Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Lorana Jinzler

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 21. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Lorana.jpg
Lorana Jinzler
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Coruscant

Syntynyt

49 eYt

Kuollut

27 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Nainen

Hiusten väri

Tumma

Silmien väri

Harmaa

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Jorus C'baoth

Lorana Jinzler oli jediritari ja jedimestari Jorus C'baothin entinen padawan. Hän oli keskimittainen ja hänellä oli tummat hiukset ja harmaat silmät.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lorana oli kolmas Jinzlerin perheen neljästä lapsesta. Kymmenkuisena Lorana hyväksyttiin jedikoulutukseen ja hän muutti Jeditemppeliin. Hän tapasi katkeroituneen nuorimman veljensä Deanin ensimmäistä kertaa vasta ollessaan lähdössä tuhoontuomitulle matkalle Outbound Flightilla.

Mestarinsa Jorus C'baothin korkeiden odotusten ja ankaran asenteen lannistamana Lorana ei ollut yhtä läheinen mestarilleen, kuin useimmat muut padawanit. Lorana oli usein epävarma jedien roolista galaksissa, toisin kuin mestarinsa, joka näki jedien mahdin antavan heille oikeuden hallita sellaisia, jotka eivät ole herkkiä Voimalle. Lorana oli myös hyvin epävarma omien mielipiteidensä kanssa, eikä uskonut täysin itseensä ja kykyihinsä tulla jediritariksi

Lorana ylennettiin jediritariksi vähän ennen Outbound Flightin lähtöä, vaikka Obi-Wan Kenobi arveli, ettei hänen koulutuksensa ollut vielä lähelläkään loppumistaan. Loranan mestari vaati hänet mukaan tutkimusmatkalleen galaksin ulkopuolelle. Lorana oli järkevämpi ja myöntyväisempi kuin C'baoth, joten hän usein joutui matkalla sovittelemaan kiukustuneiden matkustajien ja mestarinsa välejä.

Kun komentaja Mitth'raw'nuruodo hyökkäsi Outbound Flightin kimppuun ja lukuisia matkustajia kuoli, Lorana tunsi, miten C'baoth lankesi pimeälle puolelle. Hän koetti päästä mestarinsa luokse auttaakseen tätä, mutta tunsi vain tämän kuoleman toisen hyökkäysaallon aikana. Kun Kinman Dorianan järjestämä hyökkäys tuhosi suurimman osan ulkoimmista aluksista, Loranan ja viisikymmentäseitsemän keskusvarastoon vangittua matkustajaa olivat ainoat selviytyneet.

Koettaessaan pelastaa aluksen Lorana tapasi Mitth'ras'safisin ja Jorj Car'dasin D-ykkösen komentosillalla. Yhdessä Lorana ja Thrass lensivät aluksen Redoubtiin, minne he aikoivat piilottaa sen ja lentää D-kolmoseen sijoitetulla aluksella hakemaan apua. Henkiinjääneet kuitenkin siirtyivät matkan aikana D-neloseen, mikä pakotti Loranan ja Thrassin kääntämään D-ykkösen alimmaiseksi. Lorana ja Thrass kuolivat Outbound Flightin pudotessa asumattoman planeetan pinnalle.

Vuosikymmeniä Loranan kuoleman jälkeen, Dean matkusti Outbound Flightin tuhoutumispaikalle Luke Skywalkerin ja Mara Jade Skywalkerin kanssa chissien löydettyä aluksen jäänteet alueeltaan.

Loranalla oli vihreäteräinen valosapeli, jonka Luke Skywalker löysi D-ykköseltä. Sapeli kuitenkin tuhoutui myöhemmin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]