Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

The Saga Begins

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. syyskuuta 2023
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo novellista. Saatat olla etsimässä "Weird Al" Yankovicin laulua.
The Saga Begins Title.jpg
The Saga Begins
Tekijöiden tiedot
Kirjoittaja(t)

Timothy Zahn[1]

Kuvittaja(t)

David ja Dan Day[1]

Editoija(t)

Bill Smith[1]

Julkaisutiedot
Kustantaja

West End Games[1]

Julkaisupäivä

1995[1]

Julkaisu

The DarkStryder Campaign[1]

Uusintapainos

The DarkStryder Campaign, Deluxe[1]

Sivut

16[1]

Kronologiset tiedot
Aikajana

8 jYt[1]

Sarja

The DarkStryder Campaign[1]

Seuraaja

Omens[1]

The Saga Begins on Timothy Zahnin kirjoittama novelli, joka on West End Gamesin heinäkuussa 1995 julkaiseman roolipelikirjan The DarkStryder Campaign johdanto. Novelli sijoittuu vuoteen 8 jYt.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luutnantti Judder Page johtaa Pagen kommandoja tehtävällä Kal'Shebboliin sammuttamaan kilpigeneraattori planeetan keisarillisen hallitsijan, moffi Kentor Sarnen tukikohdan ympäriltä. Uuden tasavallan laivaston ollessa kiertoradalla kommandojen täytyy neutralisoida kilvet mahdollistaakseen planeetan nopean valtaamisen, sillä heillä ei ole resursseja planeetan piiritykseen. Yksikkö tunkeutuu tukikohtaan rakennuksessa olevasta suuresta reiästä, joka oli aiheutunut DarkStryder-teknologian käytöstä, ja jakaantuu kahtia vangitakseen moffi Sarnen sekä vapauttaakseen vangit pidätyskeskiksesta. Sarne, joka tarkkailee kiertoradan taistelua ja saa tietää turvallisuusmurrosta, päättää olevan aika paeta. Hänottaa mukaansa muutaman uskollisen iskusotilaan ja suuntaa pakoaluksellensa, Carrack-luokan kevyelle risteilijälle Ambitionille, joka on telakoituna maanalaisessa laitoksessa.

Pagen johtama ryhmä melkein saavuttavat Sarnen ja Ambitionin, mutta Sarne estää heitä käyttämällä DarkStryder-moduulia. Toinen ryhmä, jota johtaa Kaiya Adrimetrum, vapauttaa vangit. Sarnen hylättyä pääkaupunkinsa ja ottaen mukaan suurimman osan joukoistaan Uusi tasavalta ottaa planeetan hallintaansa.

Planeetan valtaamisesta huolimatta Uuden tasavallan joukkojen on tarkoitus lähteä planeetalta jättäen vain pienen joukon sinne. Page, joka tietää, että Sarne on edelleen vapaana hallussaan outoa muukalaisteknologiaa, saa valtuutuksen tehtävälle hänen jäljittämisekseen. Käyttämällä FarStaria, CR90-korvettia, jota Sarne muokkasi omaa käyttöään varten, Page kokoaa sekalaisen ryhmän Uuden tasavallan henkilöstöstä ja Kal'Shebbolin siviileistä. Keleman Ciron komennossa heidän tehtävänsä on etsiä Sarne, selvittää hänen suunnitelmansa, ja pysäyttää hänet jos mahdollista.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyypin mukaan [+/–]

Hahmot Olennot Droidimallit Tapahtumat Paikat
Organisaatiot ja arvonimet Lajit Kulkuneuvot ja alukset Aseet ja teknologia Sekalaiset

Hahmot

Olennot

Droidimallit

Tapahtumat

Paikat

Organisaatiot ja arvonimet

Lajit

Kulkuneuvot ja alukset

Aseet ja teknologia

Sekalaiset

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdessa The Saga Beginsiin liittyvässä kuvassa esiintyy wookiee, joka nousee Pagen kommandojen käyttämästä Ghtrocin 720-rahtialuksesta. Kukaan aluksella olleista kuudesta kommandosta—Page, Ciro, Adrimetrum, Tors, Gottu, and Vandro—ei kuitenkaan ole wookiee. Ainoa tarinan wookiee on Lofryyhn, joka esitellään vasta myöhemmässä vaiheessa.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]