Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Seraph-luokan urbaani maakiituri

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Salamakiituri)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Flash Speeder.jpg
Seraph-luokan urbaani maakiituri
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

SoroSuub Corporation

Tuotantolinja

Maakiituri

Malli

Seraph-luokka

Luokka

Repulsioalus

Tekniset tiedot
Pituus

4.5 metriä [1]

Suurin nopeus

200 km/h[1]

Aseistus
Miehistö

Pilotti (1)[2]

Matkustajat

3

Lastikapasiteetti

10 kilogrammaa

Käyttö
Rooli(t)
  • Kuljetuskiituri
  • Tiedustelualus
  • Motorisoitu jalkaväki
Aikakaudet
Liittoutuma
Olen aina uskonut, että nämä salamakiiturit ovat hyviä vain hupiajeluille. Sitten Kauppaliitto valloitti maamme ja tajusin miksi pidämme näitä vihreitä tankkeja meillä. Juuri suljin silmäni ja seuraava asia jonka tiesin oli kymmenen kilometriä kauempana Theedistä.
―Naboon turvakaartin luutnantti Gavyn Sykes[lähde]

Seraph-luokan urbaani maakiituri, joka yleensä tunnettiin Salamakiiturina, oli Naboon kuninkaallisen turvakaartin käytössä ollut pienikokoinen maakiituri V-19 -maakiiturin rinnalla.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maakiiturin tietoja.

Tämä kiituri oli oikeastaan sukkealmpi versio siviilikäyttöisestä Seraph-luokan kiiturista, jota käytettiin katupartiointiin, henkilöstön kuljettamiseen ja nopeatempoisiin rikollisjahteihin. Ne ja Gian kiiturit olivat tavallisimpia Naboon pintaturvajoukkojen aluksia, joita ei ollut tarkoitettu aseistautunutta vihollista vastaan taisteluun. Seraph kuljetti helposti kaksi aseistettua Naboon turvakaartin upseeria melkein minne päin Theediä vain muutamassa minuutissa.

Vaikka Naboo oli hyvin rauhanomainen planeetta, se oli tuskin ollenkaan aseistettu: siinä oli yksi 360 astetta pyörivä sädetykki puolustustarkoituksiin, joka oli kiiturin takaosassa. Siinä oli myös vain kevyt panssarointi.

Kiiturissa oli aerodynaminen nokka ja tuulilasi. Myös sen siivenkärkiin sijoitetut suutinkapselit parantivat sen ohjattavuutta.

Salamakiituriin mahtui istumaan kuljettaja ja kaksi muuta matkustajaa istumapaikoille. Kiiturin moottorit antoivat pilotille täyden kontrollin kiiturista sen kulkiessa pitkin Naboon katuja. Seraph kykenikin nousemaan repulsiolennättimellään jopa kahden metrin korkeuteen, ja se saavutti jopa 200 kilometrin tuntivauhdin. Kiituri kykeni lentämään pehmeästi Naboon kaupunkien katujen yllä, mutta se oli epävakaa vaikeiden maastojen yllä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salamakiiturin konsolit.

Tämä Salamakiituri esiteltiin Naboossa ensiksi kolmea vuotta ennen Naboon invaasiota, kun Naboon turvakaartin upseerit esittivät, että vaikeammin ohjattavaa V-19 -maakiituria tarvittaisiin täydentämään pienempi maakiituri. Naboon suosivat Seraphia osittain siksi, koska se muistutti Nabooien omaa tyyliä, jota he sovelsivat aluksiinsa, joissa oli muunmuassa kaarevat ja sileät kulmat.

Nämä maakiiturit olivat erityisesti Theedin suosiossa, mutta se levisi myös muualle Nabookaupunkiin, kuten vaikkapa Kereniin. Seraph sai auktoriteetin näiden Nabookaupunkien kadulla, johon liittyi kaduilla patrolloiminen, rikollisten kiinniottaminen tai ilmoitusten tekeminen suuremmille poliisiasemille. Naboon invaasion tapahtumien vuoksi Salamakiiturit kokivat hyvin vähän yhteenottoja. Jossakin vaiheessa niitä käytettiin metsästämään hutt Borvon tykkimiehiä tai pelottelemaan vaarallisia villieläimiä, jotka pääsisivät tunkeutumaan kaupunkiin.

Seraph-luokan urbaani maakiituri.

Kulkuneuvon rooli kuitenkin vaihtui dramaattisesti Kauppaliiton valloittaessa planeetan. Valloittavan Kauppaliiton droidiarmeijan joukot tuhosivat monet kiiturit. Salamakiitureita käytettiin tiedustelutehtävissä ja viestien viemisessä pitkän matkan välillä olevien paikkojen välillä. Näiden kiiturien ansiosta kuningatar Amidala ja kapteeni Quarsh Panaka pääsivät tunkeutumaan ja takaisinvaltaamaan Theedin palatsin menemällä sen salaisia tunneleita pitkin aiheuttamatta huomiota.

Naboon taistelun jälkeen Naboon turvajoukot hankkivat pikaisesti paremmin varustettuja versioita kiiturista. Nämä maakiiturit tulisivat olemaan tärkeimpiä Naboon turvajoukkojen moottoroituja kulkuneuvoja.

Galaktisen sisällissodan aikaisina päivinä monet Naboon turvajoukkojen kiitureista yllättävästi hävisivät vain tukemaan myöhemmin nousevaa Kapinaliittoa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]