Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Exchange

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 13. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
The Exchange.jpg
Exchange
Yleiset tiedot


Johtaja(t)
Paikat
Muut tiedot
Aikakaudet

Vanhan Tasavallan aikakausi

Liittoutuma

Alamaailma

Exchange oli 4000 eYt aikoihin toiminut rikollisjärjestö, joka oli luultavasti aikansa voimakkain. Sen toimintaan kuului muun muassa mausteiden salakuljetus, kiristys, aseiden välitys, orjakauppa ja palkkionmetsästys. Ensimmäisen jedipuhdistuksen aikaan järjestö asetti niin suuren palkkion jedeistä, että tällä summalla olisi voinut ostaa kokonaisen planeetan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestö toimi useilla planeetoilla ja työllisti tunnettuja palkkionmetsästäjiä, kuten Calo Nordin. Aluejärjestöjen johtajiin kuuluivat Davik Kang Tarisissa, Loppak Slusk Telos IV:ssä ja Goto Nar Shaddaalla.

Järjestöä hallitsi salaperäinen ryhmä, johon pääsemiseksi tarvitsi useidein muiden rikollisjohtajien suositukset. Järjestö joutui jedien sisällissodan aikaan kohtaamaan sekä Revanin että karkotetun jedin. 3956 eYt, Revan soluttautui Exchangen päämajaan Tarisissa ja tappoi sen paikallisen johtajan, Davik Kangin. Viisi vuotta myöhemmin, karkotettu jedi saapui Nar Shaddaalle. Hän tappoi kaksi Exchangen rikollisjohtajaa, Saqueshin ja Visquisin, sekä tuhosi Goton avaruusaluksen. Goto liittyi jedin joukkoon haluten vakaannuttaa galaksin, mutta tuhoutui Malachor V:llä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]