Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi Vanhan Tasavallan aikakaudella.

Darth Nihilus

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 25. kesäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi, koska Kaipaa kieliopillista tarkistusta.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
KOTOR2Nihilus.jpg
Darth Nihilus
Elämäkerralliset tiedot


Kuollut

3951 eYt, Ravager Telos IV:n yllä[1]

Ruumiilliset tiedot
Laji

Ihminen[2]

Sukupuoli

Mies[2]

Hiusten väri

Mustat[3]

Kronologiset ja poliittiset tiedot


Liittoutuma(t)

Sithit, Sith-triumviraatti (Nälän herrana)[4][5]

Mestarit

Darth Traya[4]

Oppilaat

Visas Marr[4]

Darth Nihilus, "Nälän herra", oli jedien sisällissodan jälkeisinä aikoina toiminut sithlordi. Hän oli varjomainen siluetti, joka pukeutui punavalkoiseen naamioon ja pitkään mustaan kaapuun, joka peitti hänen koko vartalonsa.

Darth Trayan oppilaana, hän oli yksi harvoista Malachor V:n taistelusta selvinneistä ja toimi yhtenä Sith triumvaatin johtajista. Nihilus ja Darth Sion päättivät lopulta häätää Trayan triumvaatistaan ja veivät tämän voimat. Tämän jälkeen Nihilus toimi merkittävästi jedejä vastaan käydyssä taistelussa ja ajoi nämä melkein sukupuuttoon. Hän myös piti oppilaanaan miraluka-lajiin kuuluvaa Visas Marria, jonka löysi tuhoamaltaan planeetalta, Katarrilta.

Hän lopulta kuoli karkotetun jedin käsiin Telos IV:n taistelussa 3951 BBY.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nihiluksen varhaisista vaiheesta ei ole mitään tietoa lukuun ottamatta sitä, että hän oli yksi mandalorialaissodasta selviytyneistä. Vaikka hänen roolinsa sodassa ei ole tiedossa, on todennäköistä, että hän oli yksi niistä jedeistä, jotka seurasivat Revania sotaan jedineuvoston kielloista huolimatta. Myöhemmin Darth Traya löysi hänet ja koulutti Trayusin akatemiassa Malachor V:lla.

Darth Nihilus kohtaa Visas Marrin.

Nihilus ei kuitenkaan hyväksynyt opettajansa menetelmiä ja päätti syrjäyttää tämän. Yhdessä Darth Sionin kanssa Nihilus kävi Trayan kimppuun, vei tämän voimat ja karkotti sithien joukosta. Nihilus alkoi sitten kerätä sithien armeijaa ja liittoutui muiden sithlordien kanssa. Heidän armeijansa alkoi käydä sotaa varjoissa ja tappoivat jedejä ilman, että nämä saivat tietää heitä kohtaavasta uhasta. Tämä menetelmä osottautui tehokkaaksi ja he onnistuivat ajamaan jedit sukupuuton partaalle.

Darth Nihilus kulki maailmasta toiseen lippulaivallaan, Ravagerilla ja tyydytti suunnatonta voimantarvettaan tuhoamalla kokonaisia planeettoja ja näiden asukkaita. Hän myös otti itselleen useita orjia, jotka mutti mielettömiksi palvelijoikseen imien näistä elämänvoimaa.

Kun ryhmä galaksin viimeisiä jedejä liittyi Atrisin järjestämälle tapaamiselle Katarrille, Darth Nihilus imi koko planeetalta kaiken elämän tyydyttääkseen nälkänsä. Kun Nihilus kävi sitten planeetalla, hän kohtasi vain yhden eloonjääneen, Visas Marrin, jonka otti omaksi oppilaakseen. Nihilus huomasi, että hänellä oli voimakas side tähän nuoreen naiseen ja pitäessään tätä syvässä unessa, Nihilus kaiversi naisesta lihan, jonka kohdalla ihmisellä olisi ollut silmät. Kun Visas heräsi, hän kohtasi Nihiluksen, joka laittoi naisen näkemään galaksin aisteillaan, kuten hän itse näki sen.

Kun hän ja Sion jatkoivat sotaansa jedejä vastaan, Nihilus loi liiton Onderonin separatistijohtajan, kenraali Vaklun, kanssa. Hän antoi tälle käyttöön omia joukkojaan ja pimeitä jedejään toivoen, että saisi näin houkuteltua piilottelevia jedejä esiin.

Pian hän tunsi suuren häiriön Voimassa ja sai tietää tämän lähteen, viimeisen tunnetun jedin. Tämä jedi oli aikaisemmin karkotettu jedien ritarikunnan joukosta ja hänen kykynsä käyttää Voimaa olivat kadonneet, mutta nyt alkaneet palata takaisin. Nihilus lähetti Visasin etsimään ja tuomaan tämän itselleen, jotta voisi imeä hänen Voimansa. Nihilus ei kuitenkaan tiennyt, että tämä jedi loi helposti siteitä tapaamiinsa henkilöihin. Kun Visas hävisi taistelun tätä jediä vastaan, tämä käänsi Visasin puolelleen ja Visas irroittautui Nihiluksesta.

Hyökkäys Telos IV:ään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mitä näit, kun katsoit häntä?"
"Miehen, en mitään muuta
―Karkotettu jedi ja Visas Marr[lähde]

Nihiluksen suunnitelmat Onderoniin epäonnistuivat, kun Karkotettu jedi lopetti Onderonin sisällissodan. Hän sai kuitenkin tietää eversti Tobinilta, että Telos IV:llä oli jediakatemia ja suuntasi aluksensa kohti planeettaa joutuen ansaan. Hän sai tietää, että oli joutunut Kreian pettämäksi tämän valehdeltua Tobinille Teloksen jediakatemiasta. Nihiluksen virheen seurauksesta hänen aluksensa joutui Mandaloren johtamien mandalorialaisten, karkotetun jedin ja Visasin hyökkäyksen kohteeksi. He kohtasivat Nihiluksen aluksen komentosillalla.

Karkotettu jedi, jonka side Voimaan oli samalla tasolla kuin Nihiluksen, jäi kuitenkin Nihiluksen otteeseen. Tämä yritti sitten ruokkia itseään jedin voimalla, mutta oli liian heikko eikä kyennyt imemään paljoakaan. Tämän johdosta jedi sai hyvän mahdollisuuden hyökkäykseen ja voitti Nihiluksen lyhyen, mutta brutaalin, taistelun jälkeen. Taistelun jälkeen Visas poisti Nihliuksen naamion nähdäkseen miehen, joka oli haavoittanut häntä.

Tämän jälkeen Nihiluksen ruumis katosi pimeän puolen energiana, hänen aluksensa tuhoutui ja Tasavalta päihitti sithien lentueen.

Perintö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nihilus oli luonut holokronin jonkin aikaa ennen Telos IV:n taistelua ja tämä joutui lopulta Darth Kraytin käsiin. 137 jYt Krayt käytti holokronia etsien Nihilukselta apua, jotta voisi estää yuuzhan vong -olentoja tuhoamasta ruumistaan. Nihiluksen ainoa vastaus oli sithlordin omalaatuisella kielellä, mitä Kraytin toverit eivät vaivautuneet kääntämään.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wiki.png Tämä luettelo on epätäydellinen. Voit auttaa Jedipediaa täydentämällä sitä.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]