Tämän artikkelin aihe kuuluu Legendsiin.Tämän artikkelin aihe esiintyi kapinallisten aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi Uuden tasavallan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi uuden jediritarikunnan aikakaudella.Tämän artikkelin aihe esiintyi perinnön aikakaudella.

Imperial II-luokan tähtituhoaja

Jedipediasta, vapaasta Tähtien sota-tietosanakirjasta tänään, 20. heinäkuuta 2024
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
R2 repair.png

Toivottavasti huoltodroidit pystyvät korjaamaan sen.

Tätä artikkelia tai artikkelin osaa on pyydetty parannettavaksi.

Voit auttaa Jedipediaa parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla artikkelin keskustelusivulla.

[+/–]
Tämä artikkeli kertoo Imperial II-luokan tähtituhoajasta. Saatat olla etsimässä sen edeltäjää, Imperial I-luokan tähtituhoajaa tai Imperial-luokan supertähtituhoajaa.
ISD.jpg
Imperial II-luokan tähtituhoaja
Tuotannolliset tiedot
Valmistaja

Kuat Drive Yards

Tuotantolinja

Tähtituhoaja

Malli

Imperial II-luokan tähtituhoaja

Luokka
Tekniset tiedot
Pituus

1,600 metriä

Kiihtyvyys

>2,300 g

Megavalo

60 MGLT

Moottori(t)
Hyperajo
  • Luokan 1.0
  • Tukiluokka 8.0
Voimanlähde

SFS:n I-a2b Aurinkoionisaatioreaktori

Suojakentät

KDY ISD-72x suojageneraattorit (2)

Runko

Tuettu durasteelipanssari

Tähtäysjärjestelmät

LeGranen kohdistustietokoneet

Aseistus
Täydennykset
Miehistö

37085

Min. miehistö

5000

Matkustajat

1800

Lastitilat

36000 metritonnia

Kulutustarvikkeita

6 kuukaudeksi

Muut järjestelmät

HoloNet yhteys

Käyttötiedot
Rooli(t)
Aikakausi
Liittoutuma
Herra, mahdollisuus selvitä suorasta hyökkäyksestä keisarillista tähtihuhoajaa vastaan on—
C-3PO juuri ennen kuin Leia Organa hiljensi hänet[lähde]

Imperial II-luokan tähtituhoaja, joka tunnettiin myös nimellä Imperial II-luokan tuhooja, oli Galaktisen Imperiumin kehittämä tähtituhoajamalli, jonka edeltäjä oli Imperial I-luokan tähtituhoaja.[3]

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperial II-luokan tähtituhoajan teknisiä tietoja.

Useita huomattavia eroja oli olemassa Imperial I-luokan ja Imperial II-luokan välillä, kuten komentotornin sensorijärjestelmän välissä olevantactor beam -kohdistussäteen vaihtaminen kommunikaatiotorniin, kuten myös puolustusaseistuksen poistaminen. Tärkein muutos oli ionikanuunoiden lisäys.

Imperial luokka rakennettiin raskaasti tuetulla rungolla, vahvemmilla suojakentillä, sekä tietenkin suuremmalla tulivoimalla kuin vanha Imperial I. Tärkeä kaksinkertainen raskas turbolaser ja raskaat ionikanuunatykkitornit, jotka kiinnitettiin aluksen pintaan, vaihdettiin myös kahdeksanpiippuisten turbolasertykkejen pattereihin panssaroimattomilla barbettekannoilla.

Muihin uusiin ominaisuuksiin kuului kahden paralleelin "kynnet" pienempien tähtialusten kaappaamiseen, ja ne oli sijoitettu toissijaiseen keskussatamaan, vaihtoehdoksi ampujille poistua asemistaan jos se oli tuhoutumaisillaan, sekä transparisteelinäkymät pääsillalla, jotka kestivät jopa tärähdysohjuksen osuman.

Imperial II-luokan tähtituhoajalla oli kyvyistään huolimatta monia ongelmia. Alus nimeltä Errant Venture, ennemmin Virulence, oli jatkuvasti hajalla. Kapinallisten aikakauden aikana Liiton teknikko sanoi, että tähtituhoajalla olisi 174000 suunnittelun huonoutta odottamassa ilmituloa.

Huolimatta näistä huonoista puolista ja runsaista resursseista, joita tarvittaisiin ylläpitoon ja miehistöön, ne pysyivät aina pelottavina etulinjan yksiköinä massiivisten tulivoimiensa takia, jopa silloin kun olivat verrattuna tehokkaampien ja modernimpien Nebula-luokan ja Turbulent-luokan tähtituhoajan kanssa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turbolaserkannat (turbolaserit asetettuja) Imperial II:n' kiinnitettynä.

Tämä luokka aloitettiin amiraali Feyet Kiezin komentamalla prototyyppi Imperial II:llä, joka tunnettiin nimellä Empire. Alus oli paljon voimakkaampi kuin linjan myöhemmät kappaleet ja siinä on sanottu käärivän jopa Darth Vaderin lippulaivan, Executorin veroisen maineen. Ensimmäinen operaatiovalmis luokan alus alkoi esiintyä palveluksessa useita kuukausia Yavinin taistelun jälkeen.

