Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Onderonin saarto

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 17. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Queicon.png

Tämän artikkelin nimi on pelkkä otaksuma.

Vaikka tämä artikkeli perustuukin viralliseen tietoon Star Wars Legends -jatkumosta, artikkelin nimi on puhtaasti otaksuttu.

[+/–]
Edellinen

Kaksintaistelu Ebon Hawkissa[1]

Seuraava

Tehtävä Onderoniin[1]

Onderonin saarto
Onderon battle.jpg
Sota

Onderonin sisällissota; ensimmäinen jedipuhdistus (vanhat sithsodat)

Päivämäärä

3951 eYt

Paikka

Onderonin avaruus

Lopputulos
  • Pattitilanne
  • Ebon Hawk tekee pakkolaskun Dxuniin
Osanottajat
Komentajat
  • Ei tiedossa
Joukot
Menetykset
  • Ainakin kuusi tähtihävittäjää
Jokin tuntuu olevan vialla...suuri häiriö täällä kiertoradalla...ja toinen alla planeetalla.
―Kreia[lähde]

Planeetta Onderonin saarto oli Onderonin sisällissodan avaava taistelu ja merkittävä osa ensimmäistä jedipuhdistusta. Kenraali Vaklu, kuningatar Talian serkku ja Onderonin armeijan komentaja, oli ollut tyytymätön serkkunsa politiikkaan. Täten hän teki salaisen liiton sithien kanssa ja kun nämä kertoivat karkotetun jedin Meetra Surikin saapuvan planeetalle, Vaklu näki tässä mahdollisuuden syrjäyttää Talia sekä muuttaa Onderonin kansalaisten näkemys Tasavallasta negatiiviseksi.

Vaklu asetti oikean kätensä, eversti Tobinin, vastuuseen planeetan puolustuksesta ja lähti itse Onderonin pääkaupunkiin, Iziziin. Tobin määräsi saarron Onderonin planeetan ylle; kaikki Tasavallan alukset tuli takavarikoida ja tutkia, mikä aiheutti viivästymisiä ja turhautti pilotteja, jotka halusivat toimittaa lastinsa planeetalle. Ebon Hawkin saapuminen pahensi tilannetta. Väittäen karkotetun jedin avanneen tulen, Tobin käski Onderonin laivastoa tulittamaan Ebon Hawkia sekä muita Onderonin kiertorafalla olleita rahtialuksia.

Vaklu sitten julisti hätätilan ottaen Izizin haltuunsa. Hän myös ylisti Tobinia sankariksi ja valehteli, että viisitoista (eikä kuusi) Onderonin alusta oli tuhottu. Hän myös kertoi Ebon Hawkin olleen Tasavallan komentoalus. Karkotettu jedi pakeni hyökkäyksen aikana Onderonin kuuhun Dxuniin, ja vaikka suurin osa Onderonin armeijasta pysyi uskollisena Talialle, heistä ei ollut vastusta sithien joukoille, jotka pian saapuivat tukemaan Vaklun pyrkimystä hallitsijaksi.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]