Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

E-11-sädekivääri

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
E-11NEGWT.jpg
E-11 sädekivääri
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja
Malli

E-11 sädekivääri

Hinta

1000 galaktista krediittiä

Fyysiset ja tekniset tiedot
Koko

Yleisen sädekiväärin kokoinen

Pituus

438 millimetriä

Paino

2.6 kilogrammaa

Kapasiteetti

500 ammusta

Kantama

300 metriä

Käyttö ja historia


Aikakaudet
Liittoutuma

E-11 sädekivääri oli BlasTech Industriesin galaktisen sisällissodan aikana valmistama sädease. Se oli Imperiumin iskujoukkojen käyttämä perusase. Se oli tehokas, tarkka ja kevyt laserkivääri, jota käytettiin hyvin usein pitkin galaksia monissa tarkoituksissa.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

E-11 sädekiväärin tietoja.

Yleisesti E-11 oli nerokkaasti rakennettu, jonka ansiosta se oli erittäin tarkka, tehokas ja kevyt. BlasTech Industries valmisti aseen alun perin, mutta yhtiö antoi mallin myöhemmin Soro-Suub Corporationille ja Merr-Sonnille tuotettavaksi. Nämä kolme yhtiötä tuottivat sitä suurista varastoistaan. Tuottajat myivät näitä aseita Imperiumin armeijalle ja he käyttivät sitä pitkin galaksia erilaisissa tehtävissä ja sotimiseen.

Imperiumin iskujoukot käyttivät suurimmilta osin E-11 sädekivääriä, ja se oli heidän perusaseensa. Malli muistutti hieman Tasavallan kloonisotilaiden suosimaa DC-15 sädekivääri, -karabiini ja -pistoolisarjaa.

E-11:n perusversio oli 438 millimetriä pitkä ja painoi 2.6 kilogrammaa. Aseen voimakenno avattiin aseen toimintosuojan vasemmalta puolelta sen liipasimen yläpuolelta, mikä soi sen käyttäjälle mahdollisuuden pitää matalaa profiilia (sitä oli helppo käyttää ryömien tai barrikadilta). E-11 sädekiväärin kaasulippaalla pystyi ampumaan jopa 500 sädeammusta,[1] kun taas yleiset voimakennot antoivat mahdollisuuden ampua vain 100 laukausta riippuen säädelmistä.[1]

Sädekiväärin kuva sivultakatsottuna.

Kaikkia aseen liikkuvia metallisia osia oli varusteltu lisäsuojuksilla. Aseen vastaanottimen huipulla oli osa tehokas nopeasti liitettävä tehtaalta tullut näköraide, johon voitiin kiinnittää pyöreä kaksinkertainen optinen tähtäin. Perustasoinen kolmen osan tukki sijaitsi aseen vasemmalla puolella voimapakkauksen alapuolella. Jos tukki romahti, aseella voitiin ampua yhdellä kädellä. [2]

Aseen voimakkuutta pystyttiin säätämään tainnutusteholsta tappavaan tehoon, eli ase oli kätevä myös pakenevien vankien jahtaamisessa. Aseessa oli myös sarjatulimoodi, jolla se ampui suuremmalle tulitusalueelle, vaikka tämän tuloksena oli huonompi tarkkuus.

E-11 sädekivääristä tehtiin sen suosion myötä päiviteltyjä versioita. E-11b oli aseen päivitelty versio, joka oli tehokkaampi pitkien matkojen päähän ampumisessa, mutta oli herkempi ylikuumenemiselle. Aseesta luotiin myös karabiiniversio E-11 karabiini kuten myös pienempi E-11A ja E-11A-1, joka sopi paremmin pistoolitaskuun, koska sen vaihdettava tukki oli poistettu. E-11:seen oli lisättävissä myös ylimääräinen tähtäin, joka teki siitä pienen tarkka-ampujakiväärin, jonka maksimietäisys oli 8-kertainen tavalliseen verrattuna. Se oli tehokas ja hyödyllinen, muttei läheskään yhtä hyödyllinen ja tehokas kuin E-11s-tarkkuuskivääri.[2] Aseeseen oli saatavilla myös BH-35 -elektrotähtäin, joka tehosti sen tehokkuutta ja tarkkuutta, mutta hidasti tulitusnopeutta.[3]

Vuoteen 14 jYt mennessä E-11:n syrjäyttivät E-15 ja E-19 sädekiväärit Imperiumin jäänteiden joukoissa.[4]

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • E-11:n malli Tähtien sotaan on mahdollisesti otettu brittiläisestä Sterling konepistoolista.
  • E-11:ssä oli suurennettu 9 millimetrin panos, jota käytti myös tosi-maailman Sterling -konepistooli, jonka voi nähdä lentämässä E-11:stä useissa Uuden toivon kohtauksissa, erityisesti ensimmäisen Kuolemantähden vankitasoilla. Tämän voi nähdä varmempana Imperiumin vastaiskussa kohtauksessa, jossa Lando Calrissian tulittaa tällä aseella.
  • Vaikka E-11 tunnettiin yleisesti imperiumin iskujoukkojen käytöstä, mutta silti jotkut kapinalliset käyttivät sitä (kuten prinsessa Leia, joka varasti sellaisen imperiumin joukoilta ollessaan vankina).

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iskusotilas E-11 sädekiväärinsä kanssa.
Iskusotilas E-11 sädekiväärinsä kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]