

AT-TE hyökkäystalsija oli monipuolinen kulkuneuvo, joka kykeni hoitamaan kaikenlaisia tehtäviä simppelistä kloonisotureiden ryhmien kuljettamisesta täysiin suurhyökkäyksiin vihollistukikohtiin. Kulkuneuvo todistui vahvimmaksi tukirooleissa, joissa nämä talsijat antoivat välitöntä ja tehokasta tykkitukea sotilaille. AT-TE talsijoita tuotettiin usein massoittain saadakseen yliotteen vihollisesta lakkaamattomalla tulituksella.

AT-TE oli miltei tuhoutumaton ionivahinkoa vastaan sen sisäänasennetu suojauksen ansiosta. Talsijan keskiverto nopeus oli 60 km/h (37.2 mph). Tämä laahustava sotakone kykeni läpäisemään energiakentän, joka oli mahdoton tehtävä repulsioalukselle. Talsija oli kätevä monenlaisilla maastoilla ja esteradoilla, ja se kykeni kartoittamaan vaikeat kielekkeet, samankaltaisesti kuten myöhempi UT-AT kuljetusalus.[3]

AT-TE talsijassa oli kylliksi polttoainetta matkaamaan 500 kilometriä täysivauhdilla ja siinä oli kylliksi puhdasta ilmaa ja sotilaille muonaa, jotta sen miehistö kestäisi 3 viikkoa keskellä taistelukenttää ilman erillistä tukea.

AT-TEn teknisiä tietoja.

Seitsemän erikoiskoulutuksen saanutta miehistön jäsentä tarvittiin kulkuneuvon käyttöön. Ohjaaja työsti kuutta hydraulista jalkaa, kun tarkkailija käytti useita sensoriasemia paikantaakseen viholliset ja tehtävien kohteet.[4]

Tarkkailijan sitten tuli välittää tämä informaatio neljälle ampujalle ampuma-asemissaan talsijan raskaasti panssaroidun rungon sisällä. Viimeisen miehistöjäsenen tuli istua AT-TEn katolla sijaitsevan raidetykin ohjaimissa, osittain avoimena vihollisen tulelle. Kymmentä kloonisotilasmatkustajaa voitiin pitää talsijan kussakin osassa (yhteensä 20). AT-TEn takaosassa oli ylimääräiseksi IM-6 lääkintädroidi haavoittumisia varten.

Talsijan suurin ase oli katolla sijaitseva raidetykki. Tämä tykki voitiin ladata sädeammuksilla, riippuen silti tehtävän rajoituksista. Tykin erilaiset ammuksen voivat vaihdella kaivautuvista bunkkereidenpaljastimista lämpöä levittäviin ohjuksii ja ääniaaltoammuksiin. Sillä oli kuitenkin heikko ammuntanopeus sekä kyseenalainen tarkkuustaso.

AT-TE talsijoita ja kloonisotilaita Geonosisin taistelussa.

Kuusi pienempää laserkanuunaa oli strategisesti asetettu kulkuneuvoon. Neljä oli sijoitettu aukealle osalle ohjaamon alueella, kun kaksi muuta oli asetettu sen takapäähän suojaamaan sen kuveita ja auttamaan suojaamaan talsijan sisältämien joukkojen ulostulokohtia. Nämä sotilaat olivat riippuvaisia AT-TEn selviytymisestä kun talsija joutui vihollisjoukkojen tulen alle, jotka olivat liian pieniä kohdistamista ja talsijan tykeillä ampumista varten.

AT-TE ei vahvuuksiistaan huolimatta ollut tuhoutumaton. Yksi hyvin osuttu raketti Hailfire-luokan tankista riitti tuhoamaan sen, [5] ja se oli myös erittäin haavoittuvainenn ilmahyökkäyksille. Yksi sen suunnittelun ongelmista oli sen erittäin matala korkeus, joten tykin ampujan suoja haavoittuvaiselta alapuolelta oli pieni. Talsijan alhainen maan ulottuvuut sen pohjaan teki sen alttiiksi maamiinoille. Tämä ongelma hoitui myöhemmän AT-ATn suunnittelun myötä.

