Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Palkkio

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 30. toukokuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Solo: ”No, minun päästäni on palkkio. Jos en maksa hutt Jabballe, olen kuollut mies.
Rieekan: ”Kuolemanmerkin kanssa ei ole helppo elää.
Han Solo ja kenraali Carlist Rieekan[lähde]

Palkkio oli rahasumma, joka annettiin, kun joku vangittiin tai tapettiin asiakkaan puolesta. Palkkioita elinkeinokseen keräävää henkilöä kutsuttiin palkkionmetsästäjäksi. Monet palkkionmetsästäjät työskentelivät rikoslordeille, kuten Jabba Desilijic Tiurelle ja Tyber Zannille.

Sanaa käytettiin epävirallisesti tarkoittamaan palvelusta annettua maksua, erityisesti kadonneen henkilön etsinnän yhteydessä.[1] Monesti palkkiot olivat tuottoisampia, kun niiden suorittamiseen liittyi fyysinen riski. Palkkionmetsästys oli tärkeä osa joitain kulttuureita, kuten rodialaisten ja gandien löytömiesten.

Palkkiot lajiteltiin joskus paikallisiin palkkioihin, aurinkokunnan palkkioihin, sektorin palkkioihin ja alueellisiin palkkioihin. Voimassaolevan B23-1-14-luvan näyttäminen antoi palkkionmetsästäjälle mahdollisuuden täyteen palkkioon.

Hallinnosta riippuen henkilö ilman lupaa pystyi ansaitsemaan palkkion, kuten oli käytäntönä Lamareddissa.[2]

Imperiumin palkkiojärjestelmässä galaktisen sisällissodan aikana oli mahdollista asettaa kahdenlaisia palkkioita, julkisia ja yksityisiä, joista jälkimmäisen asettaja oli anonyymi, tosin palkkionmetsästäjän lisenssin haltija pystyi saamaan sen selville.

Imperiumin aikakaudella keisarillisia rauhanturvaussertifikaatteja myönnettiin luvallisille palkkionmetsästäjille, ja oletettavasti se oli pakollinen tuon ajan metsästäjien lailliseen palkkaamiseen. Monet "metsästäjät" toimivat kuitenkin rikollisille, kuten huttklaaneille, joten on kohtuullista olettaa, että he eivät välittäneet sellaisista säännöksistä.

Esiintymiset[muokkaa]

Palkkiota jäljitetään

Lähteet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]