Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Imperiumin standardimetri

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 3. joulukuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Useita rikollisia metrisen pituuskartan edessä.
Lähestyminen ei ole helppo. Teidän on ohjattava suoraan alas syvennykseen ja pintaa hipoen tähän pisteeseen. Kohdealue on vain kaksi metriä leveä. Se on pieni lämmönpoistoaukko, suoraan pääaukon alapuolella. Kuilu johtaa suoraan reaktoriin. Tarkka osuma aloittaa ketjureaktion, jonka pitäisi tuhota asema.
Kenraali Jan Dodonna[lähde]

Imperiumin standardimetri, usein lyhennetty metriksi, oli pituuden mittayksikkö, jota Galaktinen Imperiumi käytti.[1] Yksi metri oli 100 senttimetriä tai 1000 millimetriä[2] ja vastasi suunnilleen kolmea jalkaa.[3] Metri oli olemassa myös Galaktisen Tasavallan aikana.[4]

Tutkittuaan Kuolemantähden suunnitelmia kenraali Jan Dodonna huomasi, että pieni esillä oleva lämmönpoistoaukko johti suoraan valtavan taisteluaseman reaktoriytimeen. Pieni aukko oli vain kaksi metriä leveä, mikä tarkoitti, että tähtihävittäjä pystyi hyökkäämään haavoittuvaiseen lämmönpoistoaukkoon. Luke Skywalker mainitsi, että tehtävä ei ollut mahdoton, koska hänellä oli tapana ampua womprottia hänen T-16:llaan, eivätkä ne olleet kahta metriä suurempia. Skywalker onnistui lopulta ampumaan protonitorpedon poistoaukkoon tuhoten taisteluaseman Yavinin taistelussa.[5]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png

Tämä artikkeli tarvitsee lisää lähteitä ja/tai esiintymisiä.

Ole hyvä ja päivitä lähteet ja esiintymiset, ja poista sitten tämä huomautus.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Death Star, luku 39
  2. Death Star, luku 39: "Just last week an automated supply ship plowed into a warehouse on Despayre, destroying the ship entirely and half the building it hit, because somebody had set the autopilot's deceleration speed to centimeters per second instead of meters. If you impact at a hundred times the velocity you're supposed to, it makes something of a difference."
  3. StarWarsKidsLogo.png ”Who Is That Alien?”—Star Wars Kids 9
  4. Millennium Falcon
  5. Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]