Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Jar Jar Binks

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Jar Jar.jpg
Jar Jar Binks
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Naboo[1]

Syntynyt

52 eYt, Naboo[2]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Otolla Gungan[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

1.96 metriä[3]

Hiusten väri

Ei ole[1]

Silmien väri

Oranssit[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet

Imperiumin nousun aikakausi[4]

Liittoutuma(t)

Jar Jar Binks oli ensimmäinen gungan, joka edusti kansaansa Galaktisessa senaatissa, alkujaan varaedustajana Padmé Amidalan rinnalla ja Amidalan kuoleman jälkeen senaattorina. Kuten useimmat gunganit, hän puhui peruskieltä vahvasti murtaen. Siitä huolimatta, että Jar Jar oli naiivi ja kömpelö, hänellä oli suuri vaikutus Galaktisen Tasavallan kohtaloon, niin hyvässä kuin pahassakin. Hän oli kenraali, edustaja ja myöhemmin senaattori.

Jar Jar karkotettiin Gungankaupungista kömpelyytensä vuoksi. Jar Jar oli myös yksi Qui-Gon Jinnin kumppaneista Naboon valtauksen ainana. Hän palasi takaisin gungankaupunkiin Qui-Gonin ja Obi-Wan Kenobin kanssa rikkoen ns. "takas ei ole tulemista"-lakia ja hänet tuomittiin kuolemaan. Qui-Gon Jinn kuitenkin pelasti hänen henkensä.

Jar Jar matkusti kaukaisille planeetoille, kuten Tatooinelle ja Coruscantille, mikä oli jotain, jota kovin monet gunganit eivät olleet tehneet. Palatessaan Naboohon hän neuvotteli rauhan gunganien ja ihmisten välille. Hän palveli kenraalina lyhyen aikaa Gunganien suurarmeijassa ja oli komentajana kenraali Ceelin kanssa ruohokenttien taistelussa. Binks auttoi kansaansa myöhemmin siirtokunnan perustamisessa läheiseen Naboon kuuhun, Ohma-D'uniin. Varaedustajakautenaan hän toimi Amidalan sijaisena ja ehdotti, että ylikansleri Palpatinelle annettaisiin hätävaltuudet Separatistien kriisin ratkaisemiseksi. Binks jatkoi julkista palveluaan jopa Amidalan kuoleman jälkeen, ottaen hänen paikkansa senaattorina.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian kuvia tämän artikkelin aiheesta.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]