Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.

Wedge Antilles

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Wedge Antilles ROTJ briefing.jpg
Wedge Antilles
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Corellia[1]

Syntynyt

21 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

170 cm

Hiusten väri

Tummanruskeat[1] (myöhemmin harmaat)

Silmien väri

Ruskeatlähde?

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Olen Wedge Antilles. Jäin henkiin Yavinin taistelusta. Jäin henkiin Hothin taistelusta. Pari viikkoa sitten räjäytin toisen Kuolemantähden Endorin taistelun aikana. Mikä on syy siihen, että hengitän yhä vaikka jotkut muut eivät? Ehkä siksi, koska olen parempi. Tai ehkä olen vain onnekas.
―Wedge Antilles[lähde]

Wedge Antilles oli kuuluisa corellialainen pilotti ja kenraali, joka tuli tunnetuksi Kapinaliiton ja Uuden tasavallan sotasankarina. Antilles jäi orvoksi seitsemäntoistavuotiaana ja hän liittyi kapinaan sen jälkeen kun Imperiumin joukot olivat tappaneet hänen tyttöystävänsä Mala Tineron. Taitavana tähtihävittäjälentäjänä hän onnistui yhtenä harvoista piloteista selviämään hengissä Yavinin taistelusta, jonka jälkeen hän perusti myöhemmin legendaksi muodostuneen Konnalentueen ystävänsä Luke Skywalkerin kanssa, jonka johtajuuden hän sai Hothin taistelun jälkeen. Hän lensi punaisena johtajana Endorin taistelussa ja hän iski yhdessä Lando Calrissianin kanssa taistelun ratkaisseen iskun, joka johti toisen Kuolemantähden tuhoutumiseen, ja hänestä tuli ainut pilotti koko galaksissa, joka oli selvinnyt taistelusta kummankin Kuolemantähden kanssa.

Kun Kapinaliito muuttui Uudeksi tasavallaksi Antilles jatkoi asepalvelustaan ja hän sai mainetta taitavana sotilaana ja Tasavallan parhaimpana taistelulentäjänä. Hän johti Konnalentuetta salaisella tehtävällä, jonka tarkoituksena oli kaataa Coruscantin planetaariset suojakentät, jotta Uusi tasavalta saisi vallattua galaktisen pääkaupungin. Kun Antillesia kiellettiin hyökkäämästä Imperiumin johtaja Ysanne Isardia vastaan Thyferralla, hän ja hänen koko lentueensa erosi Uudesta tasavallasta ja aloitti yksityisen sissisodan, jonka avulla he onnistuivat kaatamaan Isardin joukot. Hänet hyväksyttiin takaisin Uuden tasavallan riveihin, jonka jälkeen hän perusti Haamulentueen, kommandoyksikön, jota hän johti sotalordi Zsinjiä vastaan käydyissä operaatioissa.

Vuonna 9 jYt Antilles hyväksyi ylennyksen kenraaliksi ystävänsä, ylikomentaja Gial Ackbarin, toivomuksesta. Kenraalina hän joutui vastentahtoisesti jättämään hävittäjän ohjaamon johtaakseen laivueoperaatioita. Usein hän oli supertähtituhoaja Lusankyan komentajana. Ollessaan suorittamassa tehtävää planeetta Adumarilla vuonna 13 jYt Antillesin ja Iella Wessirin, pitkäaikaisen kiinnostuksen kohteensa, välille syttyi romanssi. Pari meni naimiisiin tehtävän suorittamisen jälkeen ja he saivat kaksi lasta, Syalin ja Myrin. Antillesista tuli Uuden tasavallan tähtihävittäjäjoukkojen kansliapäällikkö ja hän viimeinkin palasi johtamaan Konnalentuetta vuonna 18 jYt. Vuonna 19 jYt, kun rauha saatiin lopulta solmittua Uuden tasavallan ja Imperiumin jäänteiden välille, Antilles jäi eläkkeelle palveltuaan yli kaksikymmentä vuotta Uuden tasavallan ja Kapinaliiton asevoimissa.

