Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.

Jodo Kast

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 23. toukokuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Jodo Kast
Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen

Sukupuoli

Mies

Hiusten väri

Vaaleanruskeat

Silmien väri

Siniset

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Jodo Kast oli Kapinaliiton SpecOps:n jäsen, joka ryhtyi palkkionmetsästäjäksi galaktisen sisällissodan aikaan. Pukeutuen paranneltuun mandalorialaisten haarniskaan, Kastia usein luultiin Boba Fettiksi, mitä hän hyödynsi aina mahdollisuuden tullen. Hän arvosti krediittejä enemmän kuin lojaalisuutta ja täten työskenteli Imperiumille, Mustalle Auringolle, Uudelle tasavalle tai kenelle tahansa, joka maksaisi hänelle.

Kast osallistui useille metsästyksille, joista osa onnistui ja osa epäonnistui, kuten hänelle kävi Cornelius Evazanin ja Adar Tallonin kanssa. Hän työskenteli hetkellisesti myös muiden metsästäjien, Puggles Troddin ja Zardran, kanssa ennen soolouraansa. Muotoiltuaan alkuun uransa Boba Fettin mukaan, Kast myöhemmin julisti itsensä Fettin viholliseksi. Hyläten jopa ammattinsa säännöt, Kast otti Fettin nimen käyttöönsä saadakseen korkeapalkkaisempia hommia toivoen lopulta ottavan Fettin paikan palkkionmetsästäjien huipulla.

Kastin toimet saivat kuitenkin Fettin huomion ja tämä päätti tehdä Kastille ansan Nal Huttalla. Hän käytti sitten salanimeä luodakseen palkkion olemattomasta miehestä ja kun Kast saapui Nal Huttalle, Fett hyökkäsi hänen kimppuunsa. Taistelun päätteeksi Kastin päihittänyt Fett poistui paikalta jättäen imitoijansa kuolemaan oman rakettireppunsa räjähdykseen.

Varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kast piti yllään paranneltua mandalorialaisten haarniskaa. Se oli pienempi ja vähemmän varusteltu kuin Boba Fettin omistama, mutta siihen yhä kuului rakettireppu, magneettinen pyydystin ja liekinheitin. Hän oli myös lisännyt siihen kommunikointivälineet, verkon ja köydenheittimen, kuten myös myrkkytikkojen laukaisijan.

Kast piti useita aseita myös haarniskansa ulkopuolella, kuten sädekiväärin, sädepistoolin, kranaatteja ja tainnutuskäsiraudat. Hän kuitenkin suosi myrkkytikkoja, jotka oli päällystetty joko tappavalla tai lamaannuttavalla myrkyllä, kuten frinkalla tai hänen suosikillaan, tappavalla sennarilla. Kastin henkilökohtainen alus oli nimeltään Foxcatch.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]