Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.

Lucrehulk-luokan taistelualus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. huhtikuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Lucrehulk blockade.jpg
Lucrehulk-luokan taistelualus
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Hoersch-Kessel Drive, Inc

Tuotantolinja

Lucrehulk -sarja

Malli

Viritetty Lucrehulk-luokan LH-3210 lastialus

Luokka
Tekniset tiedot
Pituus

3170 metriä

Kiihtyvyys

3000 G

Huippunopeus (ilmakehässä)

500 km/h

Moottori(t)

Rendili StarDriven Protoni 3 (tärkein)/Proton 12 (toissijainen)

Hyperajo
  • Luokan 2.0
  • Takatukiluokka: 10
Aseistus

Ennen Kloonisotia:

Kloonisotien aikainen muutos:

Täydennykset
Miehistö

150 - 300

Matkustajat

100000

Lastitilat

5 miljoonaa tonnia

Kulutustarvikkeita

500 päivää

Käyttötiedot
Rooli(t)
Aikakausi
Liittoutuma

Lucrehulk-luokan taistelualus oli tärkeimpiä lippulaivoja Kauppaliiton kauppapuolustusvoimissa. Yleensä Lucrehulkit olivat viritettyjä tai muunneltuja suuria rahtiluksia. Tämän päivitellympiä versioita tehtiin Separatistien laivastossa ja aikanaan jopa Tasavallan palauttajien liittolaisten armeijassa.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Multi-Troop Transporteja Lucrehulkin hangaarissa.

Se oli yli kolme kilometriä pitkä halkaisijaltaan, ja siinä oli suuri yhdestä kohtaa vajaa ympyrämäinen osa sen keskuspallon ympärillä, jossa sijaitsi sen komentosilta ja keskusgeneraattori. Ympärysosa oli hajonnut sen etukohdasta, jättäen näkyviin kaksi massiivista alussatamaa. Nämä jättimäiset lastialukset rakennettiin montaa vuotta varten Kauppaliiton valmistajien toimesta ja olivat tärkeässä roolissa sotimisessa.

Asutettuna keskelle pää-ympyräosiota, jossa olivat tärkeimmät reaktorit, kukin liitettynä toiseen kolmesta päämoottorista, kuten myös kakkosmoottoreihin ja ne kukin toisiinsa. Keskuspallossa sijaitsi oma reaktori/voimagenegaattori tarvikkeineen.

Lucrehulk-luokan Droidikontrollialuksen poikkileikkaus.

Kolmen kappaleen pattereissa aluksen ulkorenkaaseen linjattuna, olivat kaksoisturbolaserkanuunat, jotka pyörivät 360 astetta, paitsi jos ne eivät olleet käytössä. Niiden rajoitettu rungon suojaus teki varhaisista taistelualuksista haavoittuvaisia, ja näin niiden oli luotettava enemmän sen suureen määrään tähtihävittäjäpulustajia, jotka oli valmiina puolustamaan alusta vihollisen pienaluksilta ja tähtihävittäjiltä. Tämä oli kuitenkin syrjäytyi myöhemmin aluksilla, joiden panssarointi ja suojakentät todistautuivat liian voimakkaiksi tähtihävittäjille, jotka ilmestyivät pian Naboon taistelun jälkeen.

Kloonisotien aikainen taistelualus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taistelualuksilla, jotka taistelivat kloonisodissa, oli vähemmän huolia heikoista kohdista, kun niitä oli vahvistettu tykkipattereilla.[5] Kukin alus oli nyt yhtä voimakas, kun kokonainen ryhmä Tasavallan Venator-luokan tähtituhoojia. [6]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Kauppaliitto alkoi toimiinsa rakentaa armeijaa, heidän Toiminnallinen osasto huomasi heidän tarvitsevan suuren rahtialuksen, joka kuljettaa joukkoja pitkin galaksia, taistelualuksia puolustamaan tähtihävittäjäiskuja vastaan, ja lippulaivoja kontrolloimaan heidän suuria taisteludroidiarmeijoitaan. Valmiina käyttämään suuret määrät krediittejä aluksen valmistukseen ja rakennukseen, Kauppaliitto alkoi virittää Lucrehulk-luokan kuljetusalusta sotalaivaksi.

Kauppaliitto käytti suurta laivastoa Lucrehulk-luokan aluksista saartamaan Naboon ennen invaasiota, jota johti loppulaiva Saak'ak.

Separatistitunnuksin merkitty Lucrehulk.

Kaikkein tärkein kulkuneuvo Kauppaliiton saartolaivastossa oli Droidikontrollialus. Kun loput saartolaivastosta lähtivät Naboon onnistumisen valtauksen jälkeen, Neimoidialaiset jättivät droidikontrollialuksen Naboon kiertorataan droidiarmeijaa varten. Myöhemmin nuori Anakin Skywalker tuhosi droidikontrollialuksen ampumalla sen reaktoriin, joka johti armeijan deaktivointiin.

Naboon invaasion jälkeen Tasavalta käski Kauppaliittoa lakkauttamaan armeijansa. Juonitteleva Kauppaliitto teeskenteli täydentävänsä tämän komennon osittain lakkauttamalla suurimman osan taistelualuksistaan, ainoastaan muuttaen heidän keskipallot liitettäviksi keskusaluksiksi, jotka voivat kuljettaa tavaraa.

Myöhemmin joitakin näitä aluksia yritettiin käyttää tuhoamaan Outbound Flightiä. Ylikomentaja Thrawn tuhosi joukkoineen kaikki paitsi yhden Lucrehulkin, antaen sen antautua. [7]

Keskusaluksia nähtiin Geonosisin taistelun aikaan, jossa ne kuljettivat legioonia taisteludroideja. Perääntymisessä keskusaluksista löydettiin kyky uudelleenliittää ne niiden ulkokehiin. Näitä aluksia käytettiin jatkuneessa käytössä tuhoisien Kloonisotien aikaan, kuljettaen armeijan varustusta ja joukkoja kaukaisille planeetoille, ja kohdaten Tasavallan laivastoja samalla.

Turbolasertykki Lucrehulkilla.

Kloonisotien aikaan Lucrehulk -aluksiin tehtiin massiivisia päivitelmiä sen tulivoiman suhteen, satojen pitkien tykkejen lisänä, kaksoistykkejen ja raskaiden tykkejen, jotka liitettiin joko ulkokehän tai sisäisen pallon puolustusasemiin. Ne, muiden lippulaivojen rinnalla Konfederaation laivastossa myös ylpeästi pitivät yllään Separatistien arvomerkkejä ja tunnuksia. Muutama tusina näitä aluksia osallistui Coruscantin taisteluun.

Imperiumin aikakaudella jotkut Lucrehulk-luokan alukset pysyivät armeijan käytössä, taistellen Separatistien jäännösten ja varhaisten kapinallisten rinnalla.[8] Ainakin yksi Lucrehulk, Fortressa palveli kuljetusaluksena Kapinaliitolle. Se otti osaa erääseen hyökkäykseen Ensimmäiselle Kuolemantähdelle ja joutui kuolemantähden superlaserin kohteeksi ja tuhoutui.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lucrehulk-luokan taistelualus Separatistien merkeillä.

Kaanonisoimattomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]