Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Warwick Davis

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Kun hänet näkee valkokankaalla, siinä on jotakin taianomaista. Hän on loistava näyttelijä. Kolme jalkaa [~91 cm] pitkä, mutta täynnä energiaa, lumoa, huumorintajua ja loistavaa pantomiimitaitoa.
Tom Smith, Ewokien taistelun tuottaja[lähde]

Warwick Ashley Davis (syntynyt 3. helmikuuta 1970, Epsom, Surrey, Englanti, Yhdistynyt kuningaskunta) on näyttelijä, joka on esiintynyt Tähtien sota -elokuvissa useissa rooleissa, joista tunnetuimmat ovat ewok Wicket W. Warrick ja Weazel.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori Davis Jedin paluun kuvauksien aikaan.

Esittäessään Wicketiä Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluussa, Davis myös teki mockumentary-elokuvan Jedin paluun ensimmäisen avustavan ohjaajan David Tomblinin avulla. Tässä julkaisemattomassa elokuvassa tarkastellaan hänen päätöstään ryhtyä näyttelijäksi ja esiintyä elokuvassa sekä hänen muutostaan ewokiksi. Davis jatkoi Wicketin roolissa televisioon tehdyissä elokuvissa Ewokien taistelu ja Ewoks: Taistelu Endorista, sekä hänellä oli neljä lyhyttä, lopputeksteissä mainitsematonta esiintymistä Pimeässä uhassa—yksi W. Waldina, Anakin Skywalkerin nuorena rodialaisystävänä; toinen Weazelina, eräänä rakettirekikilpailun vedonlyöjänä. Davisilla oli myös cameo-esiintyminen "Tatooinen katukauppiaana" ja hän toimi Yodan sijaisnäyttelijänä joissakin tämän kävelykohtauksissa Pimeässä uhassa (vaikkakin Frank Oz toimi silti Yodan äänenä).

Hänet tunnetaan todennäköisesti parhaiten roolistaan Willowin nimikkohahmona, Filius Lipetitin ja Lujahaan rooleista Harry Potter -elokuvissa sekä murhanhimoisena maahisena samannimisessä kauhuelokuvasarjassa. Warwick Davis toimi myös Marvinin, paranoidin androidin kehona Linnunradan käsikirja liftareille -kirjan vuoden 2005 valmistuneessa elokuvaversiossa.

Näyttelijänuransa ohella Davis on toinen vuonna 1995 perustetun kykytoimisto Willow Managementin perustajista. Toimisto on erikoistunut edustamaan alle 152 cm pitkiä näyttelijöitä. Vuonna 2004 toimisto ryhtyi myös edustamaan yli 213 cm pitkiä näyttelijöitä. Useat hänen toimistonsa näyttelijät ovat esiintyneet Tähtien sota -elokuvissa; heihin lukeutuvat mm. Kenny Baker (R2-D2), Mike Edmonds (Logray sekä toinen hutt Jabba -nuken ohjaajista), Michaela Cottrell (Even Piell), Sarah Bennett, Danny Blackner, Peter Burroughs (joka on myös Davisin appiukko), Paul Grant, Andrew Herd, Trevor Jones, Nicholas Read, Kiran Shah, Brian Wheeler (tunnistamattomat ewokit) sekä Rusty Goffe (Kabe, Gonk-droidi ja jawa Uudessa toivossa) ja Raymond Griffiths (Gonk-droidi Pimeässä uhassa), vaikkakin kahta viimeksi mainittua ei elokuvien lopputeksteissä mainitakaan.[1]

Tähtien sota -aiheiset työt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Return of the Ewok tehty vuonna 1982 (julkaisematon elokuva) (oma itsensä/Wicket)
Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu 25. toukokuuta 1983 Wicket
Classic Creatures: Return of the Jedi 1983 oma itsensä
Ewokien taistelu 25. marraskuuta 1984 Wicket
From Star Wars to Jedi: The Making of a Saga 1985 oma itsensä
Ewoks: Taistelu Endorista 24. marraskuuta 1985 Wicket
Willow 20. toukokuuta 1988 Willow Ufgood
Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka 19. toukokuuta 1999 W. Wald/Weazel/Tatooinen katukauppias/Yoda[2]
The Beginning: Making Episode I 16. lokakuuta 2001 oma itsensä (ei mainittu lopputeksteissä)
Empire of Dreams: The Story of the Star Wars Trilogy 2004 oma itsensä/Wicket W. Warrick
(erityiskiitos)
When Star Wars Ruled the World 2004 oma itsensä
Tähtien sota: Episodi VII – The Force Awakens[3] 18. joulukuuta 2015 Wollivan
Rogue One: A Star Wars Story 16. joulukuuta 2016 Weeteef Cyu-Bee
Star Wars Rebels 2017 Rukh
Tähtien sota: Episodi VIII – The Last Jedi 15. joulukuuta 2017 Wodibin/Kedpin Shoklop (poistettu kohtaus)[4]
Solo: A Star Wars Story 25. toukokuuta 2018 Weazel[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Willow Managementin verkkosivusto
  2. http://www.warwickdavis.co.uk/index.php?page=34
  3. SWYTlogo.png Will Warwick Davis Appear in Star Wars: Episode VII? virallisella Tähtien sodan YouTube-kanavalla (linkki varmuuskopioon)
  4. TwitterLogo.svg Warwick Davis (@WarwickDavis) Twitterissä: ”Deleted scenes on @StarWars #TheLastJedi blu-ray and digital release include my ‘one-eyed naked alien‘ cameo. I tried to maintain what ‘little’ dignity he had in this behind-the-scenes photo! #SmallPart” (kuvakaappaus)
  5. TwitterLogo.svg Ron Howard (@RealRonHoward) Twitterissä: ”Glad you are asking for one! I directed @WarwickADavis for the 1st time in 30 years today. It made me happy” (linkki varmuuskopioon)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]