Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Darth Malak

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
(Ohjattu sivulta Alek Squinquargesimus)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo sithlordista. Saatat olla etsimässä rodialaista orjuuttajaa.
Malak.jpg
Darth Malak
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3956 eYt, Tähtiahjo

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[1]

Sukupuoli

Mies[1]

Pituus

2 metriä[1]

Hiusten väri

Ei ole, aiemmin mustat [2]

Silmien väri

Siniset, harmaat (pimeällä puolella)

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)
Mestarit
Oppilaat

Darth Malak oli sithlordi, joka hallitsi sithin mustan valtiaan titteliä jedien sisällissodan aikaan. Ennen uuden nimensä valitsemista, Malak tunnettiin nimellä Alek Squinquargesimus, lempinimeltään "Squint". Hän oli tunnettu jediritari ja komentaja, joka sai tunnustusta itsepäisenä soturina nousten huimapäisesti vaaroja vastaan. Mandalorialaissotien aikaan Malak läheni pimeää puolta ja lopulta joutui sithien oppien viettelemäksi läheisimmän ystävänsä, Revanin, vaikutuksesta.

Toimiessaan Revanin oppilaana, Darth Malak auttoi mestariaan Tähtiahjon löytämisestä ja kaksikko loi voimakkaan Sithien imperiumin, joka haastoi Galaktisen Tasavallan ja jedit sotaan. Myöhemmin Malak kääntyi mestariaan vastaan tulittaen tämän alusta, kun Revan taisteli valosapelein lippulaivalleen murtautuneita jedejä vastaan. Uskoen tappaneensa mestarinsa, Malak julistautui mustaksi valtiaaksi ja alkoi hallita sithejä. Hän myös valitsi oman oppilaansa, Darth Bandonin. Malakin hallinto ei kuitenkaan kestänyt, sillä valoisalle puolelle kääntynyt Revan alkoi taistella Tasavallan puolella. Lopulta Revan ja Malak kohtasivat valosapelitaistelussa Tähtiahjolla, mikä johti Revanin voittoon ja Malakin kuolemaan.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaiset vaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jediritarikunta liikkui liian hitaasi Revanille ja Malakille; me olimme heidän silmissään liian varovaisia.
Zhar Lestin[lähde]

Useimmat yksityiskohdat Alekin elämästä padawanina eivät ole tiedossa, kuten aika, jolloin hänet hyväksyttiin jediksi tai kuka koulutti hänet. Tiedetään kuitenkin, että hän syntyi Quelliissa ja Deesra Luur Jadan mukaan hänet koulutettiin Dantooinella. Siellä ollessaan hän ystävystyi toisen padawanin, Revanin, kanssa. Malak ja Revan tekivät usein reissuja Coruscantiin, Tasavallan keskukseen, missä he saivat lisäkoulutusta jedimestari Zhar Lestiniltä. Molemmat nuorukaiset uskoivat, että jedi-sääty liikkui liian hitaasti ja oli liian varuillaan päätöksistään.

Mandalorialaissodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revan ja Malak olivat sankareita, Tasavallan suuria pelastajia.
Dorak[lähde]

Kun mandalorialaisten uhka nousi, Alek ja Revan olivat halukkaita matkustamaan Ulkokehälle puolustaakseen Tasavaltaa vihollisiltaan. Kun Revan alkoi kerätä tukijoita aatteelleen, Malak oli ensimmäinen häneen liittynyt ja useat muut seurasivat perässä. Vuonna 3964 eYt, Alek oli myös yksi lukuisista jedeistä, jotka päättivät ottaa ennakoivan roolin raivoavassa mandalorialaissodissa ja osallistuivat vakoilutehtäville Ulkokehälle juuri ennen mandalorialaisten hyökkäystä Galaktiseen Tasavaltaan.

Revanin johtamina, jota Alek kutsui kunnioittaen mestariksi, hän ja muut jedit tiedustelivat mandalorialaisten uhkaa Tasavallan rajoilla jedineuvoston toiveiden vastaisesti.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]