AT-TE talsijan erityiset osat tehtiin Acclamator-luokan hyökkäysaluksella. Kun mikä tahansa Galaktisen Tasavallan avaruusalus kykeni kantamaan näitä talsijoita avaruuden läpi, malli Laat/i tykkialuksesta, Low Altitude Assault Transport/carrier tehtiin kantamaan näitä talsijoita taistelukentältä toiselle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

AT-TE-talsijoita kipeävät pystysuoraa vuorta

AT-TE rakennettiin ensimmäiseksi partiointivälineeksi eri planeetoilla työskenteleville miinausyhtiöille, jotka tarvitsivat kulkuneuvoa, joka auttaisi heidän tilanteissaan. Kun sota alkoi ja Rothana Heavy Engineering alkoi tehdä sopimuksia, he uudelleenottivat käyttöön suunnitelmat ja virittivät siitä sotakelpoisen.

Seuraten talsijan onnistumista Geonosisin taistelussa ja muissa kloonisotien konflikteissä Rothana loi All Terrain Heavy Enforcer -, All Terrain Assault Transport, sekä All Terrain Attack Pod -talsijat täydentämään edellistä luonnosta. He alkoivat muunnella itse AT-TEn suunnitelmia vaihtaen standardit jalat pidemmillä joihinkin talsijoihin ehkä nostamaan ampujien näkölinjaa ja helpommin välttämään esteitä.

Myöskin muut yhtiöt, joita oli inspiroinnut tämä talsija jatkoivat suunnitelmiaan samanlaisten kulkuneuvojen (kuten UT-AT ja AT-OT) luomista.

Kloonisotien loputtua uudesti itsensä valtaan julistanut galaktinen keisari Palpatine suosi ja osallistui itse uusien tuhoisimpien sotakoneiden luontiin.

Imperiumin käyttö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen näkymä AT-TE talsijasta.

Galaktisen sisällissodan aikana kloonisodista selvinneet AT-TEt kokivat yhä toimintaa Imperiumin armeijassa (suurin osa oli kylläkin poistettu käytöstä sodan takia). Talsijoilla ei ollut enää yleistä statustaan taistelussa, mutta niitä käytettiin joskus ylimääräisenä tykkitukena suurempien hyökkäyskulkuneuvojen rinnalla, mukaanlukien AT-AT talsijat ja Juggernaut -tankit.

Jotkut näistä tuotettiin takapajuisille maailmoille kuten Maridun tai Jabiim, missä niitä käytettiin vain logistisiin tarkoituksiin eikä etulinjan taisteluvälineinä. Monet noista talsijoista muunneltiin sopiviksi uusiin tehtävärooleihin ja planetaarisiin maastoihin. Joiltakin poistettiin osia niiden takapanssarista, antaen sisällä sijaitseville sotilaille mahdollisuuden ampua suoraan aseillaan. Tämä lisättiin kulkuneuvon myöhempiin puolustuksiin, mutta teki siitä haavoittuvamman kranaateille ja muulle lyhyen etäisyyden aseistukselle.

Joistakin talsijoista oli poistettu niiden huipun panssari sekä hyökkäävät aseet riisuttu (kuten suuri ohjustykki), joten niitä voitaisiin käyttää kuljettamaan suuria määriä lastia.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

poikkileikkaus

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Galaktisen Tasavallan talsijat
Tiedustelu/kevyt tuki
All Terrain Experimental Transport · All Terrain Personal Transport
All Terrain Recon Transport · All Terrain Advance Raider · All Terrain Scout Transport
Raskas tuki/joukkojen kuljetus
All Terrain Armored Transport · All Terrain Heavy Enforcer
All Terrain Open Transport · All Terrain Tactical Enforcer
Telatykistö
All Terrain Attack Pod · Self-Propelled Heavy Artillery
[+/–] [muokkaa]


Galaktisen Imperiumin talsijat
Tiedustelu/kevyt tuki
All Terrain Advance Raider · All Terrain Exploration Droid
Light All Terrain Personal Transport · All Terrain Personal Transport
All Terrain Recon Transport · All Terrain Scout Transport
All Terrain Scout Transport/Assault · Mountain Terrain Scout Transport
Raskas tuki/joukkojen kuljetus
All Terrain Armored Transport · All Terrain Tactical Enforcer
All Terrain Tactical Enforcer (cargo transport) · Shadow AT-AT
Telatykistö
All Terrain Attack Pod · Self-Propelled Medium Artillery
All Terrain Anti-Aircraft · All Terrain Ion Cannon
[+/–] [muokkaa]