Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Imperiumin nousun aikakaudella.

Sifo-Dyas

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 18. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Paina tästä lukeaksesi artikkelin kaanonversiota.  Tämä on artikkelin Legends-versio. 
Fighters in formation.jpg

Sisältöä näkyvissä! "The Lost One"–luokkaa.

On huomattu, että osa tästä artikkelista ei enää ole ajan tasalla, ja se tarvitsee uutta tietoa.

Kun artikkeli on mielestäsi päivitetty, voit poistaa tämän viestin.

[+/–]
Sifo-Dyas head.jpg
Sifo-Dyas
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

32 eYt

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Mustat

Silmien väri

Tummanruskeat

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Jediritarikunta

Jedimestari Sifo-Dyas on yhä Jedineuvoston johtava jäsen, vai eikö ole?
Kaminon pääministeri Lama Su Obi-Wan Kenobille[lähde]

Sifo-Dyas oli mysteerillinen jedimestari joka palveli Jedineuvoston johtavana jäsenenä Galaktisen Tasavallan viimeisinä vuosikymmeninä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jedi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sifo-Dyas oli hyvä ystävä kokeneen jedimestarin ja Serennon kreivin, Dookun kanssa, ja hänellä oli loistavat näkö-voiman lahjat. Hän pystyi näkemään näkyjä, ja ennusti jopa tulevan suuren sodan ja sen, että Tasavalta tulisi käymään läpi pimeitä aikoja.

Sifo-Dyas tilasi salaa suuren klooniarmeijan Kaminolta suojaamaan Tasavaltaa. Ennen tätä Dooku oli jättänyt jedi-säädyn ja kääntynyt pimeälle puolelle Darth Sidious mestarinaan. Dooku sai tietää klooniarmeijan tilauksesta mestariltaan, joka myös kertoi aikeista itse käyttää armeijaa. Viimeisinä tehtävänä todistaa pimeän puolensa Dooku murhasi Sifo-Dyasin ja otti klooniprojektin haltuunsa.

Sifo-Dyas jäädytettynä.

Perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dooku säilytti vanhan ystävänsä ruumista jäädytettynä, kunnes InterGalaktinen Pankkiklaani kertoivat suunitelmastaan tehdä Kaleeshien sotalordista Grievousista Separatistien droidiarmeijan kenraali. Grievous oli pahasti haavoittunut, joten Dookun tuli siirtää Sifo-Dyasilta verta kenraalin uuteen kyborgikehoon. Kun verensiirto oli suoritettu, hän antoi uudelle droidiarmeijan kenraalille Sifo-Dyasin siniteräisen valosapelin.

Myöhemmin jediritari Obi-Wan Kenobi matkasi Kaminoon tutkiakseen mysteeristä nuolta, joka hiljensi Padmén murhayrittäjän, kun jedit saivat hänet kiinni ja hän oli juuri puhumassa. Silloin kaminolaisten pääministeri Lama Su kertoi Obi-Wanille, että Sifo-Dyas oli aikoinaan tilannut klooniarmeijan Kaminossa senaatin pyyntönä auttaakseen Tasavaltaa. Jedineuvosto ei huolehtinut tästä ennen kuin Obi-Wan kertoi heille kaiken tavattuaan kaminolaiset.

Viimein vuonna 22 eYt Tasavalta viimein uudelleenlöysi projektin ja hoiti sen loppuun. 19 eYt, eli kolme vuotta jälkeenpäin sitä taas käytettiin käsky 66:den mukaisesti toteuttamaan Suuri jedipuhdistus ja murhaamaan tuhansia jedejä.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]