Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Roan Fel

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä! useat Star Wars: Legacy -sarjan lehdet–luokkaa.

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo Felien dynastian kolmannesta keisarista. Saatat olla etsimässä Roan -sanan muita merkityksiä.
Roan Fel-1-.jpg
Roan Fel
Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Hiusten väri

Mustavalkoiset

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet

Perinnön aikakausi

Liittoutuma(t)
Oppilaat

Antares Draco

Roan Fel ei koskaan nähnyt sotaa tai galaksin todellista ideaa. Hän meni eteenpäin sen kanssa poliittisena tekijänä. Se ei ole mitä Imperiumi, tai galaksi tarvitsee.
Darth Krayt[lähde]

Roan Fel oli Fel -dynastian kolmas keisari, joka hallitsi uutta Galaktista Imperiumia sekä ensimmäinen galaktinen keisari Xandel Carivusin jälkeen. Roan oli myös kenraali Soontir Felin, suositun imperiumin tähtihävittäjäjoukkojen lentäjän etäinen sukulainen. [2].

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keisari Roan Fel.

Roan Fel, joka piti Imperiumin tarkassa johdossaan seuraten isoisänsä jälkiä, oli täysin harjoitettu keisarillinen ritari, Antares Dracon mestari [3] sekä vahva sotilaallinen ja poliittinen johtaja. Saadakseen itselleen hallintopalatsin ja kontrollin imperiumista Fel usutti moffineuvoston jäsenet toisiaan vastaan varmistaen, etteivät he liittyisi häntä vastaan. Kuitenkin imperiumin poliittinen puoli hoitui sodankäynnillä.

Sith-imperiumin sota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joskus ennen vuotta 127 jYt Galaktinen liitto myöntyi Ossuksen projektiin, joka oli uuden jediritarikunnan yritys käyttää yuuzhan vongien "luonnollistusteknologiaa" kumotakseen yuuzhan vongien aiheuttamaa vahinkoa useilta planeetoilta, jotka he aiheuttivat. Aluksi projekti eteni pehmeästi. Pian sitä sabotoi uusi sithien sääty. Monet kansalaiset syyttivät vongeja, sillä eivät tietäneet tästä ja uskoivat heidän janoavan uutta hyökkäystä galaksiin. Liitto, jedien vakoilemana tukivat vongeja, joten monet maailmat lopettivat sen tukemisen. Moffineuvosto näki mahdollisuuden uudelleenalistaa galaksi keisarilliseen hallintoon ja herätti Anaxesin sopimuksen ja julisti sodan heikolle Liitolle.

Vuonna 127 jYt Roan Fel vei Galaktisen Imperiumin vastahakoisesti sotaan vapaiden liittojen galaktista allianssia vastaan uuden sith-säädyn tukemana, sillä ei kyennyt vastustamaan moffineuvoston valtaa. Toisin kuin Darth Krayt ja osa moffineuvoston jäsenistä ei nähnyt sotaa tarkoituksena saadakseen lisävaltuuksia. Sen sijaan Fel näki sen epätoivoisena poliittisena tarpeena ja parhaana ratkaisuna imperiumille onglemallisessta galaksissa. Vaikka Fel oli liittoutunut sithien kanssa, hän ei itse nähnyt mitään syytä tuomita jedejä. Hän jopa käski keisarillisten ritareidensa liittyä taisteluihin.

Kolmen vuoden kuluttua sota oli ohi. Galaktinen liitto kärsi tappion Caamasilla ja Coruscantin valtauksessa. Vasta silloin kun sota alkoi pikkuhiljaa lähestyä loppuaan, Fel huomasi että Imperiumin oli manipuloinut sotaan uusi sithien sääty ja säädyn liittolainen moffineuvostossa, Nyna Calixte. Roan vaati jedejä antautumaan, jonka jotkut tekivät, mutta suurin osa säädystä kieltäytyivät. Fel määräsi dilpomaattisen tehtävän Ossukselle, mutta moffi Rulf Yage ja Darth Nihl eivät totelleet hänen käskyjään ja hyökkäsivät temppeliin. Ossuksen verilöyly, joksi sitä alettiin kutsua, tuhosi puolet jedi-säädystä.

Kuitenkin Fel oli huomannut, että Darth Krayt ja suuramiraali Morlish Veed molemmat suunnittelivat petosta, joten vähän aikaa sodan päätyttyä hän suunnitteli Veedin pidätystä. Tämän jälkeen Calixte saapui Felin luokse ja kertoi totuuden sillä jos hän kuolisi, Calixte olisi turha sitheille ja menettäisi henkensä. Siispä hän käski kaksoisolennon ilmestyä tapaamiseen hänen sijaan. Kun tämä tapahtui hän ja Antares selvittivät tiensä viemäreiden ja droidien läpi ennen pakoa. Fel pakeni suunnittelemaan vastaiskua Kraytia vastaan, joka oli syrjäyttänyt hänet vallasta.

Kansannousu Darth Kraytia vastaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roan Fel pitää esillä valosapeliaan Bastionilla.

Vaikka moffit halusivat Kraytin tappavan sen, joka istui palatsissa kun hän valtaisi imperiumin itselleen Roan Fel oli yhä vapaalla suunnitellakseen vastaustansa. Kuitenkin hänen tyttärensä, prinsessa Marasiah Fel jäi pian sithien vangiksi heidän suunitelmansa mukaan. Darth Talon, yksi Kraytin kätyreistä lähetettiin prinsessan perään siinä toivossa, että prinsessa johdattaisi hänet isänsä luokse.

