Tämä artikkeli kertoo todellisesta asiasta tai henkilöstä.

Chronicles of the Old Republic

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Chronicles of the Old Republic on LucasArtsin kirjoittama artikkeli, joka esiintyi Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords -videopelin entisillä internetsivuilla. Sen tarkoituksena oli tarjota taustatietoja pelille. Artikkelissa on tietoa Vanhan Tasavallan aikakauden merkittävistä tapahtumista aina Suuresta hyperavaruussodasta Ensimmäisen jedipuhdistuksen alkuun. Artikkeli on huomattava, sillä se sisältää sellaista taustatietoa keskeisistä hahmoista, kuten Revanista, Kreiasta ja Atrisista, mitä ei voi löytää muista lähteistä.

Valitettavasti dokumentissa on useita pieniä virheitä eikä sitä täten pidetä aina täysin luotettavana. Tulee kuitenkin huomata, että Leland Chee on sanonut Chroniclesia virallisena lähteenä useissa tilanteissa.

Jatkuvuudelliset virheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Revan kuvataan jedimestariksi jo 3963 eYt, mutta Star Wars: Knights of the Old Republic väittää hänen olleen jediritari mandalorialaissotien aikaan.
  • Revanin sanotaan rakennuttaneen "linnoituksen" ja "varjoenklaavin" Malachor V:lle ennen Malachor V:n taistelua. Tämä väite voi viitata ainoastaan Trayus akatemiaan, mutta Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords kertoo akatemian olleen mystisten aitojen sithien rakentama jo tuhansia vuosia aikaisemmin.
  • Dantooinen jediakatemian sanotaan olleen mestari Vodo-Siosk Baasin valvoma mandalorialaissotien aikaan, mutta tämä on mahdotonta, koska hän kuoli Exar Kunin käsissä Suuressa sithsodassa.
  • Revanin sanotaan "oppineen Korribanin sijainnin ja todellisen luonteen" löydettyään ensin Malachor V:n vuonna 3963 eYt, vaikka vain kolme vuosikymmentä sitten Suureen metsästykseen osallistuneilla jedeillä ei ollut ongelmia Korribanin löytämisessä.
  • Meetra Surik kuvaillaan padawaniksi tämän liityttyä Mandalorialaissotiin jedineuvoston käskyjen vastaisesti. Sodan jälkeen, häntä kuitenkin kutsutaan jediritariksi ilman selitystä tämän ylentämiselle.
  • Jolee Bindoa sanotaan jedimestariksi, mikä on selvästi ristiriidassa Joleen sanojen kanssa siitä ettei hän koskaan ylennyt padawanin tasolta. Hänelle kerran tarjottiin jediritaruutta, mutta hän kieltäytyi.
  • Dokumentti sanoo, että Revanin kaappauksen aikana "jedit vetivät Revanin valtaistuimelta yritettyään ensin pyyhkiä tämän muistin vain osittaisella menestyksellä". Kaikki muut lähteet kuitenkin sanovat, että jedineuvosto pyyhki Revanin muistin vasta myöhemmin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Knights of the Old Republic
Videopelit
Knights of the Old Republic · The Sith Lords
Sarjakuvat
Knights of the Old Republic · Shadows and Light · Unseen, Unheard · War
Novellit
Labor Pains · Interference · The Secret Journal of Doctor Demagol
Oppaat
KotOR Strategy Guide · TSL Strategy Guide · Chronicles
Handbook · Campaign Guide
Peruutettu
Knights of the Old Republic 3
[+/–] [muokkaa]