Foorumi:Foorumi yleistä keskustelua varten

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. syyskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Foorumit > Senaatin halli > Foorumi yleistä keskustelua varten


Tällä foorumilla saa käydä yleistä keskustelua Tähtien sodasta. Muista kuitenkin seurata Jedipedian käytäntöjä.

Rebels[muokkaa wikitekstiä]

Heti ensimmäisenä asiana herättyäni oli pakko etsiä finaali käsiini ja täytyy sanoa, että olipahan lopetus kaudelle! Mitäs tykkäsitte? — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 31. maaliskuuta 2016 kello 06.56 (UTC)

Mä oon vasta katsellut ekaa tuotantokautta:P Obi-adi-jinn (keskustelu) 31. maaliskuuta 2016 kello 10.53 (UTC)
Höh! No sitten ei jutella juonenkäänteistä, Darth Maulista, Ahsokasta sun muista, joista koko muu Star Wars -yhteisö puhisee herkeämättä! Kannattaa ottaa kiinni episodeissa, koska kuten The Clone Warsin kanssa, Rebelsienkin taso on kasvanut ajan kuluessa. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 31. maaliskuuta 2016 kello 14.57 (UTC)
Eka kausi oli ainakin aikamoinen pettymys:P (Enkä voi sietää sen ulkoasua, vielä pahempi kuin kulmikas Clone Wars... varsinkin ne valomiekat, jotka muistuttavat lähinnä jotain ylikasvaneita syömäpuikkoja) Obi-adi-jinn (keskustelu) 31. maaliskuuta 2016 kello 15.10 (UTC)
Ei se ensimmäisen kauden finaali huono ollut, alettiin jo päästä teemoihin käsiksi vähän paremmin, tosin 1. kauteen sisältyi kieltämättä myös episodeja, jotka olivat melkoisia pettymyksiä. Rebelsien valomiekat ja vähän muutakin kuvastoa (esim. Zeb) perustuu alkuperäistä trilogiaa varten tehtyihin Ralph McQuarrien konseptikuviin, ihan sivuhuomautuksena. Omasta mielestäni tosin ne inkvisiittorien valomiekat on kaikista naurettavin asia koko sarjassa. Heti Sabinen panssarin jälkeen. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 31. maaliskuuta 2016 kello 16.20 (UTC)
Konseptikuvataustasta tietoinen olen, mielipiteeni silti järky ei:P Mut täytyypä tosiaan katsella vähän tota kakkoskautta sitten. Clone Wars ainakin parani huomattavasti loppua kohden, kun alkoi olla ns. suuremmat panokset pelissä:) Obi-adi-jinn (keskustelu) 1. huhtikuuta 2016 kello 19.28 (UTC)
Kakkosessakin on toki muutama episodi, jotka ei kyllä haittaa vaikka jäisi väliinkin, mutta siellä on myös muutama tosi hyvä. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 2. huhtikuuta 2016 kello 21.23 (UTC)

En uskonut Thrawnin esiintymisen Rebelsissä, mutta nyt joudun myöntämään olleeni täysin väärässä. --miki-- Avaa yhteys 16. heinäkuuta 2016 kello 18.36 (UTC)

Älä ihmeessä! Mie olen ainakin ihan innoissani! — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 16. heinäkuuta 2016 kello 21.07 (UTC)

Huomasitteko?[muokkaa wikitekstiä]

Aiemmin tänään (tai eilen siis) joku itsenäisyystaistelija kävi täällä osoittamassa mielipiteensä sotkemalla Belsavis-artikkelin kieltenvälisiä linkkejä? :D — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 18. heinäkuuta 2016 kello 21.57 (UTC)

Huomasin, ja kävin sitten HotCatilla muuttamassa. --miki-- Avaa yhteys 19. heinäkuuta 2016 kello 10.07 (UTC)

Rogue One[muokkaa wikitekstiä]

Huhhuh, uutta leffaa pukkaa taas! Itse pääsen vasta perjantaina katsomaan, sitä siis innolla odottaessa. Jospa tämä saisi vaikka vähän uudistettua mun jedipedisti-intoa, joka on viime aikoina jäänyt pahasti alakynteen taistelussa niistä harvoista ja pienistä vapaa-ajan pätkistä. Odotukset nyt kyllä korkealla, koska tässä olisi mielestäni kaikki onnistumisen ainekset! Toki liian korkealle niitä ei kuitenkaan kannata asettaa, haavat The Force Awakensista kirvelevät yhä ikävästi... Obi-adi-jinn (keskustelu) 14. joulukuuta 2016 kello 22.02 (UTC)

