Tämä sivu on osittaissuojattu muokkauksilta.

Jedipedia:Allekirjoitus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Test alternate.png

Tämä sivu on Jedipedian virallinen käytäntö asioissa.

Sillä on laaja hyväksyntä käyttäjien keskuudessa ja se on standardi, jota kaikkien tulee noudattaa. Pieniä muokkauksia lukuun ottamatta käytä keskustelusivua tai foorumia ehdottaaksesi muokkauksia tähän käytäntöön.

[+/–]

Jedipediassa kaikki kommentit tulee allekirjoittaa neljällä tildellä (~~~~). Tämä tuottaa automaattisesti allekirjoituksen, jossa näkyy käyttäjänimesi sekä aikaleima. Jos käyttäjänimesi olisi "Matti Meikäläinen", allekirjoituksesi voisi näyttää tältä jollakin sivulla:

[[Käyttäjä:Matti Meikäläinen|Matti Meikäläinen]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Matti Meikäläinen|keskustelu]]) 12. toukokuuta 2009 kello 12.34

Kolme tildeä (~~~) tuottaa allekirjoituksesi ilman aikaleimaa ja viisi tildeä (~~~~~) tuottaa pelkän aikaleiman ilman allekirjoitusta. Keskustelusivuilla tulee siksi käyttää neljää tildeä allekirjoitettaessa viestejä.

Jos sinulla on ongelmia allekirjoituksen kanssa, voit kopioida muokkaustilassa esimerkkiallekirjoituksen ja muokata sitä tarpeen mukaan.

Allekirjoituksen kustomointi

Lempinimen käyttö

Allekirjoitusta voi muokata henkilökohtaisissa asetuksissa. Kohtaan "Uusi allekirjoitus:" voi lisätä lempinimen, esimerkiksi "Matti" tuottaa seuraavan tekstin: [[Käyttäjä:Matti Meikäläinen|Matti]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Matti Meikäläinen|keskustelu]]) 21. toukokuuta 2024 kello 04.57. Kun allekirjoitat kommenttisi, se näyttää tältä:

Matti (keskustelu) 21. toukokuuta 2024 kello 04.57

Itse määritelty allekirjoitus

Jos haluat kokonaan itse määriteltyn allekirjoituksen, laita ruksi kohtaan "Käsittele allekirjoitusta wikitekstinä (ilman automaattista linkkiä)". Tämä on välttämätöntä, sillä muuten allekirjoitus ei toimi halutulla tavalla. Sitten lisäät "Allekirjoitus"-kohtaan esim. tekstin: "--[[Käyttäjä:Matti Meikäläinen|Matti]] <sup>[[Keskustelu käyttäjästä:Matti Meikäläinen|Keskustelu]]</sup>". Äskeinen teksti tuottaisi seuraavanlaisen allekirjoituksen:

--Matti Keskustelu 21. toukokuuta 2024 kello 04.57

Itse määritelty kustomoitu allekirjoitus

Jos haluat allekirjoituksen jossa on väreja tms., laita ruksi kohtaan "Käsittele allekirjoitusta wikitekstinä (ilman automaattista linkkiä)" ja lisää kohtaan "Uusi allekirjoitus:" "{{subst:Käyttäjä:<insert name here>/sig}}". Luo alasivu (Käyttäjä:<insert name here>/sig) ja muokkaa sillä sivulla allekirjoituksesta omanlaisesi. Lisää allekirjoitussivullesi esim:
--[[Käyttäjä:Matti Meikäläinen|<font color="black">'''Matti'''</font>]] <sup>[[Keskustelu käyttäjästä:Matti|<font color="red">Keskustelu</font>]] - [[Toiminnot:Muokkaukset/Matti Meikäläinen|<font color="green">Muokkaukseni</font>]]</sup>
Äskeinen teksti tuottaisi seuraavanlaisen allekirjoituksen:

--Matti Keskustelu - Muokkaukseni 21. toukokuuta 2024 kello 04.57

Allekirjoituksessa voi käyttää wiki-merkkikielen keinoja, kuten esimerkiksi lihavointia ja kursivointia, mutta kuvien käyttö ei ole suotavaa, sillä se hidastaa sivujen latautumista.

Allekirjoituksen säännöt

Allekirjoituksessa on oltava vähintään linkki käyttäjäsivulle tai keskustelusivulle. Muita erityisiä sääntöjä allekirjoituksista Jedipediassa ei ole, mutta käytä maalaisjärkeä. Kuvia pidetään yleensä huonona lisäyksenä allekirjoitukseen, koska nämä hidastavat sivujen latausta.


Tälle sivulle on oikotie
JP:AK
Jedipedian käytännöt ja käytösohjeet
Artikkelit
ArtikkelitoiveetHyvä artikkeliKeskustelusivut
KuvitusMerkitse lähteetNeutraali näkökulma
NimeämiskäytäntöRoskaSuojauskäytäntö
Suositeltu sivuTyyliopasUlkoasuopasVandalismi
Käyttäjät
AllekirjoitusArkistointiBotitByrokraatit
Ei henkilökohtaisia hyökkäyksiäEstokäytäntöKäyttäjät
Käyttäjien oikeudetKäyttäjätunnuksetPalauttajat
PalkinnotRiitatilanteetYlläpitäjätÄänestäminen
Jedipedia
AjankohtaistaJeditehtävätMitä Jedipedia ei ole
OikotietPäivän sitaattiSosiaalinen media
TekijänoikeudetTervetuloa JedipediaanYstävyyssuhteet
Käytösohjeet
Hauki on kalaSääntöjen luova tulkitseminenUudet käyttäjät
Entiset käytännöt
[+/–] [muokkaa]