Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Xanatos

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa.

Pahoittelut sotkusta.

Tämä artikkeli on siivouksen tarpeessa ja kaipaa pikaista korjausta tieto- tai kielioppivirheistä.

Artikkelia siivotessasi seuraa Jedipedian tyylioppaan ohjeita. Kun olet mielestäsi hoitanut artikkelin kuntoon, poista tämä malline.

[+/–]
Xanatos TERC.jpg
Xanatos
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Telos IV

Syntynyt

71 eYtlähde?

Kuollut

44 eYt (ikä 27)

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Tummansiniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit

Qui-Gon Jinn

Oppilaat

Bruck Chun

Tuhosit minut tuona päivänä, Qui-Gon. Vielä uudelleensynnyin. Nyt vahvempana ja viisaampana.
―Xanatos Qui-Gon Jinnille[lähde]

Xanatos oli hylätty ihmis-jedi ja toinen Qui-Gon Jinnin padawan. Hänestä tuli myöhemmin musta jedi.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon löysi Xanatoksen kun poika oli kolme vuotta vanha. Vaikuttunut hänen Voima-potentiaalistaan Qui-Gon päätti hetkellisen epäröinnin jälkeen tuoda Xanatoksen Jeditemppeliin Coruscantille harjoitukseen. Tehden niin Xanatokselta otettiin kaksi hänen rakastamaansa asiaa pois nuoressa iässään; Crion, hänen isänsä ja Telos IV, hänen kotiplaneettansa.

Kohtaaminen Qui-Gon Jinnin kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ritariuden saamisen jälkeen mennen soolotehtäville viiden vuoden ajan, Qui-Gon Jinn otti Xanatoksen padawanikseen. Qui-Gon koulutti Xanatosta monia vuosia mennen monille tehtäville, vaikka Xanatos oli usein aggressiivinen, joka huolestutti Jedineuvostoa. Viimeisenä testinä Xanatokselle, Yoda lähetti heidän takaisin Telokselle missä planeetta oli raa'assa siviilisodassa, jonka oli aloittanut Xanatoksen korruptoitunut isä Crion; planeetan kuvernööri.

Pimeälle puolelle lankeaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Qui-Gon oli joutunut tappamaan Crionin, Xanatos kääntyi pimeälle puolelle, otti hänen isänsä palaneen sormuksen ja painoi sen oikeaan poskeensa. Puoliympyrän muotoisesta arvesta tuli hänen "tavaramerkkinsä" ja symboli Ulkomaailma-korporaatiolle, yhtiölle, jonka hallinan hän sai petoksen ja salaliiton kautta. Qui-Gon kertoi Neuvostolle, että hän oli kuollut taistellessaan Teloksella. Xanatos antaisi ongelmia Qui-Gon Jinnille ja hänen uudelle oppilaalleen Obi-Wan Kenobille vuosikymmeninä, jotka edelsivät Naboon invaasiota.

Viimeinen kampanja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xanatos kohtaa entisen mestarinsa valomiekkakaksintaistelussa.

Ulkomaailman johtajana Xanatos kertoi, että halusi rauhaa Ulkomaailman ja vihollisyhtiön, Arconan Mineraalikorjuu-korporaation väliin, mutta salaisesti suunnitteli Arconan eliminoimista. Xanatos pakeni piiloutuakseen ja palasi Telokselle, jossa hän päätti kaivaa planeettaa, jotta saisi omaisuutta. Qui-Gon ja Obi-Wan jäljittivät hänet ja paljastivat hänen suunnitelmansa.

Xanatos suunnitteli hyökkäyksen Yodaa vastaan ja aiheutti monia sabotaaseja Bruck Chunin, yhden temppelin oppilaan kanssa, jonka hän sai isänsä kautta. Hän käytti yhtälöä, jonka hän muisti edelliseltä tehtävältä, jolloin hän oli vilä ollut Qui-Gonin padawan:Häiriö, sekasorto, tuho.tuodakseen suunnitelmansa käytäntöön. Xanatos piti Mon Calamaria nimeltä Bant Eerin panttivankinaan pakottaakseen jedit antamaan takaisin kuljetusaluksen, jonka hän ja Bruck olivat tuoneet tunneliin pakoalukseksi läheltä vedenpuhdistamosäiliöitä. Hän pääsi pakoon ja odotti Jeditemppelin luhistuvan tulen parannuskristallien läpi mitkä hän piilotti fuusiosulatusuuniin, mutta Qui-Gon keksi mitä hän oli tehnyt ja pelasti temppelin.


Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xanatos kuoli, tekemällä itsemurhan Teloksella hyppäämällä happoa täynnä olevaan altaaseen mieluummin kuin jäädäkseen kiinni entisen mestarinsa toimesta sanoen: "Olen suurin epäonnistumisesi. Elä sen kanssa. Ja elä tämän kanssa."

Myöhemmin Kenobi kohtasi Xanatoksen pojan, Granta Omegan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]