Mutta 'The Force Awakens oli hyvä elokuva! Ja ilokseni voin todeta, että niin on tämäkin. Tällä kertaa pitää alkaa kirjoittamaan saman tien laadukkaita artikkeleita elokuvan hahmoista, jotta saadaan vierailijoita.
Koska en malta odottaa, että kaikki ovat nähneet elokuvan, päätin jakaa päällimmäiset ajatukseni elokuvasta saman tien spoilerittomassa muodossa. Ensinnäkin tekniseltä toteutukseltaan leffa on The Force Awakensin tapaan ihan huippuluokkaa ja upeita kohtauksia on paljon. Tehosteetkin ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta tyylikkäitä, joten silmäkarkkia riittää. Juoni alkaa vähän hajanaisena, mutta tiivistyy loppua kohden. Henkilöhahmoista etenkin Jyn Erso toimi hyvin, mutta kaikilla hahmoilla oli hetkensä. Inhokkikin hahmoista tosin löytyy: valitettavasti kaikista eniten innolla odottamani Donnie Yenin hahmo on välillä tosi rasittava. Ehkä hahmoja on muutenkin vähän liikaa, koska kaikkiin ei ehdi tutustua ja kiintyä, mikä jätti ainakin minulle elokuvan tunnevaikutuksen vähän vajaaksi. Elokuvan pahis, johtaja Krennic, kuuluu sarjaan "massive letdown", hän ei tuo jännitettä samalla tavalla kuin pitäisi. Ainakin isksotilaat ovat tässä elokuvassa pätevä vihollinen. Vaderista puhumattakaan. Jes! Juonessa muutamat jutut tuntuvat vähän hassuilta, mutta pääasiassa juoni toimii ja rullaa intensiivisesti eteenpäin alkuharhailujen jälkeen. Muutamine puutteineenkin Rogue One on viihdyttävä toimintaseikkailu ja esiosa, jota olin aina toivonutkin, ja saa siten minulta loppuarvosanakseen vankan 4/5. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 15. joulukuuta 2016 kello 04.33 (UTC)
Oih, tuskin maltan odottaa! Obi-adi-jinn (keskustelu) 15. joulukuuta 2016 kello 08.08 (UTC)
Sama täällä. Näillä näkymin käyn katsomassa elokuvan vasta 2 viikon päästä, joten kiitokset spoilerittomasta arvostelusta. Viimevuotinen lupaukseni kuukauden estosta spoilaajalle on edelleen voimassa... (no ei oikeasti) --miki-- Avaa yhteys 15. joulukuuta 2016 kello 16.24 (UTC)
Siis W O W ! Ei mulla muuta tähän hätää - elokuva täytti, jopa ylitti, odotukset ja antoi kyllä todellista aihettä hypetykseen! En ehkä kestä, kuinka törkeän hyvä tuo oli. Kaikista suurimman kiitoksen minulta saa kyllä taidokas ja realistinen liitäntä jo olemassa olevaan aikajatkumoon - elokuva todellakin tuki kronologista seuraajaansa ja antoi kuitenkin faneille nostalgista silmänruokaa (kuitenkin juuri sopivasti, tässä ei vedetty överiksi). Oi että kuinka tyytyväinen olenkaan Obi-adi-jinn (keskustelu) 16. joulukuuta 2016 kello 23.00 (UTC)
Mitäs tykkäsit CGI-Tarkinista? Itsehän en tykännyt :P — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 16. joulukuuta 2016 kello 23.17 (UTC)
Kun sen aika tuli, ajattelin aluksi että olisi näytetty vain selkää niin, että ikkuna olisi hieman heijastanut kasvoja. Se olisi voinut olla tyylikkäämpi ratkaisu, mutta olen tämän suhteen aika anteeksiantavainen Obi-adi-jinn (keskustelu) 16. joulukuuta 2016 kello 23.29 (UTC)
Loistavaa, sitten ei muuta kun hirveällä syötöllä luomaan Rogue One artikkeleja Jedipediaan! ;) — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 16. joulukuuta 2016 kello 23.35 (UTC)

Hyvää joulua[muokkaa wikitekstiä]

Hyvää joulua teille kaikille hyvät kanssajedipedistini! Tässä vielä myös Galaktisen Imperiumin joulutervehdys kansalaisilleen! http://www.elfyourself.com/?mId=69978290 (toimii vain koneella) Obi-adi-jinn (keskustelu) 24. joulukuuta 2016 kello 09.04 (UTC)

Oo koo :D No kiitos kiitos. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 24. joulukuuta 2016 kello 10.50 (UTC)

Lopettaminen[muokkaa wikitekstiä]

En nyt muista/löytänyt, missä DARTH SIDIOUS 2 tai JouMan ilmoittelivat omasta eläköitymisestään, joten pikaisen pohdinnan jälkeen päätin, että Foorumi yleistä keskustelua varten vaikuttaa ihan kohtuulliselta paikalta.

