Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Atton Rand

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Attonpromo.jpg
Atton Rand
Elämäkerralliset tiedot
Kotiplaneetta

Alderaan[1]

Syntynyt

Vuosien 3 983 BBY ja 3 980 BBY välissä[2]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[3]

Sukupuoli

Mies[4]

Hiusten väri

Ruskeat[3]

Silmien väri

Ruskeat[3]

Ihon väri

Vaalea[3]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Lopulta hän uhrasi itsensä pitääkseen salaisuuteni, kätkeäkseen sitheiltä tiedon siitä, että olin yhteydessä Voimaan. Hän uhrasi henkensä pelastaakseen minut. Minut.
―Atton Rand, viimeisestä sithinä tappamastaan jedistä[lähde]

Atton Rand, lempinimeltään "Jaq," oli alderaanilainen pilotti ja kadonnut jedi, joka auttoi karkotettua jediä sith-triumviraatin voittamisessa. Hän kuului Tasavallan armeijaan ja taisteli Revanin alaisena mandalorialaissodissa. Kun Revan alkoi sithin mustaksi valtiaaksi, Atton pysyi lojaalina tälle. Revanin alaisena hänet koulutettiin metsästämään jedejä ja hänen tehtäväkseen tuli kaapata jedejä elävinä, jotta Revan ja tämän muut alaiset voisivat sitten kääntää nämä kidutuksen ja manipulaation avulla Voiman pimeälle puolelle. Kun eräs naisjedi kertoi Attonin olevan itsekin herkkä Voimalle, hän pakeni Nar Shaddaalle, jotta ei itse joutuisi Revanin käsittelyyn.

Joitain vuosia myöhemmin Atton sai töitä Peraguksen asteroidikentässä sijainneelta Peragus-kaivoslaitokselta töitä kaivosmiehenä. Ainoastaan päivien sisällä siitä kun aseman miehistö oli tuonut kaivoslaitokselle rahtialuksen ja sen sisällä olleet kaksi naista ja pari droidia, asema joutui sabotoinnin kohteeksi. Murhaajiksi muuttuneet kaivosdroidit tappoivat kaikki elävät olennot asemalla. Rand kuitenkin selvisi hengissä, sillä hänet oli lukittu pidätysselliin turvallisuusmääräysten rikkomuksesta. Kaksi muuta selviytyjää olivat aluksen omistaja, myös Karkotettuna jedinä tunnettu Meetra Surik ja vanha Kreia-niminen nainen. Tiimityön ansiosta kolmikko onnistui pääsemään takaisin alukselle, Ebon Hawkille, ja pakenemaan laitokselta. He pakenivat Telos IV -nimiselle planeetalle, jolla oli käynnissä uudelleenrakennusprojekti, johon kuului Revanin ristiretken aikaisen sithien pommituksen aiheuttamien tuhojen korjaaminen. Teloksella he tapasivat jedimestari Atrisin, joka antoi Surikille tehtäväksi löytää muut jedimestarit, jotka olivat selvinneet jedipuhdistuksesta, jossa uudelleenvoimistunut sith-organisaatio oli tuhonnut lähes kaikki jedit.

Pitkä etsintä heitteli heitä ympäri Galaksia, ja matkan aikana Randista ja Surikista tuli läheisempiä. Rand uskoutui Surikille menneisyydestään ja paljasti olevansa herkkä Voimalle. Surik alkoi opettaa Randille perusasioita jeditaidoista, kuten hän teki useiden muidenkin matkakumppaniensa kanssa. Kun he olivat löytäneet kaikki piileskelleet jedimestarit ja tuhonneet Malachor V -planeetan, sithien päämajan, Surik jatkoi matkaansa Tuntemattomille alueille etsimään Revania, jättäen matkakumppaninsa. Hänen Voimalle herkät liittolaisensa, Rand mukaan lukien, ryhtyivät rakentamaan uudelleen hajonnutta Jediritarikuntaa.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png
Jedipediassa on kokoelma Atton Rand -sitaatteja.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Meetra Surikin matkakumppanit
Brianna · Bao-Dur · G0-T0 · HK-47 · Kreia · Visas Marr · Mical
Mira · Mandalore the Preserver · Atton Rand · T3-M4
[+/–] [muokkaa]