Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Slave II

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Slave2 negv.jpg
Slave II
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

MandalMotors

Luokka

Viritetty Pursuer-luokan kohtausalus

Hinta

225000 krediittiä

Virittäjä(t)

Boba Fett

Tekniset tiedot
Pituus

22 metriä[1]

Huippunopeus (ilmakehässä)

1,280 km/h[1]

Moottori(t)
Hyperajo
  • Luokan 1.0
  • Tukiluokka 16
Suojakentät

Torplexin armeijatasoiset suoja generaattorit[1]

Sensorit

Armeijatason sensoriasettelu

Navigointijärjestelmät

Varustettu

Aseistus
Miehistö

Pilotti (1)

Matkustajat

2

Lastitilat

35 metritonnia

Kulutustarvikkeita

5 viikoksi

Muut järjestelmät

Vankilasellit (5)

Käyttötiedot
Rooli(t)

Palkkonmetsästäjän alus

Aikakausi

Uuden tasavallan aikakausi

Liittoutuma

Mandalorialaiset

Omistaja(t)

Boba Fett

Komentaja(t)

Boba Fett

Miehistön jäsenet

Dengar

Slave II oli Boba Fettin toinen omistama tähtialus, jonka edeltäjä oli Slave I, jonka mukaan tämäkin sai nimensä. Tämän tuhouduttua sen tilalle astui Slave III, Slave IV, ja vielä Slave I uudestaan. Se maksoi hänelle 225000 krediittiä.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Slave II oli MandalMotorsin valmistama Pursuer-luokan kohtausalus, partiointialus, jotka tulivat suosioon Mandalorialaisten poliisialuksina, koska se oli kovakestoinen ja käsitteli hyvin piraatteja, kuten myös siinä oli hyvät lastitilat poliisien tarpeellisuuksille. Kun Fett oli ostanut aluksen, hän lähti välittömästi virittämään sitä niin, että siin olisi kaikki "pirulliset yllätykset", joiden uhreiksi Slave I:n vastustajatkin joutuivat.

Slave II:n kartta ja sijainteja.

Kaksi Tion Mil/Scin Mil-StarIV moottoria kuljettivat raskasta partioalusta, sekä siinä oli kolme Corellian Engineering Corporationin x41 manööverityönnintä varustettuna porttipuoliskon vakaimessa. Voimakkaat Torplexin armeijatason suojageneraattorit tuottivat suojaa, kun taas itse alus oli aseistettu kaksinkertaisella eteenpäinosoittavalla sädekanuunalla sekä ionikanuunalla. Sillä oli myös "yllätysase", koostuen taaksepäin ampuvasta protonitorpedoheittimestä, johon oli varustettu standardilla latauksella 6 torpedoa. Aluksessa oli myös monimutkainen sensoriasettelujärjestelmä, vähän kuten Slave I:ssäkin, vaikka siinä oli puutteelliset liikkumisjärjestelmät Slave I:een nähden. Tämä ei tarkoita, ettei niitä olisi aikanaan voitu asentaa.

Oli olemassa huhuja, että aluksessa olisi viisi voima kentällä suljettua vankihäkkiä. Kun Fettin tärkein kohde oli eräs Wookiee, ei ole todennäköistä että siellä olisi molekulaarisesti tuetut sellinseinät sekä graavinen vastustin.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosia suuren Carkoonin reiän taistelun ja Boban luullun kuoleman jälkeen hän pääsi pakoon. Saatuaan vapautensa Sarlaccin kidasta hän janosi kostoa Han Sololle, ja siis asetti liikkeelle uuden suunnitelman. Kun hänen alkuperäinen aluksensa, Slave I oli takavarikoitu, hän hankki Slave II:n, uuden, joka nimettiin vanhan mukaan. Tämä auttoi myös pitämään matalaa profiilia kunnes hän oikeastaan halusi kohdata salakuljettajan.

Slave II:n teknisiä tietoja.

Lopulta Han Solo kohtasi Boba Fettin Nar Shaddaalla, Nal Huttan kuulla. Fett selitti sokaistulle Sololle, ettei Sarlaccin ruoansulatus hoidellut häntä. Solon niukan paon jälkeen, nähden erään huttin, joka oli lipsahtanut tämän lennätinjalustaltaan Nar Shaddaan tyhjiöihin, kuoleman, Fett ajoi takaa Millennium Falconia uudella aluksellaan. Tuon ajankohdan Falconia oli salaisesti piiloteltu Starlight Intruder -aluksella, jonka omisti Salla Zend. Fett onnistui jäljittämään Starlight Intruderin hyperavaruusvektorin, joka aikanaan johdatti hänet Byssin planeetalle.

Kuitenkin Millennium Falconin siirtyessä planeetan ilmakehään sen planetaarinen suoja aktivoitui, joka aiheutti Fettin jäämisen ulkopuolelle ja joutumaan pois hänen vakainviivalta sammuttaen Slave II:n. Silti, kun Fettin omat suojat olivat päällä, hän väistyi palamiselta ja jatkaisi salakuljettajakohteensa jahtaamista alkuperäisellä aluksellaan. Slave II laitettiin kuivatelakalle, josta se ryöstettiin paljon myöhemmin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]