Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Sithien imperiumi (jedien sisällissota)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo 6900 BBY -4900 BBY hallinneesta imperiumista. Saatat olla etsimässä muita sith-imperiumeja.
Sithien imperiumi
Poliittiset tiedot


Valtionpäämies

Sithin musta valtias

Yhteiskunnalliset tiedot


Pääkaupunki

Ziost, Korriban

Virallinen kieli

Sith

Historialliset tiedot
Perustettu

6900 eYt

Hajonnut

4990 eYt

Sithien imperiumi oli sithin mustan valtiaan, Darth Revanin, ja tämän oppilaan, Darth Malakin, perustama pimeän puolen organisaatio, joka toimi vastustajana Galaktiselle Tasavallalle ja tämän liittolaiselle, jedi-säädylle. Perustettuna mandalorialaissotien veteraanien tuella ja Tähtiahjon energiaa käyttäen, tämä imperiumi melkein onnistui valloittamaan Tasavallan jedien sisällissodan aikaan. Revanin käännyttyä valoisalle puolelle ja Malakin kuoltua imperiumi hajosi kahtia ennen lopullista hajoamistaan 3951 eYt.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Perustaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mandalorialaissotien lopulla Tasavallan jedikomentaja Revan saapui Trayus-akatemiaan Malachor V:lla. Siellä hän tunsi pimeän puolen läsnäolon ja lankesi itsekin tälle polulle. Hän alkoi tutkia planeetan salaisuuksia ja sai tietää "aidoista sitheistä", joiden hän uskoi olleen uhka heikolle Tasavallalle ja täten koko galaksille.

Pian Revan kävi viimeisen taistelun mandalorialaisia vastaan Malachor V:n yllä. Taistelun aikana, hän imi sithvoimaa planeetalta vetääkseen kanssaan taistelleet jedit pimeälle puolelle. Taistelun murskavoiton jälkeen Revan ja Malak johtivat jäljelle jääneet voimansa (kolmanneksen Tasavallan laivastosta) tuntemattomaan avaruuteen antaen muiden olettaa hänen jahtaavan jäljelle jääneitä mandalorialaisia. He eivät kuitenkaan palanneet takaisin eivätkä lähettäneet sanaakaan sijainnistaan, joten ajan myötä Tasavalta pelkäsi menettäneensä laivastonsa.

Oikeasti Revan ja Malak etsivät salaa tähtikarttoja, jotka johtivat heidät Tähtiahjolle, muinaiselle voimalaitokselle, jonka avulla he kykenisivät luomaan voittamattoman laivaston. Tähtiahjon komentosillalla Revan perusti sithien imperiumin ja otti Malakin omaksi oppilaakseen. Hän julistautui Darth Revaniksi, sithin mustaksi valtiaaksi.

Vuosi katoamisensa jälkeen, Revan ja Malak palasivat massiivisen laivaston kanssa, jonka he olivat luoneet Tähtiahjon avulla. Heillä oli miehistönään kokeneita sotureita, jotka olivat taistelleet Tasavallan puolella. Heihin kuului myös useita Tasavallan parhaita sotilaita, kuten amiraali Saul Karath, kenraali Derred ja Mon Halan. Kutsuen itseään sitheiksi, he julistivat sodan Tasavallalle.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]