Kun yuuzhan vongit hyökkäsivät galaksiin vuonna 25 jYt Antilles liittyi takaisin asevoimiin ottaen komentoonsa Uuden tasavallan Kolmannen laivueryhmän. Hän osallistui myös tappioon päättyneeseen Coruscantin puolustukseen, jonka jälkeen hän vetäytyi joukkojensa kanssa Borleiasille. Siellä hän puolusti planeettaa raskasta vastarintaa vastaan useita kuukausia enemmän kuin hänen joukkojensa oli oletettu kestävän, ja piirityksen päätteeksi hän kukisti kuuluisan ex-sotamestari Czulkang Lahin. Hänen urheutensa ja sinnikkyytensä innoittivat koko Uutta tasavaltaa ja toivo sodan voittamisesta nousi uudelleen esiin. Vuonna 29 jYt Antilles oli yksi komentajista, jotka osallistuivat Coruscantin uudelleenvalloitukseen, joka päätti verisen sodan.

Antilles jäi uudelleen eläkkeelle, mutta jouduttuaan Galaktisen allianssin, Uuden tasavallan seuraajahallituksen, vangitsemaksi hieman ennen toisen galaktisen sisällissodan syttymistä hän pakeni ja liittyi kotiplaneettansa Corellian joukkoihin vastustamaan uutta hallitusta. Vastentahtoisesti hän joutui asettumaan vastakkaisille puolille parhaan ystävänsä Tycho Celchun sekä allianssin tähtihävittäjälentäjäksi värväytyneen tyttärensä Syalin kanssa. Antilles palveli Corellian puolustusvoimien ylikomentajana, mutta pian hän sai selville, että myös Corellian hallitus oli korruptoitunut ja moraaliton. Hän erosi ja tarjosikin palvelustaan elinikäisen ystävänsä Luke Skywalkerin johtamalle Uudelle jediritarikunnalle. Skywalker perusti Jedikoalition, joka Antillesin avulla onnistui tuhoamaan corellialaisten hallussa olleen Centerpoint-superaseen. Sen jälkeen he kukistivat Galaktisen allianssin sith-johtaja Darth Caeduksen ja päättivät sodan. Sodan päättymisen jälkeen Antilles jäi eläkkeelle kolmannen kerran, toivoen voivansa lopultakin jättää sotimisen ja elää rauhassa perheensä kanssa.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wedge Antilles X-siipisen ohjaamossa

Wedge oli kotoisin Corellian aurinkokunnnasta. Wedgestä tuli orpo teini-ikäisenä avaruusrosvojen tapettua hänen vanhempansa. Hän osti vakuutusrahoilla kevyen, vakiomallisen rahtialuksen ja koetti avata laillisen kuljetusbisneksen, mutta joutui pian salakuljettamaan aseita Kapinaliitolle.

Ensimmäisen kerran Wedge Antilles lensi X-siipistä 16-vuotiaana. Myöhemmin Antilles palveli Kapinaliiton tähtihävittäjäjoukoissa Yavinin taistelussa ja Hothin taistelussa. Myöhemmin hän räjäytti toisen Kuolemantähden Lando Calrissianin kanssa. Hän pystyi ainoana lentäjänä kohtaamaan molemmat Kuolemantähdet vahingoitta. Myöhemmin Antilles palveli uuden tasavallan hävittäjälentäjänä ja otti osaa mm. Bilbringin taisteluun vuonna 9 jYt suuramiraali Thrawnin Imperiumia vastaan.

Antilles oli mukana perustamassa Konnalentuetta yhdessä komentaja Narran ja Luke Skywalkerin kanssa. Hän johti tätä tähtihävittäjälentuetta jonkin aikaa mm. Uuden Tasavallan ajalla Luke Skywalkerin jälkeen. Myöhemmin hän antoi paikkansa Tycho Celchulle.

Wedge Antilles rakastui Imperiumin asesuunnittelijaan Qwi Xuxiin. Suhde ei kestänyt, sillä pimeälle puolelle kääntynyt Kyp Durron tuhosi Qwin muistot.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian mediatiedostoja tämän artikkelin aiheesta:
Kuvat · Sitaatit

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]