Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Daric LaRone

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Artikkelin sanamudot pitäisi muotoilla paremmiksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Daric Allegiance.jpg
Daric LaRone
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Copperline

Syntynyt

28 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Daric LaRone oli Copperlinella syntynyt Imperiumin iskujoukkojen sotilas. Hänellä oli kaksi nuorempaa veljeä. Ollessaan palveluksessa tähtituhoaja Reprisalilla, hän huomasi, ettei ollut tyytyväinen Uuteen järjestykseen, koska hänet oli määrätty tappamaan siviilejä Teardropissa. Keisarillisen turvallisuustoimiston majuri Drelfinin vaatiessa häntä tilille hänen kieltäydyttyään tappamasta siviilejä, hän joutui tappamaan Drelfinin itsepuolustukseksi. Iskujoukkotovereidensa Korlo Brightwaterin, Taxtro Graven, Saberan Marcrossin ja Joak Quillerin kanssa hän kaappasi Suwantek TL-1800 rahtialus Gillian ja pakeni aikoen kadota Ulkokehän alueelle.

Tuntien yhä velvollisuudekseen suojella Imperiumin kansalaisia LaRone johti ryhmäänsä useissa vigilantte-toimissa Drunostilla ja Janusarissa, missä LaRone nimesi heidät Tuomion kädeksi. Myöhemmin hän tapasi ystäviensä kanssa Han Solon, Luke Skywalkerin ja Chewbaccan, joiden kanssa he onnistuivat solmimaan väliaikaisen liiton huolimatta heidän erilaisista taustoistaa entisinä iskujoukkojen sotilaina ja kapinallisina. Koko joukko päätyi lopulta Shelkonwaan, missä LaRonen ryhmä auttoi Mara Jadea pysäyttämään petollisen kuvernööri Barshnis Choardin.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhainen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

18 eYt LaRone katseli, kun keisarilliset sotilaat tulivat vapauttamaan hänen kotiplaneettansa piraateista, jotka olivat vaivanneet sitä vuosikymmenten ajan. Kun Imperiumin värvärit saapuivat planeetalle 10 eYt, hän liittyi iskujoukkoihin tunnuksella TKR 330, sillä hän ei tahtonut jäädä köyhäksi maanviljelijäksi, kuten useimmat Copperlinen asukkaat. Kuuden vuoden ajan hän viihtyi työssään, kunnes hän joutui kyseenalaistamaan uskollisuutensa Elrissin ja Bompreillin tehtävien aikana. Viimeinen niitti hänelle oli Alderaanin tuhoaminen, jota seurasi pian määräys murhata siviilejä oletetussa kapinallistukikohdassa Teardropissa.

Karkuriksi ryhtyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän ja hänen iskujoukkotoverinsa ryhtyivät karkureiksi 0,5 ABY sen jälkeen kun LaRone surmasi keisarillisen turvallisuustoimiston everstin, joka uhkasi häntä aseella. Eversti oli syyttänyt LaRonea siitä, ettei tämä ollut osallistunut siviileiden murhaamisen planeetalla. Muut paikalla olleet iskusotilaat, Marcross, Grave, Quiller ja Brightwater, varastivat yhdessä LaRonen kanssa Gillia nimisen Suwantek TL-1800 rahtialuksen, jota oli muunneltu erityisesti KTT:n käyttöön. Huijaten Reprisalin pudottautumaan hyperavaruudesta he pakenivat.

Entiset viisi iskujoukkosotilasta matkustivat Drunostiin, mistä he aikoivat hankkia ruokaa ja muita tarvikkeita matkaa varten. LaRone omaksui johtajan roolin. Kun LaRona ja Grave olivat hankkimassa tarvikkeita, he huomasivat, miten liitopyöräjengi hyökkäsi muutamien lähellä liikkuneidan maanviljelijöiden kimppuun. LaRone ja Grave pitivät heidät kurissa pienemmillä aseilla, kunnes Brightwater, Marcross ja Quiller ehtivät paikalle tehokkaampien aseiden ja ilmatuen kanssa, minkä jälkeen he kukistivat hyökkääjät helposti. Häipyen nopeasti paikalta he palasivat aluksellen ja suuntasivat Janusariin hankkimaan osia kiitureihinsa ja polttoainetta alukseensa.

Saapuessaan Janurasiin ryhmä joutui kärsimään paikallisten mielivaltaa, kun nämä veloittivat ylihintaa laskeutumisalustasta ja jopa takavarikoivat heidän kiituripyöränsä, mikä suuresti ärsytti Brightwateria. Partion lähdettyä LaRone sai kuulla heidän alustaan tankanneelta satamatyöläiseltä, että paikalliset sotilasvoimat olivat korrtuptoituneita. Krinkins niminen mies kertoi, että partiopäällikkö Cav'Saran oli korruption takana ja hänen käskystään partiolaiset kiusasivat paikallista väestöä.

