Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Naboon taistelu

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. kesäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Theedin toinen taistelu)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
TPM-CGYoda.jpg

Mestari Qui-Gon, vielä muuta sanottavaa onko teillä?

Tämä artikkeli, tai osa siitä, vaatii laajennusta.

Lisätietoa saatat löytää artikkelin keskustelusivulta. Kun olet mielestäsi laajentanut artikkelia tarpeeksi, voit poistaa tämän mallineen.

[+/–]

Naboon taistelu,[1] joka tunnettiin myös nimillä suurten ruohokenttien taistelu[2] ja hyökkäys Theediin,[3] oli Naboon invaasion viimeinen taistelu, joka tapahtui vuonna 32 eYt.

Taistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hyökkäys Theediin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jedien johtama ryhmä palatsissa

Palatsiin tunkeutuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samalla kun gunganit sotivat, Naboon sotilaat sekä jedit saapuivat salaa Theediin tarkoituksenaan yllättää Kauppaliiton joukot. Tämä onnistui täysin sillä Kauppaliiton Armored Assault Tankit eivät ehtineet reagoida nopeiden Gian-kiitureiden hyökkäykseen. Samalla jalkaväki eteni palatsiin.

Taistelu raivosi palatsin käytävillä ja lopulta Theedin hangaarissa, missä Naboolaiset joutuivat tuhoojadroidien hyökkäyksen kohteeksi kykenemättä jatkamaan etenemistään. Nuori Anakin Skywalker onnistui kuitenkin ampumaan droideja N1-tähtihävittäjällä, minkä ansiosta muut lentäjät pääsivät koneisiinsa aloittaen avaruustaistelun. Poistuessaan hangaarista, joukot saivat vastaansa myös Darth Maulin, Darth Sidiousin oppilaan, joka aloitti välittömästi taistelun Obi-Wan Kenobia ja Qui-Gon Jinnia vastaan.

Palatsin valtaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päästyään hangaarista, Sabé ja Kuningatar Amidala erosivat kahdeksi ryhmäksi, joista Sabén johtama jatkoi käytäviä pitkin.

Kuningatar Amidala ja Panaka puolestaan yrittivät päästä huoneeseen, missä heidän kohteensa, varakuningas Nute Gunray, oli. He joutuivat kuitenkin tuhoojadroidien ympäröimäksi ja joutuivat antautumaan. Droidit veivät heidät Gunrayn ja Rune Haakon luokse ja jatkoivat matkaansa, jättäen huoneeseen ainoastaan muutamia taisteludroideja.

Kunigattaren ryhmä ei joutunut odottamaan vangittuna kauaa, sillä Sabé saapui melkein välittömästi tuhoten kaikki taisteludroidit ja vangiten puolestaan Gunrayn ja Haakon. Huoneen ovet suljettiin ja lukittiin äkkiä ja Kauppaliiton kaksi tärkeintä johtajaa oli alistettu. Taistelu voitiin julistaa päättyneeksi ja Theed vapaaksi.

Kaksintaistelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Samaan aikaan, Darth Maul taisteli Obi-Wan Kenobia ja Qui-Gon Jinnia vastaan valosapeleilla. Kolmikko taisteli pitkään ja Maul oli voimakkaampi vastustaja kuin kukaan jedien aiemmin kohtaamista. Hänen kaksiteräinen valosapeli soveltui kahta vastustajaa vastaan taistelemiseen ja Maul sai voimaa vihastaan jedejä kohtaan.

Lopulta Maul onnistui potkaisemaan Kenobin syrjään ja jatkoi Jinnin kanssa taisteluaan. Obi-Wanin juostessa mestarinsa avuksi, hänen eteensä ilmestyi lasersuoja, minkä johdosta hän kykeni vain katsomaan Qui-Gonin ja Maulin taistelua. Maul oli kuitenkin ylivoimainen ja tappoi Qui-Gonin nopeasti. Lasersuojien poistuessa, Obi-Wan juoksi Maulin kimppuun.

Kenobin sisällä syttynyt viha häiritsi Maulin pimeän puolen aisteja, mutta hän onnistui Voiman avulla työntämään Obi-Wanin syvään kuiluun. Kenobi sai kuitenkin tarrattua ulokkeeseen kiinni, mutta joutui katsomaan, kun Maul heitti hänen valosapelinsa alas.

Sithlordin iskiessä valosapelillaan kuilun reunaa, Kenobi sai rauhoitettua itsensä. Hän hyppäsi kuilusta ja Voiman avulla sieppasi mestarinsa valosapelin. Hän jatkoi yhä samaa liikettä laskeutuen Maulin viereen ja iskien tämän kahtia. Kaksintaistelu oli päättynyt.

Taistelu avaruudessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Droidinhallinta-alus kiertoradalla

Avaruustaistelu käytiin Kauppaliiton ja Naboon avaruusjoukkojen Bravo-lentueen välillä. Naboolaisten tarkoituksena oli tuhota droidien komentoalus, jotta kaikki planeetan pinnalla sotivat droidit sulkeutuisivat. Useat lentäjät, mukaanlukien Gavyn Sykes, onnistuivat hyökkäämään komentoaluksen kimppuun ja tuhoamaan tämän suojakilvet.

Taistelun raivotessa, nuori Anakin Skywalker joutui taisteluun tähtihävittäjänsä autopilotin takia. Hän tuhosi samalla useita Kauppaliiton hävittäjiä, mutta sai lopulta osuman alukseensa ja laskeutui komentoaluksen hangaariin.

Samalla taisteluun osallistui yksi palkkasoturi, joka onnistui tuhoamaan useita Naboolaisten aluksia ennen kuin Rhys Dallows ampui hänet alas.

Hangaarissa, Anakin, laukaisi vahingossa parin protonitorpedoja, jotka lensivät suoraan aluksen reaktoriin. Anakin pakeni aluksellaan välittömästi ja lensi räjähtävästä komentoaluksesta ulos. Tämän räjähdyksen seurauksena, kaikki aluksen miehistö tuhoutui ja Naboon droidit deaktivoituivat. Naboon sota oli päättynyt.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaanonittomat esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]