Vuonna 137 jYt Fel palasi Bastionille takaisinvallataakseen planeettansa. Vuosien takaa hänelle lojaalit joukot olivat kerääntyneet sinne odottamaan keisarinsa paluuta. Oppilaansa Antares Draco sekä keisarilliset ritarit puolellaan, hän piti puheen alueen sotilaille ja sai heidät puolelleen. Hän tiesi vallottaessaan paikkaa, että Krayt lähettäisi massiiviset hyökkäysvoimat vartioidulle planeetalle kuullessaan tästä.

Vaikka hänen tyttärensä oli joutunut sithien käsiin, keisari ei käskenyt ritareidensa etsiä tätä, sillä sithit voisivat vain käyttää tilaisuutta hyväkseen. Antares Draco kuitenkin lähti etsimään prinsessaa löytäen hänet Vendaxalta, jossa sithit sitten aloittivat hyökkäyksen, jossa prinsessa Fel kuoli, vaikkakin tämä pelasti Cade Skywalkerin ja Skywalker palautti tämän elämään. Myöhemmin prinsessa Fel vietiin Bastionille, jossa keisari Fel nuhteli Dracoa ja Ganner Kriegiä hänen käskyjensä vastustamisesta. Kuitenkin keisari Fel aloitti pelastusoperaation ettei hänen auktoriteettinsä tulisi aliarvioiduksi. Hän myös painotti Dracolle, ettei tämä voisi mennä naimisiin prinsessa Marasiahin kanssa.

Yrityksiä Liittoon ja murhayrityksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Todellinen keisari ehdottaisi liittoa meidän ja sinun joukkojesi välillä."
"Lasket kai leikkiä. Felien Imperiumi se aloitti sodan.
Kapteeni Mingo Bovark amiraali Gar Stazille.[lähde]

Hänen tyttärensä palattua Roan huomasi, että sithit tietäisivät Bastionin uudelleenvaltauksesta tietäen että hänelle lojaalejen joukkojen planeetalle vieminen olisi vaikeata. Huomaten että hän tarvitsi lisäapua hän päätti muodostaa epätoivoisen liiton Galaktisen liiton jäänteiden kanssa. Hän lähetti kapteeni Mingo Bovark neuvottelemaan liittoa amiraali Gar Stazin kanssa Kehällä. Kuitenkin sithit olivat tästä tietoisia ja yrittivät sabotoida liittoa Nyna Calixten avulla (joka käytti Morrigan Corden persoonaa valeasuna). Calixte sithagentti Jor Tolinin avulla kykeni ohittamaan tykit Bovarkin sukkulalla ja panemaan ne tulittamaan Stazin sukkulaa, jotta se näyttäisi Felin punomalta ansalta. Sabotaasi toimi ja sekä Stazi että Bovark poistuivat asemasta. Felin joukot jatkoivat sotaa yksinään.

Tähän aikaan sithit tiesivät Bastionin valtauksesta. He tiesivät myös että etulinjan hyökkäyksen laukaisemalla planeetalle tuottaisi vahinkoa Felin joukoille jopa jos he onnistuisivat Felin tappamisessa. Darth Maladi löysi toisen keinon: murhata Fel.

Roan Fel ja Kruhl ottavat yhteen Bastionilla.

Myöhemmin kun Roan oli Bastionilla meditoimassa, Darth Kruhl (Darth Maladin käskemänä) tunkeutui Pellaeonin puutarhoihin tappaakseen hänet. Kruhl ja Fel kävivät läpi valosapelimiekkailun, mutta Roan sai käsiinsä sädeaseen ja tappoi sithin. Tämän jälkeen Fel teloitti koko Dauntlessin (Kruhlin alus) miehistön.

Tähän aikaan moffi Rulf Yage uskoi että Fel oli —ja oli ollut seitsemän vuotta— piileskelemässä Chissien valtakunnassa. Kuitenkin chissmoffi Fehlaaur tiesi tästä salaisuudesta.

Liiton toteuttaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ota yhteyttä keisari Roan Feliin ja kerro hänelle että haluaisin taas puhua yhteistyöstämme yhtä vihollista vastaan. Vanhan vihollisen tulee antaa tie uusiin reaaleihin.
―Gar Stazi[lähde]

Fel lähetti myöhemmin useita keisarillisia ritareita Mon Calamarille sabotoimaan edistynyttä tähtituhoojaa (Imperiousia), jota rakennettiin siellä. Kun amiraali varasti sen Mon Calamarin taistelussa, ritarit kykenivät välttämään katastrofin kertomalla siitä Stazille välttäen sen. Stazi oli vakuuttunut siitä, että Felin joukot yrittivät auttaa häntä ja käski sitten Sigel Daren otta yhteys Feliin ja kertoa että hän haluaisi solmia liiton sithejä vastaan.

Tähän aikaan keisari Fel sai tiedon Cade Skywalkerin paosta sithin temppelistä. Hän pelkäsi että Skywalker olisi paljastanut tietoa Kraytille. Hän katuu nyt enemmän että päästi Skywalkerin Bastionilta väittäen että hänen olisi pitänyt värvätä hänet "värvätä, vangita tai palsamoida..." Hän lähetti Dracon, Kriegin ja Sian jäljittämään hänet.

Kulissien takaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräässä viestissä Jedi Council Forums -foorumipalstalla Jan Duursema sanoi olevansa samaa mieltä julisteen sepityksistä, että Roan Fel olisi "viisikymppinen". Vaikka tämä on "väärää Tähtien sota -tarinaa", tämä voisi tarkoittaa henkilön syntyneen vuoden 82 jYt tienoilla. Jotkut lähteet viittaavat Felin olleen vain noin 40 vuotta vuonna 130 jYt, vaikka hänellä olikin osittain harmaat hiukset. [4]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]