LaRone, jota vallan väärinkäyttö suututti, suostutteli toiset auttamaan häntä Cav'Saranin kaatamisessa. Illalla LaRone ajoi heidän liitovaununsa partiokeskuksen eteen, minne hän oli pyytänyt Krinkinsiä kokoamaan kaikki korruptiota vastustavat. Riisuttuaan tovereineen kuusi vartiossa ollutta partiolaista aseista, LaRone astui yksin sisälle siviilivaatteisiin pukeutuneena. LaRone vaati Cav'Sarania tilille teoistaan ja väestön huonosta kohtelusta, mutta tämä käski miestensä tappaa LaRonen. Silloin LaRone kutsui ulkopuolella odottaneet täysissä varusteissa olleet toverinsa sisälle ja nopeasti he tappoivat kaikki, jotka vastustivat heidän käskyjään, näiden joukossa itsensä Cav'Saranin. Sen jälkeen loput antautuivat. LaRone luovutti kaupungin hallinnan Krinkinsille ja muutamille entisille sotilaille, jotka oli potkittu pois Cav'Saranin ottaessa vallan. Atminon kysyessä tämän jälkeen heidän ryhmätunnustaan kertoakseen heidän komentajilleen kiitettävästä toiminnasta LaRone joutui paineen alaisena keksimään heille nimen; hän kertoi heitä kutsuttavan Tuomion kädeksi.

Kohtaaminen kapinallisten kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

He palasivat Drunostiin etsimään merkkejä samanlaisesta yhteydestä, jonka he olivat löytäneet Cav'Saranin ja BloodScar piraattien väliltä, joihin he olivat jo aiemmin törmänneet Drunostissa. He uskoivat, että piraattien toiminnan takana oli joku, joka oli korkealla Imperiumin hallinnossa ja päättivät paljastaa tämän. He istuivat drunostilaisessa kahvilassa, missä he näkivät Han Solon, Luke Skywalkerin ja Chewbaccan, vaikka eivät tienneet keitä nämä olivat. Samassa kahvilassa he havaitsivat myös useita rikollisia. Kapinalliset ottivat yhteen rikollisten kanssa sen jälkeen kun Luke päätti sekaantua asioihin, minkä seurauksena LaRone miehineen auttoi heitä tilanteen käydessä väkivaltaiseksi. LaRone kuitenkin epäili heitä ja lähetti Quillerin seuraamaan heitä tietämättä, että he olivat kapinallisia. Kun Han ja Luke jäljittivät piraatit Purnhamin järjestelmään ja lähtivät seuraamaan Tuomion käsi seurasi heitä.

LaRone ja Tuomion käsi saapuivat Purnhamin järjestelmään heti Millennium Falconin perässä ja näkivät, miten Falcon joutui piraattien hyökkäyksen kohteeksi. LaRonen joukko kävi piraattien kimppuun ja päättivät tutkia tilannetta. Esiintyen tutkijoina he kuulustelivat eloonjääneitä piraatteja ja Falconin miehistöä, jotka kertoivat tietonsa piraateista ja väittivät olevansa itsenäisiä rahdinkuljettajia. Tuomion käsi päätti kuitenkin pitää kapinalliset aluksellaan ja antoi heille itse saamiaan tietoja piraateista. Yhdessä he selvittivät, että piraattien tukikohta oli Gepparinin järjestelmässä.

He matkustivat Geppariniin Falcon kiinnitettynä alukseen ja kapinalliset lukittuina Suwantekin hytteihin. He saapuivat järjestelmään suunnilleen samaan aikaan Reprisalin kanssa ja joutuivat kapteeni Kendal Ozzelin höykkäyksen kohteeksi, joka koetti pelastaa oman uransa pysäyttämällä karkurit. Sillä välin Obi-Wan Kenobin hengen opastama Luke löysi hyttiin kätketyn asevaraston ja aukaisi hytin oven. Kapteeni Ozzel lukitsi alukseen vetosäteen vangiten LaRonen aluksen. Falconin miehistö oli kuitenkin halukas auttamaan heitä. Solo otti Suwantekin komentoonsa ja Chewbacca otti Falconin. He irrottivat alukset ja tuhosivat kaksi TIE hävittäjää suoraan vetosäteeseen. TIE hävittäjien tuhoutuminen sai aikaan riittävästi heijastavia sirpaleita, jotta molemmat alukset pääsivät pakenemaan tähtituhoajan vetosäteestä. Chewbacca teki valelähetyksen piraattien tukikohtaan ja huijasi sen jälkeen Ozzelin lähtemään Alderaanin tuhoutuneen maailman suuntaan.

LaRone miehineen laskeutui tutkimaan tukikohtaa yhdessä kapinallisten kanssa. Molemmat ryhmät olivat toimineet yllättävän hyvin yhdessä koettaessaan jäljittää piraattiryhmän, mutta pian molempien oli aika tunnustaa oikeat uskollisuutensa: kapinallisia ja karkuri iskujoukkoja. Han onnistui kuitenkin ansaitsemaan LaRonen ja toisten kunnioituksen kertomalla omasta sotilaskokemuksestaan. LaRone lupasi viedä heidät Shelkonwaan, missä he voisivat auttaa vaaraan joutunutta ystävää, minkä jälkeen seurueiden tiet eroaisivat.

