Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Toinen keisarillinen sisällissota

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Felien kapina)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Toinen keisarillinen sisällissota (myös anti-sithinen kansannousu tai Felien kapina) oli konflikti, joka alkoi heti sith-imperiumisodan loputtua vuonna 130 jYt. Se oli tulos Imperiumin voitosta Caamasin taistelussa, jossa osa Galaktisen liiton ydinjoukoista eivät antautuneet; Ossuksen verilöyly, josta jotkut jedit onnistuivat selviämään hengissä ja viimein syntyi vallankumous, jossa Darth Krayt ja hänen Uusi sithien sääty anastivat vallan Roan Feliltä. Sen johdosta Felien Imperium jakautui kahteen osaan: Darth Kraytin galaktiseen imperiumiin (joka tunnetaan myös Uutena Galaktisena Imperiumina) ja lojaaleihin Felille.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksi sodan puolista oli "Pakolaisimperiumi", siis toinen puolisko hajonneesta uudesta galaktisesta imperiumista. Tähän joukkoon kuului lojaalistejä, jotka yhä kunnioittivat keisari Roan Feliä enemmän kuin uutta keisaria, joka teki Imperiumista taas samanlaisen diktatuurin, kuin mitä Palpatinen imperiumi oli aikoinaan. Tähän joukkoon kuului muummuassa Keisarilliset ritarit, 501. legioona sekä 908. iskujoukkodivisioona.

Toisella sodan puolella oli Darth Kraytin galaktinen imperiumille lojaalit sotilaat. Tälle puolelle kuului muummuassa 407. iskujoukkodivisioona, Ulkokehän kolmas laivasto ja moffineuvosto, vaikkakin neuvosto aliarvioi sithien taktiikat ja toimet omiensa rinnalla.

Vuonna 137 jYt sota jatkui yhä, ja tuli enemmän ja enemmän kuumemmaksi, Felin sieppauksesta Bastionille 908. iskujoukkodivisioonan tuhoon.

Kolmas sotaan liittynyt puolisko oli Galaktisen liiton jäännökset, joita johti amiraali Gar Stazi. Seitsemän vuoden edestä Stazin joukot tekivät hyökkäyksiä Darth Kraytiä kohtaan lojaaleja imperiumilaisia vastaan. Kuitenkin keisari Roan Felin ja amiraali Stazin välisen liiton pilasi sithoppilas Jor Torlin ja imperiumin tiedustelujoukkojen agentti Morrigan Corde.

Ottamatta huomioon sitä, että sithien imperiumi tuhosi mahdollisuudet anti-sithisestä koalitiosta, Galaktisen liiton joukot veivät suurimmilta osin voiton kotiin Mon Calamarin taistelusta. Huolimatta ansasta, jonka asetti amiraali Dru Valan, ulkokehän kolmannen laivaston komentajaupseeri Stazi joukkoineen onnistui kaappaamaan uuden ja paljon tehokkaamman edistyneen tähtituhoajan prototyypin, Imperiousin ja tuhoamaan viisikymmentä prosenttia Mon Calamarin alusvalmistamoista, jotka olivat päälähde Kraytin imperiumin joukkojen laivastolle.

Mon Calamarin verilöylyssä, jossa kymmenen prosenttia Dacin populaatiosta teurastettiin, Stazi lähetti Felille viestin yhden tämän keisarillisen ritarin kautta: hän halusi taas kerran keskustella Galaktisen allianssin ja Karkoitetun imperiumin välisestä liitosta.

Sodan neljäs osapuoli oli uuden jediritarikunnan eloonjääneet jäsenet, jotka myös halusivat kaataa sithit ja perustaa oma sääty galaksiin.

Tunnetut taistelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tärkeimmät henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Kraytin galaktinen imperiumi/Uusi sith-sääty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pakolaisimperiumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galaktisen liiton jäänteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uusi jediritarikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Freelance[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]