Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Kloonisotilaspilotti

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 28. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun

Kloonisotilaspilotit olivat erikoistuneita kloonisotilaita, jotka kasvatettiin Kaminon kloonauskeskuksissa lentämään Tasavallan suurarmeijan aluksia.

He esiintyivät ensikertaa Geonosisin taistelussa, jossa he lensivät LAAT/i ja LAAT/c tykkialuksia. He käyttivät myös CR20 ja CR25 joukkojenkuljettajia. Lisäksi he lensivät tähtihävittäjiä kuten V-19 Torrenteja, ARC-170 tähtihävittäjiä ja Alpha-3 Nimbus-luokan V-siipisiä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonipilotit ottivat ensimmäistä kertaa osaa kamppailuun Geonosisin taistelussa ohjaten Tasavallan tykkialuksia. Kloonisotien aikana he lensivät myös Tasavallan ARC-170 ja V-siipisiä tähtihävittäjiä, jotka kohtasivat Separatistien droidiarmeijan joukkoja avaruuden syvyykissä tai planeettojen taivailla. Coruscantin taistelun aikana ryhmä Seitsemän, jota johti kloonikomentaja Odd Ball toimi tärkeässä roolissa vihollisjoukkojen pitelemisessä, jotta Obi-Wan Kenobi ja Anakin Skywalker pääsivät kenraali Grievousin lippulaivalle, Näkymättömälle kädelle pelastamaan ylikansleri Palpatinen.

Varustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Haluat lainata haarniskaani? Se on mukava ja valkoinen.
―Nimeämätön kloonipilotti Fille[lähde]

Nämä erikoistuneet kloonisotilaat olivat tavallisesti varustettuja DN nuolipyssyllä, DC-15S -sädeaseella, SoroSuub Corporationin F-187 fusioleikkurilla ja tukijakelulaitteella, joka sisälsi viisi lääkepakkausta, baktaa ja panoksia.

Panssari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaiheen I kloonipilotti LAAT/i tykkialuksessa Geonosisin taistelun aikana.

Kun vaiheen I pilottihaarniska oli käytössä, maa -ja tähtihävittäjäpilotit käyttivät haarniskoita, joissa oli keltaiset merkinnät ja erikoiset kypärät. Lippulaivoja lentävät pilotit käyttivät tämän tyyppisen panssarin erikoistyyppiä, jota nähtiin esimerkiksi Mon Calamarin taistelussa kloonisotien aikana.

Vuonna 19 eYt oli käytössä kaksi vaiheen II lentäjäpanssarisettiä. Yleisempään settiin kuului edestä avoin kypärä, jonka sävyvisiiri vähensi häikäisyä 70 prosentilla. Tähän settiin kuului myös rintaan kiinnitettävä kannettava ilmansuodatin, josta johtaa ilmaletkut kypärän alaosaan. Tämän tyypin pilottihaarniskan harmaa vaate (jossa on reisitaskut lentotallettenteita varten) peittää polvisuojukset, ja lentotossujen päällä pidettiin valkoisia lämpösaappaita.

Tämä ensimmäinen setti, johon kuului kypärä, joka ei ollut täysin suljettu oli tavallisempi setti ja sitä käytti suurin osa kloonilentäjistä. Toinen setti, johon kuului täysin suljettu kypärä ja AT-AT pilotin panssaria muistuttava panssari oli pääosin V-siipisten lentäjien käytössä, joissa ei ollut elossapitojärjestelmää.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonisotilaspilotit valittiin sattumanvaraisesti tavallisten sotilaiden joukosta koulutettavaksi piloteiksi tai teknikoiksi. He kykenivät ajamaan, lentämään ja ohjaamaan miltei mitä vaan Tasavallan arsenaaliin kuuluvaa kulkuneuvoa tai alusta, vaikka yleensä sotilas sai erikoiskoulutuksen yhteen kulkuneuvoon. Tämän takia kloonipilotit eivät olleet asevoimien erillinen osio vaan sekä Tasavallan armeijan että laivaston yhteisiä yksiköitä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kloonipilotti ARC-170 tähtihävittäjässään yllään tavallisempi vaiheen II pilottihaarniska.
Wiki.png Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Jedipediaa täydentämällä sitä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]