Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Bruck Chun

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 24. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Bruck Chun
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Telos IV

Syntynyt

57 eYt

Kuollut

44 eYt (ikä 13)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Valkoiset

Silmien väri

Jäänsiniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Bruck Chun oli nuori jedi, joka opetteli Voiman eri tyylejä Coruscantin Jeditemppelissä ja kiusasi aina mielellään Aalton kanssa Obi-Wan Kenobia.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bruck Chun, miespuolinen ihminen, jolla oli jäänsiniset silmät oli Telosin planeetan kansalainen ja Vox Chunin poika ja hänen veljensä oli Kad Chun. Hän oli läheinen ystävä Aalton kanssa. Nämä kaksi poikaa pitivät erään opiskelutoverinsa, Obi-Wan Kenobin kiusaamisesta.

Sen jälkeen kun Obi-Wan voitti Bruckin harjoitteluvalosapelitaistelussa eräässä kisassa, Bruck sääntöjenvastaisesti haastoi Kenobin taisteluun kanssaan ja käytti omia valheellisia syitään syyttäessään Kenobia hyökkäyksestä kimppuunsa. Bruck ja Obi-Wan joutuivat kilpailuhenkiseen yhteenottoon, kun Qui-Gon Jinn harkitsi, kenet ottaisi padawanikseen, joka ei vielä valinnut kumpaakaan (mutta kuitenkin myöhemmin valitsi Obi-Wanin). Silloin kun Obi-Wan käänsi selkänsä Jedien säädylle tilapäisesti taistellakseen Nuorten puolella Melida/Daanilla, Bruck taas kerran yritti saada Qui-Gonin pään kääntymään ja ottamaan hänet padawanikseen, muttei se onnistunut, sillä Obi-Wan ja Qui-Gon pian taas tapasivat ja liittyivät yhteen.

Musta jedi Xanatos, eli Vox Chunin työkumppani ja Qui-Gonin entinen padawan korruptoituneesti käänsi Bruckin Voiman pimeälle puolelle ja käytti häntä apurinaan. Mustan jedin palveluksessa, Bruck varasteli monia tärkeitä esineitä Jeditemppelistä mukaanlukien Tulen Lääkintäkristallin. Xanatos myöskin piilotti vakoilulaitteensa Bruckin saaman punaisen valosapelin sisälle voidakseen vakoilla Jeditemppelin ja sen jedien tutkimuksia. Bruck yritti suojata Xanatosin pakoa varsinkin Obi-Wan Kenobilta ja näin Bruck ja Obi-Wan lukkoutuivat vaaralliseen taisteluun Tuhansien Suihkulähteiden Saliin. Taistelun loppupuolella Bruck astui vahingossa harhaan kielekkeeltä ja putosi taittaen niskansa.

Tämän tapahtuman jatkona, Obi-Wan syytti itseään Bruckin kuolemasta. Ja Bruckin perhe ja suku tietenkin syytti ehdottomasti Obi-Wania tästä ja nosti Senaattoreiden komitean kuulemaan tästä tapauksesta nimittäen Sano Sauron prosessin johtoon. Aikanaan Qui-Gon paljasti piilopaikan Bruckin punaisen valosapelin sisältä, jossa oli Xanatosin vakoilulaite, joka taas todisti paljon tapahtumista heidän kaksintaistelunsa aikana: nämä todisteet osoittivat Obi-Wanin syyttömäksi, vaikka tästä kutenkin meni monia vuosia eteenpäin ennen kuin Kad Chun antoi Kenobille anteeksi ja ennen kuin Kenobikaan anteeksi antoi sen itselleen.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]