Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Winter Celchu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. elokuuta 2022
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo Winter Celchusta. Saatat olla etsimässä sanan muita merkityksiä.
Winter Celchu.jpg
Winter Celchu
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Alderaan[1]

Syntynyt

19 eYt (oletettavasti, ks. Kulissien takana), Alderaan

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Nainen[1]

Pituus

170 cm[2]

Hiusten väri

Valkoiset[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Minä en koskaan unohda mitään.
―Winter Ackbarille[lähde]

Winter Celchu oli Sheltay Retracin ainoa lapsi, joka kuitenkin kasvoi yhdessä prinsessa Leia Organan kanssa tämän kasvattisisarena ja toverina Galaktisen Imperiumin hallinnon aikana. Yhdessä kasvatussisarensa kanssa Winteristä tuli merkittävä toimija galaktisessa sisällissodassa, jossa hän toimi monissa erilaisissa tehtävissä, erityisesti vakoojana. Liiton tiedustelupalvelun agenttina Winter palveli sekä Kapinaliittoa että Uutta tasavaltaa uskollisesti. Hänen täydellinen nähdyn ja kuullun muistinsa antoi hänelle erityisen kyvyn koota sekalaisista tiedonmuruista hyödyllistä informaatiota. Hän toimi myös usein Konnalentueen kanssa tiedustelu-upseerina, vaikka niin tehdessään otti välillä käyttöönsä peitehenkilöllisyyksiä.

Winterillä oli merkittävä rooli myös Leia Organan parhaana ystävänä, avustajana ja luottohenkilönä. Hänellä oli myös läheiset suhteet tämän lapsiin Jainaan, Jaceniin ja Anakin Soloon, joita hän kasvatti näiden ensimmäisten elinvuosien ajan. Winterillä oli pitkäaikainen romanttinen suhde Konnalentueen pilottiin, Tycho Celchuun, josta hän kuitenkin joutui olemaan erossa pitkiä aikoja sodan käänteiden vuoksi. Lopulta Winter ja Celchu kuitenkin avioituivat. Winter oli myös amiraali Ackbarin erittäin läheinen ystävä.

Elämäkerta[muokkaa]

Varhainen elämä[muokkaa]

Winter oli Bail Organan kloonisotien aikaisen avustajan, Sheltay Retracin ja tuntemattoma alderaanilaisen taiteilijan (mahdollisesti Ob Khaddorin) ainoa lapsi.[4] Hänen molemmat vanhempansa kuolivat, kun Winter oli vielä hyvin nuori.

Bail ja Breha Organa ottivat tytön huostaansa ja tästä tuli prinsessa Leian paras ystävä ja lähin toveri. Kaksikko kasvoi yhdessä Alderaanin rauhallisella planeetalla, missä he osallistuivat parhaisiin kouluihin opiskellen taidetta ja historiaa sekä ylhäisön naisille sopivaa käytöstä. Luonnollisen sulokkuutensa ja ryhtinsä ansiosta Winteriä usein luultiin prinsessa Leiaksi, kun hovissa kävi vieraita. Tätä vaikutelmaa vahvisti Leian riehakas käytös, joka erosi Winterin prinsessalle paremmin soveltuneesta ylväästä olemuksesta.

Molemmat tytöt kasvoivat arvostamaan alderaanilaista ihannetta vapaudesta ja rauhasta, mutta Leian vaatimuksesta heitä opetettiin myös käyttämään aseita. Tässä tehtävässä merkittävään rooliin nousi Leian biologisen äidin entinen palvelusneito Sabé. Teini-iässä molemmat tytöt myös tapasivat keisari Palpatinen Imperiumin keskuksessa. Kuva Palpatinesta ja erityisesti tämän silmistä, jotka tuntuivat imevän hänen sielunsa, pysyi Winterin mukana koko hänen elämänsä ajan ja vaikutti hänen päätökseensä liittyä Kapinaliittoon.[5]

Kulissien takana[muokkaa]

Timothy Zahn loi Winterin hahmon Thrawn-trilogiaa varten. Siinä, kuten monissa seuranneissa Expanded Universe romaaneissa, Winterin päätarkoitus on asettua Leian tilalle, kun tämä on kirjan juonen tai muiden syiden vuoksi jouduttu lähettämään toisaalle. Hän toimii myös herkemmin innostuvat Leian vastapainona.

Winterin peitenimen "Kohdistaja" käyttämisestä eri lähteissä on ristiriitoja. Keisarin käskyssä Winter kertoo Leialle käyttäneensä peitenimeä "muutamia viikkoja" ja ainoastaan Averamissa. Lukuisissa muissa lähteissä, kuten X-wing Rogue Squadron: The Rebel Oppositionissa ja X-Wing: Wedge's Gamblessa, Winter käyttää samaa tunnusta toisaalla ja muihin tehtäviin. Jopa Winterin luoja, Timothy Zahn, näyttää vääristävän omaa työtään, koska Allegiancessa "Kohdistajan" sanotaan toimineen Drunostissa.

Winterin iästä on tarjolla ristiriitaisia tietoja. Star Wars Chronicles: The Preguels kertoo, että Winterin äiti, Sheltay Retrac olisi vasta palannut äitiyslomalta 19 BBY, mutta ei anna tarkempaa tietoa asiasta. Dark Force Rising Sourcebookissa iäksi sanotaan 9 ABY Winterin olevan kaksikymmentäkahdeksan vuotias, mikä tekisi hänestä suunnilleen saman ikäisen Leia Organan kanssa (joskin hieman tätä vanhemman, koska tämä syntyi Sithin koston tapahtumien aikana, kun Winterin äiti oli jo toipunut synnytyksestä). Rebel Dawn-romaanissa, joka sijoittuu vuodelle 2 BBY, Winter sanoo olevansa vuotta ja muutamia kuukausia Leiaa vanhempi, minkä mukaan hän olisi syntynyt joskus 20 tai 21 BBY. Monimutkaisemman asiasta tekee se, että saman romaanin aikana Winter myös sanoo vasta täyttäneensä seitsemäntoista, jonka mukaan hän myös olisi syntynyt 19 BBY.

On epäselvää, miksi vain Leia sai prinsessan arvon, jos myös Winter adoptoitiin perheeseen. Kyse saattaa olla tavoitteesta salata se, ettei Leia ollut Organoiden biologinen tytär tai sitten Winterin adoptio ei ollut yhtä virallinen. Tälle kysymykselle ei kuitenkaan ole kaanoniin perustuvaa selitystä.

Esiintymiset[muokkaa]

Lähteet[muokkaa]

Wiki.png
Tutki kaikkia Jedipedian mediatiedostoja tämän artikkelin aiheesta:
Kuvat · Sitaatit

Viitteet[muokkaa]