Tämän artikkelin aihe kuuluu kaanoniin.

Imperiumin aikakausi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä on artikkelin kaanonversio.  Paina tästä lukeaksesi artikkelin Legends-versiota. 
Imperial Emblem.svg
Imperiumin aikakausi
Kronologiset tiedot
Hallinto

Galaksi

Edellinen

Tasavallan tuho

Tiedot ja tilastot
Konfliktit
Tärkeät tapahtumat
Yli tuhannen sukupolven ajan jediritarit olivat rauhan ja oikeuden turvaajia vanhassa Tasavallassa. Ennen pimeitä aikoja. Ennen Imperiumia.
Obi-Wan Kenobi[lähde]

Imperiumin aikakausi,[1] jota kutsuttiin myös pimeiksi ajoiksi,[2] alkoi kloonisotien päättymisestä ja ensimmäisen Galaktisen Imperiumin julistuksesta,[1] yhdeksäntoista vuotta ennen Yavinin taistelua.[3] Siihen liittyi galaktisen keisarin Palpatinen valtakausi ja hänen hallintonsa poliittinen ohjelma, jota kutsuttiin Uudeksi järjestykseksi.[4] Vaikka keisari toikin lupaamansa rauhan galaksiin, se saavutettiin brutaalin alistamisen kautta.[1] Tämän seurauksena Imperiumin aikakaudella syntyi Kapinaliitto, jonka jäsenten tavoitteena oli Palpatinen syrjäyttäminen ja demokratian palauttaminen galaksiin.[5] Se päättyi samaan aikaan kuin Galaktinen sisällissota, kun Imperiumi hävisi Jakkun taistelun ja allekirjoitti Galaktisen sopimuksen Kapinaliiton kanssa, joka oli nyt muuttunut Uudeksi tasavallaksi.[6][7]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 1,0 1,1 1,2 A New Dawn
  2. Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo
  3. TwitterLogo.svg Leland Chee (@HolocronKeeper) Twitterissä: ”0 10 10-13 13 27 32 35 36” (kuvakaappaus)—Kyseinen tviitti viittaa kaanoniin kuuluvien elokuvien ja televisiosarjojen välisiin vuosiin. Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto, jossa tämä tapahtuma tapahtuu, on vuosi 13. Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo, jossa Yavinin taistelu tapahtuu, on vuosi 32. Yksinkertaisia laskuja käyttämällä voidaan päätellä, että tämä tapahtuma oli 19 vuotta ennen Yavinin taistelua.
  4. Servants of the Empire: Edge of the Galaxy
  5. StarWars-DatabankII.png Rebel Alliance Databankissa (linkki varmuuskopioon)
  6. Lost Stars
  7. Star Wars: The Force Awakens: Kuvasanakirja