Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Jolee Bindo

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 19. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
JoleeFullBody.jpg
Jolee Bindo
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Tuntematon, asui Kashyyykillä

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Kalju, harmaantuva musta parta

Silmien väri

Ruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Oppilaat

Nayama Bindo

Jolee Bindo oli harmaa jedi, joka taisteli suuressa sithsodassa Exar Kunin joukkoja vastaan ja lähti myöhemmin omatoimisesti maanpakoon asettuen Kashyyykille. Hän tapasi planeetalla muistinsa menettäneen Revanin, jota alkoi auttaa Tähtiahjon löytämisessä Darth Malakin päihittämiseksi.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elämä padawanina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivinään padawanina, Joleeta pidettiin liian äkkipikaisena ja omapäisenä, usein kieltäytyen jedineuvoston käskyistä tehden tehtävänsä oman mielensä mukaan. Kun Ukatiksen aurinkokunta oli kauppasaarrossa oman kuninkaansa toimesta, aurinkokunta ei kyennyt saamaan ruokaa ja tarvikkeita Tasavallalta. Tällöin Jolee päätti auttaa ihmisiä ja hankki ystäviensä kanssa avaruusaluksen. He alkoivat sitten ryöstää rikkailta ja veivät saaliinsa kauppasaarron läpi.

Lopulta hänen aluksensa ammuttiin alas tulevan vaimonsa, Nayaman, toimesta. Kaksikko sittemmin avioitui, vaikka avioliitto olikin useiden tämän ajan jedien vastustama. Jolee sai tietää vaimonsa olevan vahva Voimassa ja alkoi kouluttaa tätä huolimatta padawanin asemastaan sekä jedineuvoton neuvoista. Exar Kunia vastaan käydyn sodan aikaan, Nayama, useiden muiden jedien tapaan, kääntyi Voiman pimeälle puolelle. Hän yritti kääntää myös Joleen, joka kieltäytyi ja kaksikko aloitti valosapelitaistelun. Jolee voitti vaimonsa, mutta ei kyennyt tappamaan häntä päästäen Nayaman menemään. Tämä kuitenkin pysyi pimeällä puolella tappaen useita jedejä taistelussa ja kuollen lopulta itse viimeisessä taistelussa.

Neuvosto ei rankaissut Joleeta teoistaa todeten tämän oppineen tapahtumien kautta. Halutessaan nimetä hänet jediritariksi, Jolee menetti uskonsa jedineuvoston viisauteen ja lähti jedien keskuudesta.

Maanpaossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vietettyään vuoden hyvän ystävänsä, Synryn, kotona, Jolee alkoi vaeltaa galaksissa. Hän matkusti vuosia työskennelleen tarpeen tulleen. Hän jopa toimi hetken salakuljettajana käyttäen jedien mielenlumetta selvitäkseen aluksensa tarkastuksista.

Lopulta hän teki pakkolaskun Kashyyykille alkaen tutkia tätä planeettaa seuraavan kahdenkymmenen vuoden ajan. Alkuun wookieet uskoivat Joleen olevat ystävällinen metsänhenki kutsuen tätä hiuksettomaksi jumalaksi ja he jättivät lahjoja tämän majapaikan ulkopuolelle. Jolee kuitenkin kertoi heille totuuden pysyen wookieiden ystävänä. Hän myös auttoi wookieita suojelemaan planeettaa sekä sen villieläimiä. Hän usein matkusti metsässä käyttäen valosapeliaan puollustaakseen itseään petoja vastaan.

Myöhemmin Jolee löysi muinaisen tietokoneen, joka suojeli tähtikarttaa. Hän yritti 152 kertaa kommunikoida sen kanssa onnistumatta, koska Revan oli salaa uudelleenohjelmoinut sen käydessään planeetalla Malakin kanssa.

Matka Revanin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun muistinsa menettänyt Revan saapui jälleen Kashyyykiin etsiessään planeetan tähtikarttaa, hän tapasi Joleen. Tämä päätti liittyä Revanin pieneen ryhmään kyllästyneenä elämäänsä sekä kohdatakseen menneisyytensä. Hän oli yksi harvoista ryhmän jäsenistä, jotka tiesivät Revanin henkilöllisyyden sithlordina, mutta uskoi ettei ollut hänen tehtävänsä paljastaa tätä. Matkustaessaan Revanin kanssa, Jolee mainitsi usein vanhan ystävänsä, Nomi Sunriderin, jonka hän oli tuntenut jedinä ollessaan.

Kun Revan kysyi, miksi Jolee oli liittynyt hänen seurueeseensa, tämä kertoi tarinan nuoresta miehestä, joka eräänä päivänä löysi käärmeen kylästään. Hän seurasi käärmettä ja auttoi tämän kylästä suureen autiomaahan. Ilman ruokaa ja vettä, käärme puri nuorta miestä kysyen, miksi tämä oli seurannut häntä. Mies vastasi, "Seurasinko sinua. Luulin johtavani sinut poist muiden luota...". Revan ei voinut muuta kuin pohtia oliko hän tarinan käärme.

Jolee matkusti Revanin ryhmän kanssa useille planeetoille tähtikarttoja etsiessään ja lopulta he tekivät pakkolaskun Lehonille, planeetalle lähellä Tähtiahjoa. Kun Revanin tapaama alkukantainen heimo auttoi seuruetta heidän temppeliinsä pääsyyn, jotta Revan voisi sulkea Tähtiahjon voimakentän, heimon pappi käski Revanin mennä temppeliin yksin. Jolee kuitenkin pyysi pappia päästämään hänet sekä jediritari Juhanin Revanin mukaan. Tämä oli hyvä valinta, sillä kolmikko kohtasi temppelin huipulla pimeälle puolelle kääntyneen Bastila Shanin ja auttoivat Revania taistelussa sekä pimeän puolen houkutusta että Bastilaa vastaan.

Jolee oli Revanin mukana loppuun saakka ja hänelle myönnettiin ylistyksen risti kiitoksena työstään Tasavallan hyväksi.

Joleen kohtalo ei ole tiedossa. Hän saattoi kuolla ensimmäisessä jedipuhdistuksessa tai sith triumviraatin hyökkäyksissä. Häneltä on kuitenkin jäänyt useita kauppiaille päätyneitä esineitä, jotka eivät olleet hänen hallussaan Joleen liittyessä Revaniin.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Jedipediassa on kokoelma Jolee Bindo -sitaatteja.


Revanin matkakumppanit
Jolee Bindo · HK-47 · Juhani · Carth Onasi · Canderous Ordo
Bastila Shan · T3-M4 · Mission Vao · Zaalbar
[+/–] [muokkaa]