Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Sukupuutto

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Extinction.jpg
Sukupuutto
Tekijöiden tiedot
Käsikirjoittaja

Ron Marz

Piirtäjä

Claudio Castellini

Tussaaja

Claudio Castellini

Tekstaaja

Jason Hvam

Värittäjä

Guy Major

Suomentaja

M.J. Tuovinen

Julkaisutiedot
Kustantaja

Dark Horse Comics

Julkaisu
Sivut

32

Yleiset tiedot
Aikakausi

Imperiumin nousun aikakausi

Aikajana

1 eYt

Sarja

Star Wars Tales

Sukupuutto, alkuperäiseltä nimeltään Extinction, on Ron Marzin kirjoittama kaksiosainen sarjakuva. Sen kuvittajana toimi Claudio Castellini, värittäjänä Guy Major ja tarinan suomentajana M.J. Tuominen. Se sijoittuu vuoteen 1 eYt.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Vader saapuu Coruscantille ja astuu keisarin kammioihin. Palpatine kertoo oppilaalleen, että Mara Jade on löytänyt hengissä olevan jedin. Mara sitten selittää, että Kuatin keisarillisesta vankilasta pakoa yrittänyt mies kertoi hänelle tietoja piilottelevasta jedistä. Mustana naisena tunnettu jedi on piileskellyt Cophriginin aurinkokunnan viidennellä planeetalla. Vader pyytää lupaa lähteä tappamaan jediä, kuten myös Mara. Kaksikon alkaessa väittelemään asiasta, Palpatine julistaa Vaderin lähtevän komennolle.

Vader laskeutuu Cophriginin viidennelle planeetalle Lambda-luokan sukkulassaan ja alkaa etsiä Mustaa naista. Kaksikko kohtaakin pian ja keskusteltuaan hetken planeetan katoavasta lajistosta, he aloittavan kiivaan valosapelitaistelun. Taistelun aikana Musta nainen on hetkellisesti voitolla käyttäen piikikästä kasvistoa hyökkäyksessään ja riistäen Vaderin valosapelin, mutta nuorempi ja voimakkaampi Vader kaataa naisen lopulta maahan. Hän sitten käyttää Voimaa kaataakseen Mustan naisen ylle suuren puunrungon ja lopulta iskee tätä valosapelilla, minkä seurauksena Musta naisen ruumis katoaa, kuten Obi-Wan Kenobin vuotta myöhemmin.

Vaderin ihmetellessä ruumiin katoamista, Musta nainen ilmestyy hänen vierelleen haamuna ja kehottaa tätä vapauttamaan itsensä Voiman pimeältä puolelta ja palaamaan Anakin Skywalkeriksi. Vader kieltäytyy yrittäen iskeä naisen haamua valosapelillaan. Tämä katoaa ja Vader kävelee hitaasti takaisin sukkulaansa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseet ja teknologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lajit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Organisaatiot ja tittelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainnit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sekalaista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]