Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Tasavaltaa edeltävällä aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Rakatan rauniot (Dantooine)

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Queicon.png

Tämän artikkelin nimi on pelkkä otaksuma.

Vaikka tämä artikkeli perustuukin viralliseen tietoon Star Wars Legends -jatkumosta, artikkelin nimi on puhtaasti otaksuttu.

[+/–]
Rakatan ruins.jpg
Rakatan rauniot
Yleiset tiedot
Rakennettu

30 000 eYt[1]

Tuhottu

3956 eYt[2]

Sijainti

Dantooine[1]

Rakentaja(t)

Rakatat[1]

Kronologiset ja poliittiset tiedot
Aikakaudet
Liittoutuma

Ääretön imperiumi[1]

Pimeä puoli on täällä vahvana – voin aistia sen mahdin.
Malak[lähde]

Rakatan rauniot Dantooinessa olivat muinaisten rakatojen Äärettömän imperiumin valtakauden kulta-aikana rakentaman temppelin jäännökset. Temppeli itsessään oli rakennettu monumentiksi Tähtiahjolle, Lehonin aurinkokunnassa sijainneelle jättimäiselle avaruusasemalle ja sen mahdille. Sen sijainnin voi saada selville tutkimalla temppelin sisään kätketyn muinaisen tähtikartan tietoja.

Äärettömän imperiumin romahtamisen jälkeen rakennus hylättiin ja unohdettiin vuosituhansiksi. Ennen jedien sisällissodan syttymistä jediritarit Revan ja Malak saivat tietää tähtikarttojen ja Tähtiahjon olemassaolosta kohdattuaan sithkeisarin Dromund Kaasin planeetalla Tuntemattomilla alueilla, ja he päättivät lähteä etsimään superasetta tämän pyynnöstä valmistautuakseen tulevaan sotaan. He löysivät rauniot ja pääsivät tutkimaan sen sisään kätkettyä tähtikarttaa. Kaksikko onnistui saamaan kartasta muiden rakatojen hallitsemien planeettojen koordinaatit, vaikka sen sisältämät tiedot olivat vaurioituneet. Jokaista planeettaa tutkimalla he toivoivat löytävänsä lisää rakatojen reliikkejä, jotka voisivat johdattaa heidät Tähtiahjon jäljille, ja lopulta he onnistuivat.

Dantooinen raunioiden tähtikartta avautuu Revanille ja Malakille.

Revanin ja Malakin vajoaminen Voiman pimeälle puolelle sai sinettinsä, kun heistä tuli uudestisyntyneen Sithien imperiumin sithkeisarin pelinappuloita Tähtiahjon etsinnässä. Kuitenkin rakatojen asetehdasta etsiessään kaksikko onnistui murtautumaan irti sithkeisarin hallinnasta uskoen tämän ohjeiden olevankin todellisuudessa heidän omia tavoitteitaan.[3] He käyttivät Tähtiahjoa luodakseen laivueittain sota-aluksia, joiden avulla he kävivät valloitussotaan Galaktista Tasavaltaa vastaan. Seuranneen jedien sisällissodan aikana Bastila Shanin johtama jedien iskuryhmä onnistui kuitenkin vangitsemaan Revanin. Hänen mielensä vaurioitui pahasti tapahtumien aikana ja jedineuvosto käytti Voimaa pyyhkiäkseen tämän kaikki muistot pois ja antaakseen hänelle uuden, Tasavallalle uskollisen henkilöllisyyden.

Revan onnistui pelastamaan Bastila Shanin Tarisissa, minkä jälkeen hän sai jälleen jedikoulutusta ja yleni jedipadawanin asemaan Dantooinen jedienklaavissa. Sinä aikana neuvosto oli antanut jedimestari Nemolle tehtäväksi tutkia raunioita, mutta tämä ei koskaan palannut takaisin ja vastuu raunioiden tutkimisesta päätettiin antaa Revanille ja Bastila Shanille. Päästyään jälleen raunioihin sisään Revan löysi Nemon ruumiin ja muinaisen droidin, joka vartioi pääsyä tähtikartan luo. Yritettyään kommunikoida useilla muukalaiskielillä droidi onnistui lopulta kommunikoimaan Revanin kanssa kielellä, jonka hän tunnisti Manaanissa asuneiden selkathien kielen varhaiseksi versioksi. Droidi kertoi Revanille, että hänen oli todistettava olevansa kykenevä ottamaan vastaan Tähtiahjon salaisuudet, mutta ei antanut kovin paljon tietoa rakentajiinsa liittyen. Kävi ilmi, että mestari Nemo oli epäonnistunut annetuissa tehtävissä ja temppelin muinaiset puolustusjärjestelmät olivat tappaneet hänet sen seurauksena.

Tähtikartta Dantooinen raunioissa.

Revan onnistui osoittamaan itsensä kykeneväksi, ja pääsi aktivoimaan tähtikartan, mistä hän aloitti seuraamaan omia, oppilaansa Malakin kanssa käymiään jalanjälkiä kohdatakseen lopulta hänet. Amatööriarkeologi Casus Sandral tutki muinaisten raunioiden alkuperää ja onnistui löytämään yhteyden niiden ja jonkin nimellä "rak" kutsutun välillä.

Jedien sisällissodan loppupuolella Darth Malakin komennossa ollut sithien iskuryhmä hyökkäsi lähistöllä olleeseen jedienklaaviin tuhoten sen. Taistelun aikana myös raunioitunutta temppeliä pommitettiin ja se tuhoutui—tarkoituksena oli todennäköisesti estää ketään muuta pääsemästä perille Tähtiahjon salaisuudesta. Pommituksen jälkeen Azkulin johtama palkkasotilasryhmä pystytti leirin raunioiden lähelle, tosin kukaan heistä ei tiennyt niiden merkityksestä.[2]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]