Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Shaak Ti

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Shaak Ti.jpg
Shaak Ti
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Shili

Kuollut

n. 2 BBY, Felucia[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Togruta[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Pituus

178 cm (lukuunottamatta sarvia)[2]

Hiusten väri

Ei ole

Silmien väri

Mustat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat
ja Shaak Ti on paras jedi jonka olen tavannut. Hän on jopa opettanut minulle pari temppua.
Obi-Wan Kenobi[lähde]

Shaak Ti oli Galaktisen Tasvallan aikaan elänyt jedimestari. Hän korvasi Yaddlen jedien korkeimmassa neuvostossa vuonna 26 eYt ja toimi myös kenraalina kloonisodissa. Shaak Ti oli yksi viimeisistä korkeimman neuvoston jäsenistä ennen suurta jedipuhdistusta.

Jedimestari Shaak Ti oli kunnioitettu ja legendaarinen jedineuvoston jäsen. Tämä togrutojen lajia edustanut jedi oli mukana useissa konflikteissa, kuten suunnittelemassa ja toteuttamassa kloonisotien alkumittelöä Geonosisissa, minne hän matkusti 212 jedin joukossa pelastamaan Obi-Wan Kenobia, Anakin Skywalkeria ja Padmé Amidalaa separatistien ja kreivi Dookun käsistä.

Shaak Ti onnistui myöhemmin pakenemaan käsky 66:ta, vaikka oli jeditemppelissä Darth Vaderin hyökkäyksen aikaan. Hän poistui Coruscantilta ja matkusti maailmalta toiselle kunnes lopulta asettui Felucialle. Matkansa varrella, Shaak Ti löysi orvon Maris Broodin ja tunsi Voiman avulla tämän olevan lähellä pimeälle puolelle lankeamista. Feluciassa ollessaan, Shaak Ti koulutti Maris Broodia ja Voimalle alttiita felucialaisia sithin mustan valtiaan kohtaamista varten. Shaak Ti menehtyi Feluciassa Darth Vaderin lähetettyä salaisen oppipoikansa Galen Marekin surmaamaan hänet.

Shaak Ti pystyy puikkelehtimaan tungoksessa vaivatta sillä se on biologisesti sopeutunut toimimaan tungoksessa, jossa joltakulta muulta menisi pää pyörälle.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shaak Ti esiintyy kahdessa Sithin kosto -elokuvan poistetussa kohtauksessa: ensimmäisessä kenraali Grievous on saanut hänet vangikseen tämän tunkeuduttua Näkymättömälle kädelle. Separatistien johtaja surmaa Tin valosapelillaan juuri, kun Obi-Wan Kenobi ja Anakin Skywalker saapuvat paikalle. Kohtaus poistettiin elokuvasta Lucasin mukaan, koska se oli tarpeeton ja pidensi elokuvaa liikaa.[6]

Kohtausta, jossa Anakin Skywalker hyökkää kloonisotilaiden kanssa jeditemppeliin, jouduttiin myös lyhentämään. Tuolloin elokuvasta poistettiin kohtaus, jossa Skywalker surmaa Tin valosapelillaan.[6] Kohtaus on vaikuttanut ennen elokuvaa ilmestyneeseen LEGO Star Wars: The Video Game -peliin, jonka välianimaatiossa Yoda ja Kenobi löytävät jeditemppelistä nauhoituksen, jossa Skywalker katkaisee Tin kaulan. Myöhemmin näistä kohtauksista on tullut ristiriitaisia muun Tistä kirjoitetun materiaalin kanssa, eikä niitä pidetä kaanonisina.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]