Elikkä,

pitkä, yli kymmenen(!) vuotta kestänyt urani Jedipediassa päättyy nyt ainakin toistaiseksi tähän. Ei enää riitä aika eikä jaksaminen Jedipedialle kun tosielämä tarjoilee tähdellisempääkin tekemistä, josta on myös rahaa jaossa :O ja rehellisesti sanottuna, Tähtien sota -kiinnostukseni on lopultakin laantunut sen verran, ettei jaksa enää tietosanakirjaa aiheesta kirjoittaa. Fanon Wikin puolella minulla on vielä pari projektia, jotka olisi sääli jättää kesken, joten varmaankin piipahtelen siellä puolella aina silloin tällöin, mutta täällä pääwikin puolella on aika kiittää ja kumartaa. Sen ohella, jos jostain syystä tulee pakottava tarve saada vanha kunnon Xwing jostain kiinni, niin keskustelusivuviesteistä tulee minulle edelleen sähköpostihuomautus, joten palailen kyllä katsomaan mistä on kyse, jos sinne jotain raapustaa.

Saattaa olla, että ehkä joku päivä tulen taas piipahtamaan ja ryysin muutaman laatuartikkelin aiheista, jotka silloin ovat relevantteja ja Jedipediasta kuitenkin puuttuvat, mutta en usko että se tapahtuu useampaan vuoteen. Sillä välin, pitäkää huoli kieliopista ja katsokaa, ettei Jedipedia taannu oppi-isä JouManin pelkäämäksi ministeriönjatkeeksi. Mitä ylläpitäjän oikeuksiini tulee, saa ne poistaa – en tule tarvitsemaan niitä enää jatkossa enkä myöskään siinä tapauksessa, jos joskus teen pienimuotoista comebackia, koska aktiiviseksi tuoreiden muutosten kyttääjäksi en ole enää palaamassa.

Parasta poistua ennen kuin menee jaaritteluksi, joten kiitos nyt kaikesta ja näkemisiin. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 15. toukokuuta 2020 kello 16.54 (UTC)

Yritin kirjoittaa kunnollista kiitosviestiä, mutta enhän minä sellaista osaa, joten tyydyn vain kiittämään kaikesta, mitä olet Jedipedian hyväksi tehnyt, ja toivottamaan menestystä elämääsi. --miki-- Avaa yhteys 15. toukokuuta 2020 kello 17.38 (UTC)
Kuten --miki-- tuossa jo mainitsikin, viestin muotoilu on taiteenlaji, emmekä me ehkäpä ole siinä kaikkein parhaimpia...mutta kuitenkin, vuosikymmen on pitkä aika, ja vasta jossakin vaiheessa se salakavalasti iskee tajuntaan, että oikein kuinka pitkä aika se on.
Xwing, olemme sinulle hyvin kiitollisia merkittävästä aktiiviurastasi Jedipediassa! Luettelot käyttäjäsivullasi ovat inspiroivia ja toimivat motivaationa meille kaikille—yli viidensadan (!) artikkelin luominen ei ole ihan pikkujuttu Jedipedian mittakaavalla!
Tulevaisuutta on vaikea ennustaa, ja toki toivon, että piipahdat Jedipediassa useasti käymässä (vaikka edes muutaman artikkelin verran? ;), mutta ymmärrän toki päätöksen lopettaa; prioriteetit vaihtuvat, Tähtien sota on kuitenkin suurimmalle osalle Tähtien sota -faneista "vain" harrastus, ja mm. työ tulee luonnollisesti ensin, koska laskut eivät maksa itseään jne.
Pyynnöstäsi olen poistanut ylläpito-oikeutesi. Kaikkea hyvää tulevaisuuteesi ja kiitos! --Jack Phoenix (keskustelu) 15. toukokuuta 2020 kello 17.58 (UTC)
Ikävä kuulla, että lähdet, mutta totta kai elämä tulee eteen itse kullekin. Kiitos kaikesta, kovasta työstä, pikku kärhämistä, humoristisesta asenteensa, ja yleisestä mukavuudesta. Olet ollut arvostettu jäsen tässä porukassa ja tehnyt hurjasti hommaa Jedipedian eteen. Kiitos! Ja olkoon Voima kanssasi… aina.--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 15. toukokuuta 2020 kello 18.12 (UTC)

