Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Nien Nunb

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 27. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Leia holo.png

Auta minua, Obi-Wan. Olet ainoa toivoni!

Tämä artikkeli tarvitsee lähdekäytännön mukaisia viitteitä.

Tässä artikkelissa on lähteet, mutta artikkelia tai sen osaa ei ole viitattu. Voit auttaa artikkelin parantamisessa viittaamalla lähteisiin.

[+/–]
NienNunbHS-SWE.jpg
Nien Nunb
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Sullust[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Sullustilainen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

1.6 metriä[1]

Paino

68 kilogrammaa[2]

Hiusten väri

Ei ole[1]

Silmien väri

Musta[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)
Ystävä, olet auttanut minua niin paljon tänään, arvostan sitä suuresti. En voi alkaa kiittää sinua avustasi. Olet sellainen henkilö, joka muistuttaa minua siitä, miksi taistelemme Imperiumia vastaan.
―Nien Nunb sullusteseksi[lähde]

Nien Nunb oli sullustilainen salakuljettaja.[3] Hän kasvoi kotiplaneettansa Sullustin luolissa sisarensa Aril Nunbin kanssa. Myöhemmin hän työskenteli SoroSuub Corporationille salakuljettajana. Erään salakuljetuslentonsa aikana hän ystävystyi Lando Calrissianin kanssa—henkilön, jolta Nunb sai hyviä sopimuksia tulevina vuosina. Hän toimi nimenomaan Calrissianin apupilottina Millennium Falconissa Endorin taistelun aikaan. Hänestä tuli Kesselin maustekaivosten johtaja, ja työskenteli toisinaan Uudelle tasavallalle ja sen seuraajalle, Galaktiselle allianssille.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nien Nunb.

Nien Nunb syntyi Sullustissa ja päätyi lentämään rahtialusta SoroSuub Corporationissa. Kuitenkin yhtiön alkaessa tukea Galaktista Imperiumia enemmän ja enemmän, Nunb alkoi varastaa työnantajaltaan.[4] Yhdessä lapsuudenystävänsä poliitikko Sian Tevvin kanssa Nunb muodosti ryhmän sullustilaisia, joiden tehtävä oli taistella SoroSuubia ja Imperiumia vastaan itsenäisenä Kapinaliitosta. SoroSuub kosti Nunbille apunaan keisarillinen tähtituhoaja, mikä johti hänen aluksensa Sublight Queenin tuhoutumiseen. Tämä ei kuitenkaan estänyt Nunbia taistelemaan kansansa vapauden puolesta.

Älä huoli. Ystäväni on tuolla alhaalla. Hän tuhoaa kilven ajoissa. Tai tästä tulee kaikkien aikojen lyhin hyökkäys.
Lando Calrissian Nien Nunbille[lähde]

Sian Tevvin vakuuttamana Nunb liittyi Kapinaliittoon. Lando Calrissian valitsi hänet toimimaan Millennium Falconin apupilottina Endorin taistelun aikana.[3] Nien Nunbille myönnettiin Kalidorin kuunsirppi sankaruudestaan osana toisen Kuolemantähden tuhoamista.

Jonkin aikaa Endorin jälkeen Nunb oli taas Falconin miehistöä, tällä kertaa Han Solon apupilottina. Vaikka Nunb oli lentänyt Solon tähtialusta hurjilla liikkeillä Fondorin telakoiden läpi, Calrissian ei onnistunut vakuuttamaan Hania hyväksymään Nunbin väliaikaiseksi korvaajaksi Chewbaccalle, joka vietti aikaa perhensä seurassa Kashyyykissä. Vaikkakin hän epäili Nunbin taitoja, Hanin kunnioitus sullustilaiseen kasvoi heidän tehtävänsä aikana Vandelhelmissä, jossa Nunb pelasti Hanin iskusotilaiden hyökkäykseltä.

Nien Nunb.

Vuonna 13 jYt Calrissian osti Kesselin maustekaivokset ja nimitti Nunbin niiden johtajaksi. Sullustilainen onnistui parantamaan planeetan elintasoa merkittävästi korvaamalla haluttoman orjatyövoiman palkatulla lajilla, joka hänen kansansa tavoin asui mieluiten maan alla.[5] Samana vuonna hän toimi jälleen Calrissianin apupilottina Nam Choriosin taistelussa kuolemansiemenkriisin aikaan.

Vuonna 24 jYt Torvon, Mustan Auringon jäsen, joka toimi Nunbin toisena johtajana yritti murhata Nunbin Kesselissä, mutta sullustilainen selvisi murhayrityksestä. Kun Czethros, Mustan Auringon johtaja, valtasi kaivokset, Nunb liittoutui Jaina Solon ja Lowbaccan kanssa ottaakseen halinnan.[5]

On sanottu, että Nunb oli edelleen Kesselin johtaja yuuzhan vongien sodan aikana, ja että hän paransi planeetan puolustusta torjuakseen valloittajat.

Jossain vaiheessa ennen vuotta 43 jYt hän sai osuuden Kesselin kaivoksista yhdessä Calrissianin ja hänen vaimonsa Tendran kanssa, ja auttoi tuhoamaan Kesselin maanalaiset tunnelit estääkseen planeettaa hajoamasta maanjäristyksissä.

43.5 ABY Nunbin tiedettiin olevan omistaja ja johtaja yhdessä Kesselin merkittävimmistä kaivoksista. Ben Skywalker otti häneen yhteyttä etsiessään sithoppilas Vestara Khaita. Nunb kertoi Benille, että eräs kapteeni Khai oli laskeutunut ja tankannut Kessleissä maksamatta, ja oli päivittänyt aluksensa galaktisen kartan. Hän kertoi myös aluksen nimen, She's a Chancer.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nien Nunb toteutettiin nukkena esiintymisessään Jedin paluussa. Häntä esittivät Mike Quinn ja Richard Bonehill. Quinn käytti Nunbin kasvoja, joka oli suuri käsinukke, ja Bonehill käytti täyttä asua.

Nimi viittaa siihen, ettähahmo oli "Number Nine" olentojen pkkausluettelossa, mutta monien tuotantoryhmän antamien lempinimien tapaan se vaihdettiin markkinointisyistä.[6]

Nunbin äänenä toimi Kipsang Rotich, kenialainen opiskelija, joka käytti äidinkieltään hayaa. Elokuvassa Nunb puhuu myös kikujua, toista kenialaista kieltä.[7]

Nien Nunbia on käytetty vitsinä useissa nykyaikaisissa piirretyissä, kuten Family Guy ja The Venture Bros. Billy Dee Williams sanoo häntä "pannukakkulapseksi" Robot Chickenissä.

Syksyllä 2009 Hasbro julkaisi punaisen B-siipispilotin Legacy Collection Return of the Jedi -sarjassa. Hahmo oli nimeltään 'Nien Nunb', mikä viittaa siihen, että Nunb oli alun perin puna-asuinen B-siipispilotti Lando Calrissianin takana Endoria edeltäneessä tiedotuksessa, ja että Lando pyysi Nunbia olemaan Falconin apupilotti tiedotuksen jälkeen. Hahmo käyttää samaa muottia kuin Keyan Farlander B-Wing -hahmo, ja sillä on samanlainen kypärä kuin Ten Numbilla, jossa on hengityslaitteisto.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nien Nunb.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]