Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Imperiumin aikakausi

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 

Imperiumin aikakausi[1] kesti Galaktisen Imperiumin perustamisesta vuonna 19 eYt Endorin taisteluun vuonna 4 jYt. Aikakausi oli Galaktisen Imperiumin kulta-aikaa, jolloin sen valta oli suurimmillaan galaksissa. Se tunnettiin myös nimityksillä kuten keisarillinen aikakausi,[2] pimeät ajat,[3] sekä kapinan synty.[4]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperiumin aikakaudella oli paljon erillisiä konflikteja, jotka syntyivät erilaisissa tilanteissa planeettojen yrittäessä kapinoida keisarin tahtoa vastaan. Se sisälsi myös galaktisen sisällissodan varhaiset vuodet, eli Endorin taistelua edeltävät hetket.

Imperiumin aikakaudella Imperiumin iskujoukoista koostuva 501. legioona, "Vaderin nyrkki", kasvatti mainettaan. Sen tehtävänä oli kukistaa useita kapinoita Imperiumin hallitsemilla planeetoilla. Tällä aikakaudella, kuten eräs 501. legioonan sotilaskin sanoi, galaksissa suojeltiin ja pidettiin yllä Imperiumia uuden rakentamisen sijaan. Imperiumi sai lähes täydelliseen hallintaansa tunnetun galaksin poikkeuksena muutamat planeetat, joilla syntyi erilaisia kapinoita.

Tällä aikakaudella myös Darth Vader, Imperiumin malliesimerkki kasvatti mainettaan. Imperiumi sai rohkaistua monet kansalaiset uskomaan että pitkä järjestyksen ja rauhan aikakausi oli vihdoin käsillä, ja monista kapinoista, sekä pienistä että suurista vaiettiin ennen kuin ne saivat aikaan sekaannusta ja enempää konflikteja.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Imperiumin aikakausi
(19 eYt4 jYt)
Galaktinen aikajana

Edellinen: Tasavallan suuri rauha
(100019 eYt)

Seuraava: Imperiumin jälkeinen aikakausi
(4 jYt–)

Imperiumin aikakauden vuodet
19 eYt · 18 eYt · 17 eYt · 16 eYt · 15 eYt · 14 eYt · 13 eYt · 12 eYt
11 eYt · 10 eYt · 9 eYt · 8 eYt · 7 eYt · 6 eYt · 5 eYt · 4 eYt · 3 eYt
2 eYt · 1 eYt · 0 eYt · 0 jYt · 1 jYt · 2 jYt · 3 jYt · 4 jYt
  [Lähde]