Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Eeth Koth

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Eeth Koth.jpg
Eeth Koth
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Nar Shaddaa

Syntynyt

100 eYt, Nar Shaddaa

Kuollut

22 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Zabrak

Sukupuoli

Mies

Pituus

171 cm

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Eeth Koth oli zabrak-jedimestari ja Jedien korkean neuvoston jäsen ja oli paikalla, kun Qui-Gon Jinn esitti Anakin Skywalkerin Neuvostolle.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeth Koth syntyi Nar Shaddaan slummeihin ja hänet jätettiin orvoksi nuorena. Jedit olivat hänen pelastajansa ja tuloksena hän omistautui täysin Jediritarikunnalle. Vaikka Koth oli neljä vuotta siihen aikaan Jedit tunsivat, että hän oli liian vahva taakse jätettäväksi. Eeth oli hyvin kunnioitettu vertaistensa kanssa ja osallistui jopa |Luottamuksen Sopimukseen Jedimestari Mace Windun kanssa. Eeth Koth koulutti Sharad Hettiä padawaninansa kunnes 47 eYt, kun nuori oppilas katosi. 44 eYt hän taisteli Qotilen viidennessä taistelussa.

Yinchorrien kansannousu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeth oli yksi kymmenestä jedistä, jotka vapaaehtoisesti matkustivat Yinchorriin Mace Windun kanssa tuodakseen rauhan sinne. Hän ryhmittyi Adi Gallian, Tsui Choin ja Theen Fidan kanssa. Heidän ryhmänsä lähetettiin Yitheethille. Suunnitelma oli, että he näyttäytyisivät kauppiaina myymässä suunnitelmia uudesta T-21 Hyperpartikkelivaihtokammiosta. Eeth huomautti, että ei ollut ikinä kuullutkaan sellaisesta laitteesta. Adi oli vain keksinyt sen. Valitettavasti, suunnitelma meni pieleen ja heidät ympäröi joukko Yinchorri-sotilaita, joita johti Olmar Grahrk. Jedit onnistuivat heidän päihittämisessä ja ottivat Grahrkin vangiksi. Kothin ryhmä otti mukaansa kaksi muuta iskujoukkoa viimeisellä jäljellä olevalla Konsulaari-luokan tähtiristeilijällä ja siirtyivät Yinchorriin pelastamaan Mestari Windun ryhmää. Oli ankara taistelu, joka maksoi kolmen jedin hengen, mukana yksi Neuvoston jäsen.

27 eYt Ashaar Khoorda-kriisin aikaan Koth henkilökohtaisesti turvasi Alderaania.

Tehtävä Geonosikselle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeth Koth oli osa Geonosiksen iskujoukkoa, joka lähetettiin pelastamaan Obi-Wan Kenobia, Anakin Skywalkeria ja Padmé Amidalaa. Hän osallistui Geonosiksen taisteluun missä hän taisteli ja selviytyi itse piirityksestä areenalla.

Kothin paikan Neuvostossa täytti lopulta toveri-Zabrak Agen Kolar.

Vangiksi jääminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koth oli Saleucamin sektorilla kun kenraali Grievous hyökkäsi hänen alukseensa. Lyhyen taistelun BX-droidikommandoja ja magnakaartilaisia vastaan Grievous taisteli häntä vastaan ja vangitsi hänet. Grievous otti yhteyttä jedineuvostoon vain sanoakseen että aikoi kiduttaa Kothia. Koth kuitenkin oli viisas ja lähetti käsimerkkejä jotka mestari Obi-Wan Kenobi tulkitsi. Pian sen jälkeen Kenobi ja jedit Anakin Skywalker ja Adi Gallia lähtivät onnistuneesti pelastamaan Kothia.

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kothista tiedettiin, että hän omisti harvinaisen Voima-kyvyn, Crucitornin, joka paransi hänen luonnollista Zabrak-kykyään kestää kidutusta.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]