Keisarin käden komennossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shelshan sektorin hallintoplaneetalle laskeutuessaan iskusotilaat huomasivat, että kaupungissa oli etsintä käynnissä. Paikalla oli itse Darth Vader ja hänen oma 501. legioonansa. Tämän aiheuttamista ongelmista välittämättä LaRone tovereineen päätti jäljittää piraattihyökkäyksiin syyllistyneen petturin, jonka he uskoivat löytävänsä kuvernöörin palatsista. Tajuten, että yksin liikkuvat kapinalliset jäisivät nopeasti kiinni 501. suorittaessa etsintöjä, LaRone ehdotti, että he saattaisivat heitä heidän etsiessään ystäväänsä. Vastahakoisesti he suostuivat järjestelyyn. Pienen aluksen pudotessa lähettyville LaRone ja hänen neljä iskujoukkotoveriaan päättivät mennä tutkimaan ja jättivät kapinalliset huolehtimaan itse itsestään.

He löysivät Mara Jaden, joka taisteli Caaldra nimisen piraatin ohjaamaa [AT-ST talsijaa vastaan. Caaldran epäiltiin olevan piraattihyökkäyksien takana yhdessä Vilim Disran kanssa. Iskusotilaat ja Mara onnistuivat voittamaan AT-ST:n tiukassa taistelussa saatuaan apua Chewbaccalta, joka lensi iskusotilaiden Suwantekia.

Pysäytettyään AT-ST:n, jonka Caaldra oli asettanut automaattiohjaukseen päästäkseen itse pakoon, LaRone joutui kohtaamaan 501. legioonan iskusotilaat, mutta Mara Jade pelasti heidät pulasta selittämällä, että heidät oli määrätty hänen avukseen erityistehtävään. Mara ei uskonut tarinaa, jonka he hänelle kertoivat, mutta määräsi heidät tottelemaan käskyjään kunnes petollinen kuvernööri Choard olisi eliminoitu. Nopeasti Jade ja iskusotilaat pääsivät tunkeutumaan kuvernöörin huvilan alueelle. Maran hankkiutuessa eroon Caaldrasta lopullisesti iskusotilaat pääsivät kasvotuksin kuvernöörin kanssa. Kuvernööri ei ottanut heidän syytöksiään todesta, minkä lisäksi Marcross äkkiä kääntyi tovereitaan vastaan. Hän osoitti aseensa LaRonea kohti pelastaakseen kuvernöörin, joka oli todellisuudessa hänen enonsa.

Marcross kuitenkin antoi Choardille vain riittävästi aikaa vahvistaa syyllisyytensä, kun hän jo vaihtoi uudestaan puolta pidättäen Choardin. LaRone kuitenkin oli sitä mieltä, ettei heidän pitäisi teloittaa kuvernööriä ilman asiallista oikeudenkäyntiä. Silloin Mara Jade ja Vader tulivat paikalle ja jälleen Jade pelasti LaRonen joukon pulasta ilmoittamalla, että he olivat hänen komennossaan. Muiden kuulemattomissa Jade kuitenkin pakotti heidät kertomaan totuuden itsesään. Mietittyään asiaa Jade päätti päästää heidät menemään sillä ehdolla, että he luopuisivat Tuomion käden nimestä.

Asioiden selvittyä LaRone ja muut lähtivät aluksellaan. He päättivät aloittaa palauttamalla Solon, Luken ja näiden ystävän Falconille, minkä jälkeen he päättivät jatkaa matkaa ja tehdä hyviä tekoja aina kun vain katsoisivat sen tarpeelliseksi.

Persoonallisuus ja ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

LaRone oli omistautunut sotilasuralle ja palveli Imperiumia kuuden vuoden ajan. Hänellä oli monipuolinen koulutus sekä aseellisessa että aseettomassa taistelussa. Hänellä oli myös henkistä selkärankaa, kun hän kieltäytyi murhaamasta siviilejä. Tuomion käden vigilante-toiminnassa aloite tuli yleensä LaRonelta. Hän ei voinut sietää korruptiota ja Imperiuminkansalaisten kärsimyksen seuraamista vierestä, sillä hänen mielestään heidän sotilasvalansa velvoitti heitä suojelemaan ja puolustamaan kaikkia Imperiumin kansalaisia. LaRone oli suostuttelukykyinen, mutta myös halukas kuuntelemaan toisten mielipiteitä ja huolia. Hän oli valmis luottamaan siihen, että hänen toverinsa täyttivät velvollisuutensa, mikä teki hänestä ryhmän johtajan.

LaRone oli myös valmis jättämään huomiotta poliittiset mielipide-erot Tuomion käden auttaessa kapinallisiksi tunnustautuneita Han Soloa ja Luke Skywalkeria pelastamaan ystävänsä Leia Organan. LaRone pysyi idealistina jopa tilanteessa, jossa muut Tuomion käden jäsenet oli pakotettu surmaamaan viattomia. Luontonsa mukaisesti LaRone ja toiset jatkoivat hyvien tekojen tekemistä, vaikka Mara Jade, joka pelasti heidät täpärästi kuolemantuomiolta, käski heitä lopettamaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

{{DEFAULTSORT:LaRone, Daric]]