Tulevat projektit[muokkaa wikitekstiä]

No niin, Disney räjäytti tänään pankin tiedottamalla uusista elokuvista ja TV-sarjoista. Ainakin itse odotan mielenkiinnolla suosikkihahmoni nimikkosarjaa, vaikkei Rosario Dawson vedäkään vertoja Ashley Ecksteinille. The Mandalorian vähän vihjasikin tähän suuntaan, kun Ahsokan kerrottiin etsivän Thrawnia, ja veikkaanpa, että sarjassa tullaan molemmat näkemään. Samoin Rangers of the New Republic ilmeisesti kertoo Mandossa esiintyneistä Tasavallan piloteista, kun se sijoittuu samaan aikaan ja Filoni on tekemässä sitä. Kivaa myös saada "jatkoa" TCW:lle The Bad Batchin muodossa. Mitä mietteitä muilla? --miki-- Avaa yhteys 11. joulukuuta 2020 kello 00.01 (UTC)

Omat aivoni menivät suoraan Rogue Squadron -elokuvaan. Tietenkään sillä ei ole mitään tekoa vanhojen romaanien Konnalentueen kanssa, mutta silti ajatus on lupauksia herättävä. Erityisesti kiinnostaa se, että ohjaajalla on läheistä kokemusta hävittäjälentäjistä tosimaailmassa. Ahsoka toki kiinnostaa myös, lähinnä The Mandalorianin pikku Thrawn-vihjauksen jälkeen. Mielenkiintoinen yksityiskohta tästä aiheesta, jos muistini ei petä, Ahsokahan ei kai tiennyt Thrawnista hölkästäkään ainakaan ennen A World Between Worldsia, joten itse ainakin odotan näkeväni sarjassa muitakin Rebelsin hahmoja (etenkin odotan näkeväni erään riemunkirjavan mando-tytön, joka on harmikseni toistaiseksi onnistunut välttämään päätymästä Mandalorialaiseen).--Dionne Jinn (Valita täälläRäpellyksiäni) 11. joulukuuta 2020 kello 05.27 (UTC)
Itsehän olen onnistunut jotenkin välttämään koko Mandalorialaisen ja koko Disney+:an tähän mennessä, mutta uudet julkaisut pistävät kyllä harkitsemaan tuota uudelleen. Marvelin puoleltakin tuli pari ihan mielenkiintoista julkaisua samaan syssyyn niin mikä ettei. Kiinnostaa etenkin katsoa tuo Clone Warsin viimeinen kausi, jota en vielä ole katsonut myöskään. Ja jos Sabinea ei ole työnnetty Mandalorialaiseen, niin hyvä homma. Hemmetin tylsä hahmo.
Olen Star Warsin piiristä viime aikoina intoillut eniten lähinnä sarjakuvista. Jason Aaronin Star Wars Omnibus tuli juuri vähän aikaa sitten postissa ja maaliskuussa julkaistaan Kieron Gillenin Tohtori Aphrat Omnibus-formaatissa, mistä olen erittäin innoissani. Just julkistettiin myös kesäksi Dark Horsen aikaisia Knights of the Old Republic -sarjakuvia jätti-omnibusin verran. Kyllä kelpaa!
Muuten, terve taas, näin pitkästä aikaa. Näin sivulauseessa. — X-wing (KeskusteluMuokkaukset) 11. joulukuuta 2020 kello 09.33 (UTC)
Kaikki kuulostavat hyvältä ja ehkä eniten odotan Obi-Wan Kenobin sarjaa, sillä olen pitänyt prequelsissa esiintyvistä hahmoista eniten ja kaikesta, johon liittyy Palpatine. Rogue Onen maailma oli hyvin kiinnostava, ja sen takia odotan myös paljon Andoria. --AinScept (keskustelu) 15. joulukuuta 2020 kello 13.59 (UTC)

Wikian Jedipedia[muokkaa wikitekstiä]

Jahas, yllättävän pitkäänhän siinä menikin ennen kuin Fandomin henkilökunta huomasi puuhasteluni siellä. Esto tuli ja oikeudet lähtivät kaikilta, myös Tm_T:ltä, jota ei aikoihin ole näkynytkään. --miki-- Avaa yhteys 15. joulukuuta 2020 kello 10.58 (UTC)