Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Kentor Sarne

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Wiki.png

Tämä artikkeli tarvitsee lisää lähteitä ja/tai esiintymisiä.

Ole hyvä ja päivitä lähteet ja esiintymiset, ja poista sitten tämä huomautus.

Kentor sarne.png
Kentor Sarne
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

8 jYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Musta

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma(t)

Kentor Sarne oli miespuolinen ihmismoffi, joka hallitsi Katholin sektoria Galaktisen Imperiumin valtakaudella. Hänen alaisuudessaan palvelivat Raptor, Imperial I-luokan tähtituhoaja sekä erityisosasto iskusotilaita.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uuden järjestyksen ollessa huipussaan nuori Sarne oli kapteeni Imperiumin kartoitusjoukoissa. Katholin sektorissa tapahtuneen navigaatiovian jälkeen hänen aluksensa teki pakkolaskun lähelle DarkStryderin luolaa, tappaen koko miehistön paitsi Sarnen. Hän löysi pian DarkStryderin ja teki sopimuksen sen kanssa - hän vaihtaisi hyperajoteknologiansa DarkStryderin tehokkaaseen bioteknologiaan. Sarne pelastettiin lopulta ja tuotiin takaisin Imperiumin keskukseen, jossa hänet määrättiin saarronmurtaja Renegadelle osaksi 15. Ytimen reservilaivuetta.

Sarne palasi Katholin sektoriin Imperiumin hajoamisen jälkeen ja suunnitteli valtaavansa galaksin laukaisuporteilla, jotka olivat rakentaneet kauan sitten kuolleet katholit, DarkStryderin ja Elämänkaivon luojat. Hän alkoi rakentaa tukikohtaansa planeetta Kal'Shebboliin, kunnes Uusi tasavalta vapautti maailman hänen otteestaan. Sarne pakeni Uuden tasavallan joukkoja keisarillisesta hallintokompleksista Carrack-luokan risteilijä Ambitionilla ja suojautui DarkStryderin linnoitukseen.

Sarne otti myöhemmin yhteyttä Lancer Brunouhun aiheena aarisien alkuperän tutkiminen. Uusi tasavalta valtasi hänen entisen aluksensa Renegaden ja se nimettiin uudelleen FarStarin, jonka tehtävänä oli ironisesti etsiä hänet. Sarne asetti lukuisia surmanloukkuja ja toteutti useita hyökkäyksiä entistä lippulaivaansa vastaan. Hänen suunnitelmansa galaksin valloituksesta päättyivät, kun FarStarin miehistö tuhosi DarkStryderin ja avasi Elämänkaivon.

Sarne kuoli, kun hänen sukkulansa räjähti Katholin aurinkokunnan taistelussa Tasavallan joukkojen ammuttua sitä yrittäessään paeta Bastionille.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moffi Sarnen allekirjoitus

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]