Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

CT-7567

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo kloonikapteenista. Saatat olla etsimässä pilottidroidia tai jediritaria.
CC-7567.jpg
CC-7567
"Rex"
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Kamino[1]

Syntynyt

Noin 32 eYt, Kamino[2]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen (klooni)[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

1,83 metriä[1]

Hiusten väri

Mustat,[3] blondit[4] ja siniset[5]

Silmien väri

Ruskeat[6]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Galaktinen Tasavalta[1]

Yksi, käskyt. Sinä seuraat käskyjä. Ne pitävät sinut hengissä. Kaksi, olet osa ryhmää. Me huolehdimme toisistaan; minä suojaan sinua ja sinä minua. Ja kolme, upseerin arvo ei anna sinulle automaattisesti kunnioitusta. Sinä ansaitset sen. Emme suorita sataprosenttisesti ainoastaan Skywalkerin arvon takia. Suoritamme koska hän kunnioittaa meitä ja on mukanamme etulinjalla
―CC-7567 Ahsoka Tanolle[lähde]

CC-7567 oli veteraanikloonisotilaskapteeni joka johti Galaktisen Tasavallan suurarmeijan tunnettua 501. legioonaa kloonisotien aikana. 7567 syntyi villin avaruuden Kamino-planeetalla ja sai lisäkloonisotilasharjoitusta kaminolaisten kloonarien suosituksesta. Harjoituksen ollessa valmis 7567 otti lempinimen "Rex". Vuonna 22 eYt Rex liittyi Tasavallan palvelukseen Geonosisin taistelussa, jossa hän soti urheasti Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation ja sen droidiarmeijaa vastaan. CC-7567 oli uskollinen sotilas agressiivisesta luonteestaan huolimatta ja sai ylennyksen kloonikapteeniksi sekä sai maineen galaksin kovimpana kloonisotilaana. Rex sai tehtävän valvoa Ulkokehän alueita yhdessä jedikenraali Anakin Skywalkerin kanssa, ja toimi tämän oikeana kätenä. CC-7567 oli kuten jedi erittäin rohkea taistelussa ja alkoi käyttää epätavallisia taktiikkoja kuten Skywalker. Rexin ansiosta Tasavallan armeija voitti monta tärkeää taistelua. Kloonisotien aikana CC-7567 ystävystyi kloonisotilaskomentaja CC-2224:n, ja yhdessä tämän kanssa Rex taisteli monessa paikassa sekä Skywalkerin että CC-2224:n kenraalin, Obi-Wan Kenobin kanssa.

CC-7567 tutustui Skywalkerin uuteen jedioppilaaseen, Ahsoka Tanoon pitkän Christophsisin taistelun aikana ja johti 501. legioonan osaa, Torrent-komppaniaa Christophsiksen jälkeen käydyn Tethin taistelussa, jonka aikana komppania tuhoutui lähes viimeiseen mieheen. Myöhemmin hänet sijoitettiin Skywalkerin ja Tanon kanssa Bothawuille, missä Rex tuhosi Konfederaation laivueen talsijoilla. Myöhemmin hän osallistui tehtävään Skytop-asemalle ja JanFathalin taisteluun. Rex näytti taitonsa muun muassa Gworilla, Rishin asemalla, Maridunilla ja Orto Plutonialla ja selvisi jopa tappavasta sinivarjoviruksesta Naboolla. Hän auttoi Tasavaltaa ottamaan planeetta Rylothin takaisin Konfederaation kourasta ja osallistui Geonosisin toiseen taisteluun, missä hän auttoi useiden droidivalmistamoiden tuhoamisessa. Konfederaation kenraali Grievousin jahti Saleucamilla johti sotilaskarkuri Cut Lawquanen tapaamiseen, jota Rex alkoi kunnioittaa mielipide-eroista huolimatta. Pitkän ja haastavan Malastaren taistelun jälkeen Rex auttoi ottamaan kiinni karannutta Zillo-petoa Coruscantilla.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulutus ja aikainen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rex syntyi Kaminolla 32 eYt kuten muutkin kloonisotilaat. Kaminolaiset kouluttajat huomasivat hänen olevan erityisen itsevarma ja johtajatyyppiä, joten Rex otettiin erikoiskoulutusohjelmaan, jossa hänestä muokattiin entistä parempi kloonisotilas.

Vuonna 22 eYt hän aloitti tehtävänsä Tasavallan suurarmeijassa taistellen kloonisotien ensimmäisessä taistelussa Geonosisissa.

Christophisin taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rex taisteli Christophisin taistelussa Kenraali Anakin Skywalkerin alaisena. Hän paljasti myös petturiklooni Slickin CC-2224:n (kutsumanimeltään Cody) kanssa. Rex myös johti kloonisotilaita kenraali Obi-wan Kenobin kanssa sillä aikaa kun Skywalker ja hänen uusi padawaninsa Ahsoka Tano tuhoaisivat separatistien suojakentän.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka klooneilla ei ollut varsinaista perusluonnetta, heistä kaikki olivat omantyyppisiään. Rex oli vakava kun piti sotia, mutta muuten erittäin huumorintajuinen. Tästä esimerkkinä voidaan pitää sitä, kuinka hän laski leikkiä jedikenraali Anakin Skywalkerin kustanuksella ja hänen kanssaan. Esimerkiksi kerran kun Ahsoka Tano sanoi ensi kertaa Anakinille Ok, Skyguy, Rex pärskähti nauruun.[6]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian mediatiedostoja tämän artikkelin aiheesta:
Kuvat · Sitaatit

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]