Monet tällaiset ottivat osaa Hothin taisteluun (Imperiumin armeijassa), missä ainakin yksi, Tyrant tuli toimintakyvyttömäksi kapinallisen v-150 planetaarisen puolustajan toimesta. Ensimmäisen Galaktisen Imperiumin viimeisinä vuosina keisari Palpatinen hallintokaun aikana oli tärkeä kappale Imperiumin Tarkinin doktriinin toteuttamisessa.

Tämä luokka pysyi palveluksessa huomattavan pitkän ajan, huolimatta siitä, että paljon edistyneempiäkin aluksia oli saatavilla. Nämä tähtituhoajat oli otettu huomioon edistyneempinä tai vain niin erityisen voimakkaina jopa yuuzhan vongien sodan aikana, että niitä käytettiin sekä puolustuksellisiin että hyökkääviin rooleihin kriittisissä tehtävissä. Tätä tähtialuksen tyyppiä ei vain käytetty tämän armeijan toimesta.

MC80 Liberty tyypin tähtiristeilijä ja Imperial II-luokan tähtituhoaja kokovertailussa.

Yhden tällaisen Imperial II-luokan tähtituhoajan omisti siviili Booster Terrik. Bacta sodan viimeisinen kohtaamisien aikana hän hyväksyi Virulencen antautumisvaatimuksen, tämän luokan aluksen, ja kun hänen oli poistettava aluksen aseistus sopiakseen vaatimuksiin, hän uudelleennimesi sen Errant Ventureksi. [4][5]

Konfederaatio-Galaktinen liitto -sodan tapahtumien aikana luokka pysyi operaatiokäytössä, kun Jacen Solo komensi Anakin Soloa, raskaasti paranneltua ja viritettyä alusta, joka palveli Galaktisen liiton salaista poliisiorganisaatiota.

Kun Imperiumin jäänteet viimein liittyivät sotaan, se kykeni täyttämään kokonaisen laivaston näistä aluksista, näyttäen aluksen kuulumisen Imperiumille. On huomattavaa, että Gilad Pellaeon kuitenkin valitsi Bloodfinin, juur rakennetun Turbulent-luokan tähtituhoajan Imperiumin lippulaivaksi, mahdollisesti osoittaen, että ikoninen Imperial-luokka lähenee suuren palvelusaikansa loppua.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikkein näkyvimmät toisen Imperiumin tähtituhoajaluokan aseet, jotka esiintyvät Tähtien sota: Episodi V – Imperiumin vastaiskussa ja Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluussa ovat kahdeksan barbettekantaa, kussakin kahdeksan tykinpiippua, jotka on kiinnitetty neljän riveissä kullakin superrakennelman puolella. Ne vaihdettiin raskaisiin turbolasereihin ja raskaisiin ionikanuunoihin Imperial I-luokassa.

Monet Expanded Universen lähteet viittaavat Imperial II-luokan aseistuksen koostuvan 50 turbolaserista, raskaista turbolasereista tai turbolaserpattereista, sekä ionikanuunoista.

Ei ole olemassa kanoonista lähdettä, joka selittäisi kuinka näkyvissä olevat tykit mallissa viittaavat aseistukseen, jota väitetään toissijaisssa lähteissä, mutta sopivin arvio on, että ne vastaavat asejakaumaan, joka on samankaltainen edellisten mallien kanssa, kuten Imperial I-luokka ja Venator-luokan tähtituhoaja. Superrakennelman kullakin puolella olevat aseet olisivat sitten raskaimmat.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperial II-luokan tähtituhoaja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Imperial II tähtituhoaja joutuu Executorin varjoon.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Kuatin pääalusluokat
Kuljetusalukset
Corona-luokkaTon-Falk-luokkaStar Seeder-luokkaStarwind-luokka
Korvetit
Adz-luokkaLaw-luokkaRaider-luokkaVigil-luokka
Fregatit
Active-luokkaAuxilia-luokkaArdent-luokkaCorona-luokkaEF76 Nebulon-B
Imperial II-luokkaLancer-luokkaLupus-luokkaMedStar-luokka
Munifex-classNebulon-B2 · Pelta-luokkaStar Galleon-luokkaSurveyor-luokka
Risteilijät
Acclamator-luokkaAcclamator II-luokkaArquitens-luokka
Broadside-luokkaCaptor-luokaEnforcer-luokkaPursuit-luokka
Tähtituhoajat
Gladiator-luokkaImperial I-luokkaImperial II-luokka
Pellaeon-luokkaSecutor-luokkaStorm FleetTector-luokka
Venator-luokkaVictory I-luokkaVictory II-luokka
Taisteluristeilijät
Praetor-luokkaPraetor II-luokkaProcurator-luokka
Dreadnoughtit
Arc HammerBellator-luokkaEclipse-luokkaExecutor-luokka
Mandator-luokkaMandator II-luokkaMandator III-luokka
Sovereign-luokkaVengeance-luokka
[+/–] [muokkaa]